Watercipres Metasequoia glyptostroboides

De watercipres, Latijnse naam Metasequoia glyptostroboides, is een ongewone naaldboom – het is namelijk een van de weinige naaldbomen die in de herfst zijn bladeren verliest. Hierdoor kleurt de watercipres elk jaar prachtig roestrood en goudkleurig. Deze haagplant is makkelijk te verzorgen en kan volstaan met slechts één snoeibeurt per jaar, bij voorkeur in mei of juni.

Lees meer
€ 180,00
  • Unieke: 100% Groeigarantie*
  • Gratis verzending boven €350,-
  • Onze klantenservice is ma t/m vrij van 07:00 tot 18:00 en za van 09:00 tot 12:00
Watercipres Metasequoia glyptostroboides
€ 180,00

Prijsoverzicht

Formaat 3+ 1+ 6+
200 cm € 180,00 € 180,00 € 157,00

Omschrijving

Lange tijd werd gedacht dat de watercipres was uitgestorven. In de jaren '60 van de vorige eeuw werd echter een bos watercipressen ontdekt in het binnenland van China. Dit is nog steeds de enige plek waar ze in het wild voorkomen. Als haagplant heeft de watercipres echter een groot gebied weten te veroveren. De watercipres draagt deze naam niet toevallig, want deze planten staan het liefst in natte grond, bijvoorbeeld langs het water. Dit maakt hem zeer geschikt voor tuinen langs de vele sloten en watertjes die Nederland rijk is. Dat de soort bladverliezend is, zal sommige mensen misschien wel afschrikken. Maar de verkleuring in de herfst maakt wel veel goed. De watercipres geeft dan een mooie kleurenshow, waarmee de authentieke uitstraling van deze prachtplant alleen maar wordt vergroot.

Watercipres in je tuin

Wij van Haagplanten.nl helpen je graag bepalen of deze bijzondere naaldboom voor jouw tuin geschikt is. Met zoveel prachtige haagplanten op de markt zit er voor iedereen wel iets moois bij, maar een keuze maken wordt er niet makkelijker op. De watercipres is een betrekkelijk snelle groeier en geeft dus snel resultaat - zeker als je voor een kant-en-klaarhaag kiest. Als je een geheel nieuwe tuin aan wilt leggen, of gewoon snel privacy wilt hebben, is dit uiteraard wel zo prettig. Het enige nadeel is wel dat de watercipres elk jaar zijn naalden verliest, waardoor je in de herfst en winter wat meer inkijk hebt. De watercipres is volledig winterhard, maar kan slecht tegen droogte en moet daarom in de zomer bij aanhoudende droogte bewaterd worden. Maar verder heeft deze haagplant helemaal niet zoveel onderhoud nodig. Eén keer per jaar snoeien is al voldoende. Mocht je kiezen voor de watercipres, dan kies je voor een haagplant met een prachtige natuurlijke uitstraling die een ware blikvanger in jouw tuin zal zijn.

Producteigenschappen

Geschikt als Groep, Haag, Solitair
Winterhardheid Goed winterhard
Groei Opgaand
Groei per jaar Normaal (20 - 40 cm)
Grondvochtigheid Vochtig
Grondtype Goed waterdoorlatend, Lichte klei, Voedselarm
Standplaats Kustregio, Landelijk, Zonnig
Eigenschappen Bladverliezend, Herfstkleur, Kant en klaar, Privacy biedend, Windvangend, Zonder doorns