Watercipres Metasequoia glyptostroboides

De watercipres, Latijnse naam Metasequoia glyptostroboides, is een ongewone naaldboom – het is namelijk een van de weinige naaldbomen die in de herfst zijn bladeren verliest. Hierdoor kleurt de watercipres elk jaar prachtig roestrood en goudkleurig. Deze haagplant is makkelijk te verzorgen en kan volstaan met slechts één snoeibeurt per jaar, bij voorkeur in mei of juni.

Lees meer
€ 192,78
 • Unieke: 100% Groeigarantie*
 • Gratis verzending boven €350,-
 • Onze klantenservice is ma t/m vrij van 07:00 tot 18:00 en za van 09:00 tot 12:00
Watercipres Metasequoia glyptostroboides
€ 192,78

Prijsoverzicht

Kant en klaar haag Formaat 3+ 1+ 6+
200 cm € 192,78 € 192,78 € 168,11
  Formaat 3+ 1+ 6+
200 cm € 192,78 € 192,78 € 168,11

Omschrijving

Lange tijd werd gedacht dat de watercipres was uitgestorven. In de jaren '60 van de vorige eeuw werd echter een bos watercipressen ontdekt in het binnenland van China. Dit is nog steeds de enige plek waar ze in het wild voorkomen. Als haagplant heeft de watercipres echter een groot gebied weten te veroveren. De watercipres draagt deze naam niet toevallig, want deze planten staan het liefst in natte grond, bijvoorbeeld langs het water. Dit maakt hem zeer geschikt voor tuinen langs de vele sloten en watertjes die Nederland rijk is. Dat de soort bladverliezend is, zal sommige mensen misschien wel afschrikken. Maar de verkleuring in de herfst maakt wel veel goed. De watercipres geeft dan een mooie kleurenshow, waarmee de authentieke uitstraling van deze prachtplant alleen maar wordt vergroot.

Watercipres in je tuin

Wij van Haagplanten.nl helpen je graag bepalen of deze bijzondere naaldboom voor jouw tuin geschikt is. Met zoveel prachtige haagplanten op de markt zit er voor iedereen wel iets moois bij, maar een keuze maken wordt er niet makkelijker op. De watercipres is een betrekkelijk snelle groeier en geeft dus snel resultaat - zeker als je voor een kant-en-klaarhaag kiest. Als je een geheel nieuwe tuin aan wilt leggen, of gewoon snel privacy wilt hebben, is dit uiteraard wel zo prettig. Het enige nadeel is wel dat de watercipres elk jaar zijn naalden verliest, waardoor je in de herfst en winter wat meer inkijk hebt. De watercipres is volledig winterhard, maar kan slecht tegen droogte en moet daarom in de zomer bij aanhoudende droogte bewaterd worden. Maar verder heeft deze haagplant helemaal niet zoveel onderhoud nodig. Eén keer per jaar snoeien is al voldoende. Mocht je kiezen voor de watercipres, dan kies je voor een haagplant met een prachtige natuurlijke uitstraling die een ware blikvanger in jouw tuin zal zijn.

Producteigenschappen

Geschikt als Groep, Haag, Solitair
Winterhardheid Goed winterhard
Groei Opgaand
Groei per jaar Normaal (20 - 40 cm)
Grondvochtigheid Vochtig
Grondtype Goed waterdoorlatend, Lichte klei, Voedselarm
Standplaats Kustregio, Landelijk, Zonnig
Eigenschappen Bladverliezend, Herfstkleur, Kant en klaar, Privacy biedend, Windvangend, Zonder doorns

Plant instructies

Na het selecteren van een type haag, verschijnt hier de plantinstructie voor dit type.

Plantinstructies kant-en-klaarhagen

Kant-en-klaarhagen zijn even wat anders dan de meeste haagplanten. Ze worden namelijk geleverd in elementen van één meter lang en zijn al volledig uitgegroeid. Lees hier hoe je ze moet planten.

Wanneer moet ik planten?

Kant-en-klaarhagen kunnen op de meeste momenten van het jaar wel geplant worden. Wanneer de ideale periode hiervoor is, verschilt enigszins per plant. Kijk hiervoor op de pagina’s met informatie over de specifieke soorten. De leveringsperiode komt over het algemeen wel overeen met de plantperiode.

U kunt beter niet planten bij:

 • – Een periode van droogte 
 • – Vorst 
 • – Zware regenval (of hier vlak na) 
 • – Harde wind

Hoe bereid ik mijn tuin voor op de nieuwe haag?

 • Stap 1:    Let erop dat de soort grond in je tuin geschikt is voor de plantensoort. 
 • Stap 2:    Graaf een sleuf. Deze moet zo lang zijn als de haag wordt en ten minste 35 cm breed en diep. Als je gebruik maakt van het plantrek moet hij 50 cm diep zijn. 
 • Stap 3:    Woel de aarde in de sleuf goed los.

Wat moet ik doen als de planten geleverd zijn?

 • Stap 1:    Breng de planten naar de tuin. Dit kan behoorlijk zwaar zijn, dus vraag vrienden of familie om te helpen. 
 • Stap 2:    Kartonnen verpakkingen mogen blijven zitten. Plastic moet worden verwijderd. 
 • Stap 3:    Geef de planten water. 
 • Stap 4:    Als je de planten niet direct kunt gaan planten, zorg er dan voor dat ze genoeg water krijgen en zonlicht.

Hoe plant ik mijn haag?

 • Stap 1:    Zet de plantenelementen in de sleuf, op zo’n manier dat de doos en wortels volledig onder de grond zitten. 
 • Stap 2:    Plaats de druppel bevloeiingslang, die bij de planten geleverd wordt, op de bovenzijde van de wortelkluit of kartonnen doos. 
 • Stap 3:    Vul de sleuf weer met aarde en druk die net zo stevig aan dat de planten niet wiebelen.