Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Siergrassen

Als we een plant zoeken om een tuin mooier en interessanter te maken, dan denken we meestal eerst aan haagplanten, vooral aan de populaire soorten zoals de laurier of de beukenhaag. Een andere manier om karakter en variatie toe te voegen is met siergrassen. Siergrassen zijn een brede categorie aan planten met allerlei toepassingen, de gemene deler is vooral hoe mooi deze planten zijn. Op Haagplanten.nl bieden we een breed scala aan siergrassen waarmee je je tuin kunt vernieuwen en weer verrassend kunt maken.

Zoekt u een hovenier?

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op
Zwarte Slangenbaard

Zwarte Slangenbaard

Ophiopogon planiscapus 'Niger'
Vanaf € 7,80
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
  • Vruchtdragend Vruchtdragend
  • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
  • Wintergroen Wintergroen
Zwenkgras 'Elijah Blue'

Zwenkgras 'Elijah Blue'

Festuca glauca 'Elijah Blue'
Vanaf € 5,40
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
  • Langzame groeier Langzame groeier
  • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
  • Wintergroen Wintergroen

Siergrassen hebben echt een opmars gemaakt in populariteit. Dat is ook niet verbazend want ze zijn niet alllen prachtig, maar ze vullen bovendien ook de planten om zich heen aan door mooi met ze te contrasteren. Siergrassen zijn grasachtige planten met langere stelen, verder lopen ze sterk uiteen qua uitstraling. Het ene siergras geeft een heel landelijke sfeer terwijl de andere een tuin juist een modern randje geeft.

Beleef de seizoenen

Een levendige en veranderlijke tuin

Siergrassen zijn planten die de verschillende zintuigen stimuleren. Ze zien er niet alleen mooi uit, veel soorten geuren ook heerlijk en in het najaar klinken ze ook prachtig in de wind. Siergrassen bloeien typisch langer door dan andere planten, waardoor je langer kunt genieten van een overdaad aan bloemen, vooral wanneer je ze combineert met een laatbloeiende haag. Probeer eens voor je te zien hoe het kan zijn om ‘s ochtends met je kop koffie of thee in een tuin te staan waar net de herfst zon net opkomt. Waar je onder de strakke hemel een prachtige haag ziet met overal om je heen de bloeiende siergrassen vol glimmende parels van dauw die je kalmerend toefluisteren in de wind.

Siergrassen in elke maat en in elke kleur

Er bestaan siergrassen in alle soorten en maten. Daarom zijn de toepassingen van siergras bijna eindeloos. Grote soorten zoals Chinees prachtriet en struisriet 'Karl Foerster' kunnen als haag dienen en op zichzelf staan als aandachtspunt in de tuin. Kleinere siergrassen zoals zegge (Carex) kunnen prachtig dienst doen als bodembedekkers. Andere soorten zitten hier tussenin, voor bijna elke toepassing is er een passende soort siergras. Siergrassen maken je tuin kleurrijker, interessanter en memorabeler.

Siergrassen als haagplanten

Kunnen siergrassen echt als haagplant dienen?

Horen siergrassen wel bij Haagplanten.nl? Bij haagplanten denken we toch eerst aan stevige, houtachtige struiken? Grotere siergrassen werken echter prima als afscheiding. Hierbij gaat het ook niet alleen om lage afscheidingen, ook hoge privacyhagen kunnen uit siergras bestaan. Voor een lage haag kun je denken aan onze zegge (Carex), voor een hogere haag is vingergras of prachtriet heel geschikt. Van onze grootste siergrassen, zoals Chinees reuzenriet of struisriet, kun je een beeldige zichtdichte privacyhaag maken die gemakkelijk de 2 meter haalt.

Siergras in verschillende soorten als haag

Siergrassen kopen bij Haagplanten.nl

Ben je geïnteresseerd geraakt in siergras? De beste plaats om ze kopen is hier op Haagplanten.nl! Wij combineren topkwaliteit met enerzijds kennis en expertise, anderzijds met een scherpe prijs. Bovendien biedt onze webshop alle gemakken van online planten bestellen. Zo is de winkel op elk moment van de dag open en kun je onze klantenservice altijd in de buurt als je vragen heeft of advies zoekt. Aarzel niet om de specialisten van Haagplanten.nl via de klantenservice in te schakelen!

Siergrassen laag in bak

Nadat je bestelling geplaatst is wordt de je nieuwe siergrassen met zorg verpakt en verzonden. De siergrassen van Haagplanten.nl worden altijd vers en vol leven afgeleverd.