Wintergroen

In onze webshop vind je 3 soorten taxus. De Taxus baccata wordt ook wel de “gewone taxus” genoemd. Dan zijn er ook nog de mannelijke Taxus media 'Hillii' en de vrouwelijke Taxus media 'Hicksii'. Lees meer over de diverse soorten taxus en hun onderlinge verschillen.

Haagconiferen zijn zeer populair om in een heg te gebruiken. Naast bekende haagconiferen als de taxus, de thuja en de leylandcipres zijn er ook minder bekende exemplaren als de fijnspar en de Japanse lariks. Lees hier meer over de verschillende conifeersoorten en hoe je ze kunt bestellen.

Een wintergroene haag is niet vanzelfsprekend winterhard. Wintergroen houdt in dat de haag zijn blad vasthoudt gedurende de winter. De winterhardheid van de haag zegt iets over zijn vermogen om ongeschonden de winter door te komen. Lees hier meer over de winterhardheid van onze haagplanten.

Ben je op zoek naar een buxusvervanger omdat je buxusziekten en de buxusmot buiten de deur wilt houden? Dan zijn er meerdere wintergroene haagplanten geschikt. De meest gebruikte buxusvervanger is Ilex crenata. Ook Lonicera nitida (struikkamperfoelie), taxus en Japanse kardinaalsmuts worden als buxusvervanger gebruikt. Lees hier meer over de diverse buxusvervangers.

Ben je een beginnende tuinier? Dan vraag je je wellicht af welke tuinstijlen er allemaal zijn en welke haag hier het beste bij past. Er zijn twee categorieën: informele tuinstijlen en formele tuinstijlen. Formele tuinstijlen vragen meestal om een wintergroene heg, waar in informele tuinen ook voor een bladverliezende haag gekozen kan worden. Lees hier meer over de verschillende tuinontwerpen en welke heg hier goed bij past.