Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Tuinplanten

Op Haagplanten.nl verkopen wij tuinplanten, verschillende soorten planten die geschikt zijn om in de tuin te worden geplant. Deze tuinplanten noemen wij ook wel haagplanten, aangezien ze vaak gebruikt worden om een haag mee te maken. Dit klinkt misschien erg logisch, maar niet alle planten kunnen buiten geplant worden. Tuinplanten moeten goed tegen verschillen in temperatuur kunnen en zich kunnen aanpassen aan de grond waarin zij staan. Onze haagplanten zijn daar dan ook toe in staat. In onze webshop heb je uitgebreid de keuze, zodat je altijd de tuinplanten vindt die in jouw tuin passen. Om je hierbij te helpen geven we je een korte introductie.

Tuinplanten soorten
Tuinplanten kopen

Tuinplanten soorten

Open je op onze homepagina het kopje ‘Haagplanten-assortiment’, dan zie je dat onze haagplanten in verschillende categorieën zijn opgedeeld. Een groot deel van ons assortiment tuinplanten bestaat uit wintergroene tuinplanten. Dit zijn tuinplanten die (over het algemeen) in de winter hun groene blad behouden. Het kan weleens verschillen: soms houdt een haag wel zijn blad vast, maar verkleurt dit blad wel. Bladverliezende haagplanten zijn precies het tegenovergestelde: die verliezen wel hun blad in de wintermaanden. Dan zijn er nog de coniferen, tuinplanten met naalden in plaats van loof. Coniferen worden heel vaak geplant, omdat ze bijzonder sterk zijn, altijd groen blijven en heel goed te snoeien zijn.

Binnen deze categorieën zijn er talloze soorten haagplanten die op hun eigen manier bijzonder zijn en iets unieks toevoegen aan je tuin. Voor mensen die graag willen experimenteren met snoeien zijn tuinplanten zoals de buxus en de Japanse hulst erg geschikt, omdat ze langzaam groeien en dus lang hun vorm behouden. Voor wat meer kleur in de tuin kun je kiezen voor fleurige planten zoals de vlinderstruik of de hortensia, die in de zomer uitbundig bloeien. Wil je snel een hoge haag hebben staan die je tuin beschermt tegen inkijk, dan moet je bij de coniferen zijn, die snel groeien en waarvan de takjes dicht opeen groeien.

Tuinplanten kopen via Haagplanten.nl

Opvallende tuinplanten

Dan zijn er ook nog haagplanten waarmee je tuin geheid gaat opvallen. Veel mensen denken bij een haag toch vaak aan een stel planten die op een rijtje staan en netjes in een hele rechte vorm gesnoeid zijn. Alles wat dat niet is, is al snel heel interessant. Dat kun je bijvoorbeeld bereiken door een gemengde bloeiende haag in de tuin te planten waarvan iedere soort een andere bloeiperiode heeft. Als je de combinatie zorgvuldig kiest, kun je van de vroege lente tot ver in de herfst van een haag met mooie bloemen genieten.

Een andere manier om op te vallen is door planten te gebruiken die mensen bijna nooit in hagen gebruiken, maar zich er toch heel goed voor lenen. Wist je bijvoorbeeld dat je met bamboe hele mooie hagen kunt maken? Ook klimop werkt verrassend goed als haagplant, omdat je deze soort heel makkelijk over een houten of metalen frame kunt laten groeien. Dat gaat nog snel ook!

Tuinplanten kiezen

Tuinplanten kiezen

Heb je de haagplanten gevonden die qua uiterlijk het beste bij jouw tuin passen en wil je die tuinplanten bestellen? Kijk dan wel eerst even of deze tuinplanten geschikt zijn om in de grond in jouw tuin geplant te worden. Het is namelijk niet zo dat je iedere tuinplant gewoon maar in de grond kunt zetten, een beetje water moet geven en dan alleen nog hoeft te wachten tot hij hoog en vol genoeg is. Alle planten hebben water nodig om te overleven, maar te veel water is ook niet goed. Als je een grondsoort in de tuin hebt waar veel water in blijft staan, zoals zware klei, zijn er maar weinig tuinplanten die zich daar prettig zullen voelen. Maar ze zijn er wel. De watercipres is bijvoorbeeld de enige conifeer die prima gedijt op een natte bodem en ook de hortensia vindt het helemaal niet erg als hij een beetje vochtig staat.

Naast de bodem in de tuin is ook de standplaats belangrijk bij het kiezen van de juiste tuinplanten. Sommige planten staan het liefst in de schaduw, omdat er verbrandingsgevaar bestaat als ze te lang in de felle zon staan, maar bij bloeiende haagplanten is het bijvoorbeeld belangrijk dat ze minstens een paar uur per dag genoeg zonlicht krijgen. Daar bloeien ze namelijk uitbundiger van. Als je in een kustplaats woont, kan het ook wat lastig zijn om de juiste tuinplanten te vinden. Er zijn namelijk soorten die niet van de wind houden, maar aan zee komt daar ook nog het zout in de lucht bij. Planten zoals de meidoorn, de griselinia littoralis en de Japanse kardinaalsmuts vinden dat echter helemaal niet erg. Ook luchtvervuiling kan problematisch zijn voor een tuinplant, als je tuin bijvoorbeeld in de grote stad staat, maar de liguster laat zich daar niet door van de wijs brengen.

Tuinplanten kopen

Tuinplanten kopen

Alle tuinplanten koop je voordelig en snel via Haagplanten.nl! Het mooiste is dat je voor die lage prijzen ook nog eens de allerbeste kwaliteit kunt verwachten. We werken samen met fantastische kwekers die de tuinplanten met veel zorg opkweken en ervoor zorgen dat ze startklaar zijn voor hun nieuwe verblijf in de tuinen van onze klanten. Geen geduld om te wachten tot je haag volgroeid is? Koop dan één van onze kant-en-klare-haagpakketten. Maar geen plant verlaat de kwekerij zonder dat we eerst nog een controle hebben uitgevoerd. Zo ben jij als klant er zeker van dat je de beste producten van ons ontvangt.

Naast een webshop zijn wij ook een informatieve site. We geven tips over het planten, snoeien, verzorgen en uitkiezen van haagplanten. Zo kun je direct met je nieuwe haagplanten aan de slag.