Tuinplanten

Tuinplanten

Op Haagplanten.nl verkopen wij Tuinplanten, verschillende soorten planten die geschikt zijn om in de tuin te worden geplant. Deze tuinplanten noemen wij ook wel haagplanten, aangezien ze vaak gebruikt worden om een haag mee te maken. Dit klinkt misschien erg logisch, maar niet alle planten kunnen namelijk buiten geplant worden. Tuinplanten moeten goed tegen verschillen in temperatuur kunnen en zich kunnen aanpassen aan de grond waarin zij staan. Onze haagplanten zijn daar dan ook toe in staat. In onze webshop heb je uitgebreid de keuze, zodat je altijd de tuinplanten vindt die in jouw tuin passen. Om je hierbij te helpen geven we je een korte introductie.

Tuinplanten soorten
Tuinplanten kopen

Tuinplanten soorten

Open je op onze homepagina het kopje ‘Haagplanten-assortiment’, dan zie je dat onze haagplanten in verschillende categorieën is opgedeeld. Een groot deel van ons assortiment tuinplanten bestaat uit wintergroene tuinplanten. Dit zijn tuinplanten die (over het algemeen) in de winter hun groene blad behouden. Het kan weleens verschillen: soms houdt een haag wel zijn blad vast, maar verkleurt dit blad wel. Bladverliezende haagplanten zijn precies het tegenovergestelde: die verliezen wel hun blad in de wintermaanden. Dan zijn er nog de coniferen, tuinplanten met naalden in plaats van loof. Coniferen worden heel vaak geplant, omdat ze bijzonder sterk zijn, altijd groen blijven en heel goed te snoeien zijn.

Binnen deze categorieën zijn er talloze soorten haagplanten die op hun eigen manier bijzonder zijn en iets unieks toevoegen aan je tuin. Voor mensen die graag willen experimenteren met snoeien zijn tuinplanten zoals de buxus en de Japanse hulst erg geschikt, omdat ze langzaam groeien en dus lang hun vorm behouden. Voor wat meer kleur in de tuin kun je kiezen voor fleurige planten zoals de vlinderstruik of de hortensia, die in de zomer uitbundig bloeien. Wil je snel een hoge haag hebben staan die je tuin beschermt tegen inkijk, dan moet je bij de coniferen zijn, die snel groeien en waarvan de takjes dicht opeen groeien.

Tuinplanten kopen via Haagplanten.nl

Tuinplanten kopen

Alle tuinplanten koop je voordelig en snel via Haagplanten.nl! Het mooiste is dat je voor die lage prijzen ook nog eens de allerbeste kwaliteit kunt verwachten. We werken samen met fantastische kwekers die de tuinplanten met veel zorg opkweken en ervoor zorgen dat ze startklaar zijn voor hun nieuwe verblijf in de tuinen van onze klanten. Geen geduld om te wachten tot je haag volgroeid is? Koop dan één van onze kant-en-klare-haagpakketten. Maar geen plant verlaat de kwekerij zonder dat we eerst nog een controle hebben uitgevoerd. Zo ben jij als klant er zeker van dat je de beste producten van ons ontvangt.

Naast een webshop zijn wij ook een informatieve site. We geven tips over het planten, snoeien, verzorgen en uitkiezen van haagplanten. Zo kun je direct met je nieuwe haagplanten aan de slag.