Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Betaalbare haagplanten

Een mooie haag maakt je tuin helemaal af. Toch heeft niet iedereen een royaal tuinbudget. Haagplanten die duur zijn in aanschaf en onderhoud zijn dus niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig is er een groot aantal betaalbare haagplanten. Dit zijn haagplanten die niet alleen goedkoop zijn in de aanschaf, maar ook niet al te duur zijn om te onderhouden. Goedkope haagplanten zijn overigens niet minder mooi dan duurdere. Ook zijn ze net zo gezond en sterk. We vertellen je graag welke haagplanten geschikt zijn voor jou als je geen heel hoog bedrag wilt uitgeven aan een mooie tuinafscheiding.

haagplanten goedkoop
goedkoop-haagplanten

Welke haagplanten zijn goedkoop?

  • De beukenhaag (Fagus sylvatica)
  • De haagbeuk (Carpinus betulus)
  • Bepaalde soorten laurierkers
  • Levensboom (thuja)
  • De taxus
  • De liguster

Met name de beukenhaag en haagbeuk staan bekend als zeer goedkope haagplanten. Voor een klein prijsje plant je een prachtige haag aan die geen enkel seizoen saai is. In het najaar geniet je van de prachtige herfstkleuren van je haag, en in het voorjaar en de zomer heb je uitzicht op een groene tuinafscheiding. De haagbeuk verliest zijn blad in de winter. De beukenhaag houdt zijn bruingekleurde blad ’s winters echter vast: zo geniet je het jaar rond van je privacy. Geef je de voorkeur aan een wintergroene haag? Ook dat behoort tot de mogelijkheden voor een kleine prijs.

De laurierkers is hiervan een mooi voorbeeld. Ondanks de luxueuze uitstraling van deze haagplant, zijn bepaalde soorten laurier behoorlijk goedkoop. Daarnaast is de laurierkers een snelle groeier, waardoor je op relatief korte termijn van een mooie, zichtdichte haag kunt genieten. Ook niet onbelangrijk: doordat de laurierkers vlug groeit, kan deze heester in een grotere oplage worden gekweekt. Dat maakt de planten stukken voordeliger voor de klant. De Portugese laurier en de laurierkers ‘Novita’, ‘Caucasica’ en ‘Rotundifolia’ zijn enkele voorbeelden van goedkope soorten laurier. Ook de laurier ‘Otto Luyken’ is zeer betaalbaar. Deze groeit echter wel iets trager dan de andere soorten.

Ook coniferen kunnen behoorlijk voordelig zijn. De levensboom (thuja) en de taxus zijn voorbeelden van zeer betaalbare haagconiferen. Ook leylandii coniferen zijn niet heel duur in aanschaf. Bovendien groeien deze coniferen bijzonder snel: ze kunnen wel een meter per jaar in hoogte toenemen. Dat betekent echter wel dat deze haagplant redelijk veel onderhoud nodig heeft. Je zult je haag regelmatig moeten snoeien om hem in toom te houden. Leylandii coniferen worden gemiddeld 2 tot 4 keer per jaar gesnoeid. Een andere betaalbare haagplant is de liguster. Ook deze schaf je voor een zacht prijsje aan in ons webshop gedeelte.

goedkope haagplanten online kopen

Goedkope haagplanten online kopen

Bij Haagplanten.nl zijn de haagplanten altijd scherp geprijsd. Natuurlijk is de ene haagplant duurder dan de andere, maar over het algemeen houden we onze prijzen laag. Dat betekent echter niet dat je aan kwaliteit moet inleveren. Integendeel zelfs: onze haagplanten worden opgekweekt door kwekers met veel ervaring en liefde voor hun vak. Dit resulteert in vitale en krachtige haagplanten waarmee je een prachtige tuinafscheiding creëert. Onze haagplanten zijn in topconditie wanneer ze jou bereiken. Daarnaast geven we je graag advies over het verzorgen en snoeien van de planten, zodat ze langdurig mooi en gezond blijven.

In ons webshop gedeelte kun je eenvoudig en snel online goedkope haagplanten kopen. Kies zelf de tuinafscheiding uit die het beste bij je tuinontwerp past. Dit kan een wintergroene of juist een bladverliezende haag zijn: net wat je voorkeur heeft. Voor jonge, kleine haagplanten betaal je een stuk minder dan voor de forsere exemplaren. De aanschafkosten zijn dan laag, maar je wacht wel iets langer tot er een volle, hoge haag in je tuin staat. Als je dit ervoor over hebt kun je voor een zacht bedrag een prachtige haag aanplanten. Plugplanten en planten met blote wortel zijn doorgaans het goedkoopst.

Planten met blote wortel zijn meestal verkrijgbaar tussen november en maart. Dat is ook direct de perfecte tijd om ze aan te planten: de haagplanten zijn dan namelijk in rust. Plugplanten kunnen het hele jaar worden aangeplant. Soms zijn plugplanten zelfs nog goedkoper dan haagplanten met blote wortel. Een nadeel van plugplanten is dat het even duurt voor er een mooie, blikdichte haag ontstaat. Toch kiezen veel tuiniers voor deze uiterst voordelige manier om een mooie tuinafscheiding aan te planten. Of je nu de voorkeur geeft aan planten in pot, met kluit, met blote wortel of plugplanten: je vindt ze allemaal bij Haagplanten.nl