Vlinderstruikhaag

Hoe heerlijk is het om op de warmste dagen van het jaar in de tuin te zitten en te genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft? Groen, bloemen, lekkere geuren, mooie vlinders en bijtjes die de tuin gezellig maken… Prachtig toch? Het klinkt idyllisch, maar zo’n plaatje is heel makkelijk te bereiken in je eigen tuin, met een vlinderstruikhaag. Vlinderstruik als haag is een leuke, halfhoge, informele haag die je tuin moeiteloos een gezellige, zomerse uitstraling geeft.

Haag van buddleja

Laten we er geen doekjes om winden: als je op zoek bent naar een nette, groene vervanging voor je schutting, is vlinderstruik – of buddleja – geen goede optie. Buddleja is een springerige plant met lange takken, lange bladeren en in de zomer ook lange bloemen. Formeel snoeien is er niet bij. Voor een haag binnen de tuin, bijvoorbeeld om twee terrassen van elkaar te scheiden, is deze plant echter ideaal. De vlinderstruik heeft een gezellig uitstraling en brengt met zijn lekkere geur allerlei insecten en vlinders naar de tuin. Zo zit je tuin dus meteen vol leven.

Vlinderstruik is een redelijk onderhoudsarme haag. Hij kan het beste geplant worden op een zonnige plek, waar de grond niet al te zuur is. Op zure grond kan de vlinderstruik namelijk geen voedingsstoffen opnemen. Plant de vlinderstruik bij voorkeur in het voorjaar of najaar. Probeer nooit te planten als het vriest. Na het planten is het enige onderhoud dat je nog hebt aan deze plant het jaarlijkse snoeien. Het is wel belangrijk om de vlinderstruikhaag elk jaar in maart grondig te snoeien. In de zomer en het najaar, als de bloemen uitgebloeid raken, is het goed om de dode bloemen uit de plant te knippen. Zo duurt de bloei langer en kun jij langer genieten van een prachtige kleurrijke tuin.

In een zonnige, informele tuin staat een vlinderstruik altijd charmant. Wij hebben vlinderstruiken in veel verschillende kleuren, zoals onze felroze vlinderstruik ‘Pink Delight’, de blauwpaarse ‘Empire Blue’ of de sneeuwwitte ‘White Profusion. Bekijk ons uitgebreide aanbod om de vlinderstruik te vinden die perfect is voor jouw tuin.

Vlinderstruikhaag kopen

Bij haagplanten.nl kun je gemakkelijk een mooie vlinderstruikhaag kopen. Ons aanbod bestaat uit een hoop varianten van vlinderstruik. Je kunt kiezen voor één kleur vlinderstruik, maar een gemengde buddlejahaag kan ook heel mooi zijn. Zo heb je in de zomer een prachtig boeket van kleuren in je tuin. Bekijk vooral ook eens onze andere bloeiende haagplanten, zoals bruidsbloem, hortensia, rhododendron of weigela. Ben je meer op zoek naar een formele, blikdichte haag? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar onze laurierkers, taxus, levensboom of hedera.

Vlinderstruikhaag kopen

onzichtbaar plaatsen haagplanten.nl

Verschillende haagplanten vervullen verschillende functies in tuinen. Sommige planten zijn heel geschikt als tuinafscheiding, zoals coniferen, laurierkers of Japanse broodboom. Andere planten, zoals sleedoorn, kunnen heel goed gebruikt worden als erfafscheiding. Een laag plantje als buxus is perfect als formele borderhaag. Als je op zoek bent naar een halfhoge, informele haag, kun je een vlinderstruikhaag kopen. Deze vrolijke, springerige plant is ideaal om een zomerse sfeer te creëren in de tuin.

Buddleja in de tuin

Buddleja is de Latijnse naam van vlinderstruik. Buddleja is verkrijgbaar in een hoop verschillende varianten, of cultivars. Deze cultivars verschillen voornamelijk in kleur. Zo hebben we bijvoorbeeld de vlinderstruik ‘White Profusion’, die in de zomer prachtige witte bloementrossen krijgt. Onze ‘Nanho Blue’, daarentegen heeft juist paarsblauwe bloemen. Een combinatie van verschillende varianten van vlinderstruik zorgen voor een mooi boeket. Aangezien vlinderstruik erg lang blijft bloeien, geeft dit de hele zomer lang een mooi beeld. Om de vlinderstruik nog langer te laten bloeien, is het een goed idee om de uitgebloeide bloemen uit de struik te knippen.

Op onze pagina ‘gemengde hagen’ kun je ook mengsels van hagen vinden waar buddleja bij zit. Zo hebben we bijvoorbeeld de gemengde vlinderstruikhaag, met verschillende kleuren vlinderstruik. Maar ook in andere mengsels is de vlinderstruik te vinden. In ‘hoge bloeiende haag 1’ wordt de ‘Royal Red’ gecombineerd met spirea, weigela en Chinees klokje. Maar ook in onze ‘haag voor vlinders en insecten’, ‘geurende haag’ en ‘hoge bloeiende haag 2’ zit vlinderstruik. Ook als je niet direct een heel pakket wilt bestellen, kan deze pagina dienen als inspiratie om andere planten met buddleja te combineren voor een kleurrijke en gezellige tuin.

De meeste van onze varianten van vlinderstruik zijn te koop met blote wortels of in een pot. Vlinderstruik met blote wortels is wat kwetsbaarder tijdens het vervoeren en planten, wat de kans op uitval groter maakt. Planten met blote wortels zijn wel veel goedkoper dan vlinderstruik in een pot. Zo hebben beide vormen dus voor- en nadelen.

Vlinderstruik online kopen

Vlinderstruik kun je eenvoudig online kopen via onze website. Kies gewoon de variant van vlinderstruik die je wilt hebben en gebruik onze handige rekenhulp om erachter te komen hoeveel planten je nodig hebt om een haag te maken. Zo heb kom je nooit planten tekort, maar koop je ook niet te veel. Wel is het handig om altijd een paar planten extra te bestellen, voor het geval sommige planten niet goed wortelen en uitvallen. Zeker bij planten met blote wortels is dat risico dus aanwezig. Natuurlijk letten wij zowel bij het uitkiezen van de planten, als bij het vervoeren goed op dat de planten van zo hoog mogelijke kwaliteit zijn en blijven.