Vlinderstruikhaag

Vlinderstruikhaag

Hoe heerlijk is het om op de warmste dagen van het jaar in de tuin te zitten en te genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft? Groen, bloemen, lekkere geuren, mooie vlinders en bijtjes die de tuin gezellig maken… Prachtig toch? Het klinkt idyllisch, maar zo’n plaatje is heel makkelijk te bereiken in je eigen tuin, met een vlinderstruikhaag. Vlinderstruik als haag is een leuke, halfhoge, informele haag die je tuin moeiteloos een gezellige, zomerse uitstraling geeft.

Haag van buddleja

Laten we er geen doekjes om winden: als je op zoek bent naar een nette, groene vervanging voor je schutting, is vlinderstruik – of buddleja – niet de juiste haagplant. Buddleja is een springerige plant met lange takken, lange bladeren en in de zomer ook lange bloemen. Formeel snoeien is er niet bij. Voor een haag binnen de tuin, bijvoorbeeld om twee terrassen van elkaar te scheiden, is deze plant echter ideaal. De vlinderstruik heeft een gezellig uitstraling en brengt met zijn lekkere geur allerlei insecten en vlinders naar de tuin. Zo zit je tuin dus meteen vol leven.

Haag van buddleja
Haag van buddleja kopen

Vlinderstruik is een redelijk onderhoudsarme haag. Hij kan het beste geplant worden op een zonnige plek, waar de grond niet al te zuur is. Op zure grond kan de vlinderstruik namelijk geen voedingsstoffen opnemen. Plant de vlinderstruik bij voorkeur in het voorjaar of najaar. Probeer nooit te planten als het vriest. Na het planten is het enige onderhoud dat je nog hebt aan deze plant het jaarlijkse snoeien. Het is wel belangrijk om de vlinderstruikhaag elk jaar in maart grondig te snoeien. In de zomer en het najaar, als de bloemen uitgebloeid raken, is het goed om de dode bloemen uit de plant te knippen. Zo duurt de bloei langer en kun jij langer genieten van een prachtige kleurrijke tuin.

In een zonnige, informele tuin staat een vlinderstruik altijd charmant. Wij hebben vlinderstruiken in veel verschillende kleuren, zoals onze felroze vlinderstruik ‘Pink Delight’, de blauwpaarse ‘Empire Blue’ of de sneeuwwitte ‘White Profusion. Bekijk ons uitgebreide aanbod om de vlinderstruik te vinden die perfect is voor jouw tuin.

Vlinderstruikhaag kopen

Vlinderstruikhaag kopen

Bij haagplanten.nl kun je gemakkelijk een mooie vlinderstruikhaag kopen. Ons aanbod bestaat uit een hoop varianten van vlinderstruik. Je kunt kiezen voor één kleur vlinderstruik, maar een gemengde buddlejahaag kan ook heel mooi zijn. Zo heb je in de zomer een prachtig boeket van kleuren in je tuin. Bekijk vooral ook eens onze andere bloeiende haagplanten, zoals bruidsbloem, hortensia, rhododendron of weigela. Ben je meer op zoek naar een formele, blikdichte haag? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar onze laurierkers, taxus, levensboom of hedera.