Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

De vele voordelen die een kant-en-klaarhaag biedt

Wie wel eens in onze webshop heeft rondgekeken weet ongetwijfeld dat we ook hagen in kant-en-klare variant verkopen. Maar welke voordelen biedt een kant-en-klaarhaag eigenlijk? En hoe gaat het planten van een kant-en-klare heg precies in z’n werk? We vertellen je graag alles over deze hagen en leggen uit hoe je het makkelijkst een haag kant-en-klaar kunt kopen.

waarom kant en klare haag
kant-en-klare haag conifeer

Waarom een kant-en-klare haag?

Een kant-en-klare haag is om meerdere redenen erg handig. Bijvoorbeeld wanneer je net naar een andere woning bent verhuisd en de tuin nog helemaal kaal is. Een mooie haag is immers de ideale omlijsting van je tuin. Eigenlijk liggen de haagplanten die je kiest aan de basis van je tuinontwerp. Kies voor haagplanten die bij jouw tuinstijl passen en je zult zien dat je erf direct een geheel andere, meer aangeklede uitstraling krijgt. Zowel wintergroene haagplanten als bladverliezende varianten kunnen veel voor je tuinontwerp betekenen. Wintergroene hagen worden het meeste aangeplant omdat ze veel privacy in de tuin bieden.

Ook wanneer je een oude heg of schutting wilt vervangen is een kant-en-klare heg een goede keuze. Je geniet direct van alle voordelen en privacy die een volgroeide, zichtdichte haag met zich meebrengt. Steeds meer tuiniers zeggen hun houten schutting vaarwel en verwelkomen een alternatief in de vorm van een heg. Niet alleen geven haagplanten je tuin een natuurlijke uitstraling: ze zijn ook nog eens goed voor de biodiversiteit. Zo zijn er onder meer vogelvriendelijke haagplanten verkrijgbaar in onze webshop. Ook kun je kiezen voor een haag voor vlinders en andere nuttige insecten zoals bijen.

Een kant-en-klaarhaag is ideaal voor iedereen die niet wil wachten tot jonge haagplanten zijn uitgegroeid tot een haag op de gewenste hoogte. Wil je direct beschermd zijn tegen nieuwsgierige blikken van buren of voorbijgangers? Dan is een kant-en-klare heg echt iets voor jou.

verzorg kant en klaarhaag

Hoe verzorg ik een kant-en-klaarhaag?

Het verzorgen van een kant-en-klaarhaag is niet lastig. Sterker nog: wanneer je ervoor kiest om een haag kant-en-klaar aan te planten, ben je veel minder tijd kwijt aan de verzorging van de haagplanten. Met name jonge haagplanten hebben een intensievere verzorging nodig in de vorm van snoei, bemesting en extra bewatering. Dit werk hebben wij je al uit handen genomen op de kwekerij: kant-en-klare haagelementen zijn namelijk al volwassen en compleet volgroeid. Natuurlijk groeien ze nog wel hoger en breder, dus zul je de haagplanten zo nu en dan moeten snoeien. De meeste haagplanten zijn tevreden met 1 à 2 snoeibeurten per jaar.

Kant-en-klare heggen hoeven verder niet op andere wijze verzorgd te hoeven worden dan andere volwassen haagplanten. Bij langdurige droogte dienen de planten extra water toegediend te krijgen. Ook 1 à 2 bemestingen per jaar zijn meestal nodig om de kant-en-klaarhaag in goede conditie te houden. Het verschilt wel per haagplant hoe vaak er gesnoeid en bemest moet worden. Op onze website vind je hierover meer informatie. Zo heeft een haagbeuk bijvoorbeeld minder mest nodig dan een laurierhaag om in goede gezondheid te blijven. Formele haagplanten zoals de taxus dienen daarnaast iets vaker gesnoeid te worden om hun strakke vorm te behouden.

kant-en-klaarhaag planten

Een kant-en-klaarhaag planten: zo doe je dat

Het planten van een kant-en-klaarhaag is eigenlijk net zo eenvoudig als het planten van een jonge haag. Ingewikkelde materie is het niet. Wel is het planten van een kant-en-klare heg zwaarder dan het planten van jonge haagplanten. Dat is ook logisch: kant-en-klare haagelementen hebben vaak immers een flinke hoogte. Ook zijn de planten volwassen en dus zwaarder dan jonge varianten. Om een kant-en-klaarhaag aan te planten dien je een plantgeul te graven over de gehele lengte waar de weg mag komen te staan. De kluiten van de haagplanten moeten in de geul passen.

Voor je een kant-en-klare (of jonge) haag aanplant is het goed om de grond in je tuin te verbeteren. Je kunt de grond in de plantgeul goed omspitten. Zo maak je de grond luchtig. Om de haagelementen in goede conditie te houden kun je het beste gebruikmaken van aanplantgrond. Deze strooi je royaal op de bodem van de plantgeul. Op de verpakking van het product staat aangegeven hoeveel aanplantgrond er nodig is per meter. Vervolgens zet je de haagelementen in de grond en graaf je deze dicht. Doe dit altijd met z’n tweeën. Een kant-en-klaarhaag is te zwaar om alleen in de grond te zetten.

haag kant-en-klaar kopen

Haag kant-en-klaar kopen

Wil je online een haag kant-en-klaar kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Je koopt in onze webshop diverse haagplanten in kant-en-klare variant. Of je nu op zoek bent naar coniferen, een taxushaag of een laurierhaag: bij ons vind je zeker de haag die het beste bij je past. Ook de liguster, haagbeuk, beukenhaag, hulst en vele andere haagplanten tref je aan in ons assortiment. Neem dus snel eens een kijkje en geniet binnen afzienbare tijd van de hoge mate van privacy en het fijne uitzicht dat een kant-en-klaarhaag te bieden heeft.

Heb je nog vragen over de kant-en-klaarhagen die wij verkopen? Wil je bijvoorbeeld meer weten over hun verzorging of twijfel je welke haagplanten het beste bij jouw tuinontwerp passen? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan zowel per e-mail als telefonisch. Onze enthousiaste medewerkers helpen je graag verder. Veel informatie is ook op onze website te vinden. Zo vind je hier plantinstructies, onze handige tuinkalender en een schat aan informatie over de meest uiteenlopende haagplanten. Kijk dus eens rustig rond!