Wintergroene haag

€ 49,00
€ 49,00" />

* Verplichte velden

Hoeveel planten heb je nodig?

Je kunt zowel stuks als meters invullen

* Verplichte velden

* Verplichte velden

  • Unieke: 100% Groeigarantie*
  • Gratis verzending boven €350,-
  • Onze klantenservice is ma t/m vrij van 07:00 tot 18:00 en za van 09:00 tot 12:00
Wintergroene haag
€ 49,00

Prijsoverzicht

Formaat 25+
20-60 cm € 49,00

Omschrijving

Er is altijd veel vraag naar wintergroene hagen onder liefhebbers van haagplanten, want wie wil er niet een tuin die het hele jaar door mooi groen blijft? Verder is het natuurlijk fijn dat het je ook in de winter niet aan privacy ontbreekt. Een wintergroene haag is tevens een prima vervanging van de aloude, saaie schutting. De blaadjes zullen overigens wel verkleuren in de winter, maar een koperkleurige haag heeft ook zo zijn charmes.

Er zijn een aantal inheemse wintergroene haagplanten, zoals de Taxus en sommige soorten Coniferen. Maar de wintergroene haagplant die nog altijd het meest populair is in de Nederlandse tuinen, op bedrijventerreinen en in parken is toch wel de Buxus sempervirens. Deze haagplant heeft een eeuwenoude geschiedenis en vervulde onder andere een religieuze functie. De Buxus is door zijn langzame groei en kleine blaadjes ideaal om te snoeien. Men experimenteert daar dan ook graag mee. Maar ook de minder bekende wintergroene hagen zijn zeker de moeite waard. Zo is er ook de Hulst, de Ilex Crenata, die vaak met kerst wordt geassocieerd, met zijn opvallende rode besjes. En dit is pas het topje van de ijsberg! De Japanse Hulst is een vervanger van de Buxus, die minder vatbaar is voor ziektes maar toch de kenmerkende eivormige blaadjes heeft.

Zo zie je dat je bij ons meer dan genoeg keuze hebt. Wij hopen natuurlijk dat jij bij ons zo'n geweldige wintergroene haagplant zult bestellen!

Producteigenschappen