Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Vlinderstruikhaag kopen

Verschillende haagplanten vervullen verschillende functies in tuinen. Sommige planten zijn heel geschikt als tuinafscheiding, zoals coniferen, laurierkers of Japanse broodboom. Andere planten, zoals sleedoorn, kunnen heel goed gebruikt worden als erfafscheiding. Een laag plantje als buxus is perfect als formele borderhaag. Als je op zoek bent naar een halfhoge, informele haag, kun je een vlinderstruikhaag kopen. Deze vrolijke, springerige plant is ideaal om een zomerse sfeer te creëren in de tuin.

buddleja tuin

Buddleja in de tuin

Buddleja is de Latijnse naam van vlinderstruik. Buddleja is verkrijgbaar in een hoop verschillende varianten, of cultivars. Deze cultivars verschillen voornamelijk in kleur. Zo hebben we bijvoorbeeld de vlinderstruik ‘White Profusion’, die in de zomer prachtige witte bloementrossen krijgt. Onze ‘Nanho Blue’, daarentegen heeft juist paarsblauwe bloemen. Een combinatie van verschillende varianten van vlinderstruik zorgen voor een mooi boeket. Aangezien vlinderstruik erg lang blijft bloeien, geeft dit de hele zomer lang een mooi beeld. Om de vlinderstruik nog langer te laten bloeien, is het een goed idee om de uitgebloeide bloemen uit de struik te knippen.

Buddleja in de tuin
Buddleja in de tuin

Op onze pagina ‘gemengde hagen’ kun je ook mengsels van hagen vinden waar buddleja bij zit. Zo hebben we bijvoorbeeld de gemengde vlinderstruikhaag, met verschillende kleuren vlinderstruik. Maar ook in andere mengsels is de vlinderstruik te vinden. In ‘hoge bloeiende haag 1’ wordt de ‘Royal Red’ gecombineerd met spirea, weigela en Chinees klokje. Maar ook in onze ‘haag voor vlinders en insecten’, ‘geurende haag’ en ‘hoge bloeiende haag 2’ zit vlinderstruik. Ook als je niet direct een heel pakket wilt bestellen, kan deze pagina dienen als inspiratie om andere planten met buddleja te combineren voor een kleurrijke en gezellige tuin.

De meeste van onze varianten van vlinderstruik zijn te koop met blote wortels of in een pot. Vlinderstruik met blote wortels is wat kwetsbaarder tijdens het vervoeren en planten, wat de kans op uitval groter maakt. Planten met blote wortels zijn wel veel goedkoper dan vlinderstruik in een pot. Zo hebben beide vormen dus voor- en nadelen.

Vlinderstruik online kopen

Vlinderstruik online kopen

Vlinderstruik kun je eenvoudig online kopen via onze website. Kies gewoon de variant van vlinderstruik die je wilt hebben en gebruik onze handige rekenhulp om erachter te komen hoeveel planten je nodig hebt om een haag te maken. Zo heb kom je nooit planten tekort, maar koop je ook niet te veel. Wel is het handig om altijd een paar planten extra te bestellen, voor het geval sommige planten niet goed wortelen en uitvallen. Zeker bij planten met blote wortels is dat risico dus aanwezig. Natuurlijk letten wij zowel bij het uitkiezen van de planten, als bij het vervoeren goed op dat de planten van zo hoog mogelijke kwaliteit zijn en blijven.