Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Winterlinde

Tilia cordata

De winterlinde, of Tilia cordata is een bladverliezende haagplant die in de vrije natuur wel 20 tot 25 meter hoog kan worden. De winterlinde heeft hartvormige bladeren met fijngezaagde randen, die 4 tot 9 centimeter groot kunnen worden. Die grote bladeren geven de winterlinde als haagplant een speels en gezellig uiterlijk. Als de boom jong is, heeft de winterlinde een gladde, grijze bast, maar later wordt deze bast gegroefd. De bladstelen zijn groen of rozeachtig. Deze boom krijgt in juni en juli kleine geel- of crèmekleurige bloemetjes die een sterkte geur afgeven. In de nazomer maken deze bloemetjes plaats voor ronde vruchtjes die er in het begin viltig uitzien, maar later kaal worden.

Toon meer Toon minder
Vanaf € 217,90
  • Vruchtdragend Vruchtdragend
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
  • Geurend Geurend
  • Prachtige herfstkleur Prachtige herfstkleur
Maximale breedte in cm
> 500
Maximale hoogte in cm
> 1000
Standplaats
Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Bladkleur
Donkergroen, Lichtgroen
Giftig
Nee
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Tilia cordata
Eigenschappen
Bladverliezend, Bloeiende plant, Prachtige herfstkleur, Geurend, Vruchtdragend
Kant-en-klaarhagen
Winterlinde Kant-en-klaar Hagen 200 cm Extra kwaliteit
€ 217,90 Vanaf € 190,60
Beschikbaar
Minimale besteleenheid
3

In de natuur is de winterlinde een grote boom, maar op haagplanten.nl zouden we onze naam moeten veranderen, als we deze boom niet als haagplant zouden aanbieden. De winterlinde kan goed tegen snoei en is daarom ondanks zijn natuurlijke groeivorm erg goed te gebruiken als haagplant. De winterlinde is een bladverliezende boom. Dat betekent dat je haag in de zomer mooi vol is, maar in de winter niet blikdicht is. Wie erg op zijn privacy gesteld is, kan dus de winterlinde beter niet als haag om de tuin heen gebruiken. Het scheelt natuurlijk wel dat je meestal toch vooral in de zomer buiten in de tuin zit.

Bladverliezende haagplanten hebben zo hun eigen voordelen. De prachtige kleuren die de winterlinde in de herfst krijgt bijvoorbeeld. Dat doet geen enkele conifeer hem na! Als je het dus saai vindt om elke tijd van het jaar hetzelfde uitzicht te hebben, dan is een bladverliezende haagplant zoals de winterlinde een hele goede keuze. De grote, hartvormige bladeren van de winterlinde geven je haag een speels uiterlijk. Hoewel de haag nooit zo strak zal worden als een buxus- of coniferenhaag, is de winterlinde toch wel geschikt voor formele hagen. Een voordeel aan een wat minder strakke haag is natuurlijk wel dat het onderhoud ook niet zo nauw luistert.

De winterlinde komt van nature in Nederland voor, wat betekent dat hij goed aan het klimaat gewend is. Deze haagplant heeft een voorkeur voor vochtige grondsoorten en kan het beste in de zon of in de halfschaduw geplant worden.

Winterlinde op haagplanten.nl

Op haagplanten.nl kun je de winterlinde kopen als kant-en-klaarhaag. Deze worden geleverd als volledig uitgegroeide haagelementen van 2 meter hoog en 1 meter lang. Een kant-en-klaarhaag is een makkelijke manier om in korte tijd een prachtige haag aan te leggen. Het planten gaat vrij snel, met 4 mensen kun je in een ochtend al een haag van 30 meter aanleggen, en de haag staat er dan ook direct. Je hoeft bij een kant-en-klaarhaag geen jaren te wachten tot je haag eindelijk blikdicht is! Een ander voordeel van een kant-en-klaarhaag van winterlinde is dat de boom al helemaal in vorm is gesnoeid is. Geef je tuin dus snel een eigenwijze uitstraling met deze mooie haagplant.

Toon meer Toon minder