Nu in beeld: laurierkers

Nu in beeld: laurierkers

De laurierkers draagt nu de vruchten waar de haag haar naam aan heeft te danken. Vergeet niet dat deze vruchten voor mensen giftig zijn. Ze zijn natuurlijk wel mooi om naar te kijken! Vogels zijn echter dol op de vruchten van de laurierkers. Heb je een laurierhaag in de tuin staan? Dan zul je merken dat je tuin momenteel druk wordt bezocht door vogels. De laurierkers past dan ook heel goed bij een vogelvriendelijk tuinontwerp. De donkergekleurde sierkersen van de laurierkers zijn vrij subtiel aanwezig en doen geen afbreuk aan het nette, verzorgde karakter van de laurierhaag.

De laurierhaag in september

Doorgaans wordt de laurierkers twee maal per jaar gesnoeid. De laatste snoeibeurt van het jaar heeft in augustus plaatsgevonden: uitstekende scheuten konden in deze maand worden weggeknipt. Op deze manier gaat de laurierhaag verzorgd en netjes de winter in. Snoei de laurierkers liever niet na augustus. Het is essentieel om de laurierkers op tijd te snoeien. Deze heester staat namelijk bekend als snelgroeiende struik: voor je het weet groeit hij je figuurlijk boven het hoofd. Ben je vergeten de laurierkers te snoeien in augustus? Wacht dan even tot maart: dan vindt de rigoureuze snoei plaats.

Idealiter wordt de laurierkers een tot twee maal per jaar bemest. De tweede bemesting kan prima in het begin van september plaatsvinden. Dan heeft de laatste snoeibeurt immers al plaatsgevonden. Het is altijd beter om hagen eerst te snoeien en daarna pas te bemesten. Zo profiteren ze optimaal van alle mineralen en voedingsstoffen die aan de grond worden toegevoegd. Dit helpt haagplanten sneller herstellen van hun snoeibeurt. Door je laurierhaag in september nog wat organische tuinmest te geven, zal hij groen en fier de winter doorkomen.

De laurierkers is naast altijdgroen ook goed winterhard. Temperaturen van -15°C tot -20°C worden prima verdragen. Sommige tuiniers vinden het fijn om hun laurierhaag tijdens zeer strenge winters af te dekken met een wintervliesdoek. Zorg je echter goed voor je laurierhaag, zal dit doorgaans niet nodig zijn. De laurierkers is een sterke heester die onze Nederlandse winters prima aankan.

Een geschikte laurierhaag voor elke tuin

Er zijn verschillende soorten laurierkers. De ene laurierhaag is dus de andere niet. De laurierkers is ongekend populair als haagplant. Dat komt in de eerste instantie doordat het een wintergroene heester is die snel voor een blikdichte, volle haag zorgt. Daarnaast past de laurierkers goed bij diverse tuinontwerpen. Omdat er aardig wat verschillende soorten bestaan, is er altijd wel een laurierhaag te vinden die goed bij jouw tuinstijl past. We vertellen je graag welke soorten laurierkers er allemaal zijn. Zo kun je eenvoudig bepalen welk type mooi in jouw tuin zal staan.

De laurierkers staat erom bekend snel te groeien en relatief veel ruimte in te nemen. Toch zijn er ook lauriersoorten die geschikt zijn om een kleine tuin aan te planten. Meestal zijn dit de laagblijvende typen laurierkers zoals de laurier 'Otto Luyken', 'Zabeliana' en 'Mano'. Ook de Portugese laurier en de laurierkers 'Elly' kunnen geschikt zijn, omdat deze smal en rank opgaan. Het is dan wel zaak om deze lauriersoorten goed bij te houden middels snoei. Zo blijven ze compact en handzaam.

Ben je gezegend met een groter erf? Dan zijn alle soorten laurier geschikt om in jouw tuin aan te planten. Van de elegante, sierlijke Portugese laurier tot de robuuste en ietwat speelse laurierkers 'Rotundifolia': het kan allemaal. In onze webwinkel vind je meer dan 10 verschillende typen laurierkers. Wil je direct een schutting of oude haag vervangen door een mooie, volgroeide laurierhaag? Kies dan voor een kant-en-klaarhaag. Deze bestaat uit volwassen haagelementen die meteen voor een schitterende, blikdichte haag op de door jou gewenste hoogte zorgen.

Laurierkers van uitstekende kwaliteit

Voor het aanleggen van een mooie en gezonde laurierhaag is het van belang dat je haagplanten gebruikt die van goede kwaliteit zijn. De haagplanten die je in onze webwinkel kunt kopen zijn altijd in uitstekende conditie. In onze kwekerij krijgt de laurierkers de allerbeste verzorging van onze professionals. Zo worden er sterke en vitale haagplanten opgekweekt waar onze klanten nog lange tijd van kunnen genieten. Wanneer er eenmaal een mooie laurierhaag in je tuin staat, is het natuurlijk zaak om deze verzorging zelf over te nemen. Houd het bodemleven in je tuin gezond en snoei en bemest je laurierhaag op tijd.

De laurierkers gedijt in principe op vrijwel alle grondsoorten. Toch wordt een goed doorlatende en voedingsrijke bodem extra gewaardeerd. De meeste soorten laurierkers kunnen daarnaast niet goed tegen erg natte voeten. Heb je een tuin met een natte grond? Dan ligt een mooie laurierhaag na drainage ook voor jou binnen handbereik. Verder kun je de bodem in je tuin gezond houden door zo nu en dan een fijn laagje compost aan te brengen. Doe dit bij voorkeur tussen het einde van september en het einde van oktober. Zo blijft de bodem ook tijdens de wintermaanden goed gezond en beschermd.

Laurierhaag online kopen

Kijk eens rustig rond in onze webwinkel en laat je inspireren door onze diverse soorten laurierkers. Vervolgens kun je jouw ideale laurierhaag snel en eenvoudig online kopen. De laurierkers wordt vervolgens direct vanuit onze kwekerij bij je thuis bezorgd. Zo ben je altijd verzekerd van verse planten die speciaal voor jou gerooid zijn. Bij je bestelling wordt ook een plantinstructie geleverd. Hierin staat precies hoe je jouw laurierhaag kunt aanplanten. Uiteraard is deze informatie ook op onze website te vinden. Kom je er desondanks niet uit? Dan kun je altijd telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen. We helpen je graag verder!

Wil je eerst meer weten over de laurierkers? In onze webwinkel kun je de specifieke informatie per lauriersoort lezen. Klik op de soort die jou het meest aanspreekt. Vervolgens kom je alles te weten over deze mooie haagplant!