Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Van kwekerij tot in uw tuin

Er gaat een lang proces aan vooraf voordat onze haagplanten bij jou thuis arriveren. We geven je graag een kijkje achter de schermen bij Haagplanten.nl, of eigenlijk bij onze kwekerij, waar het allemaal begint. Onze haagplanten worden als kleine plantjes geplant en groeien op tot sterke en volwassen planten. Afhankelijk van de soort plant, zullen ze buiten of binnen worden gekweekt. Wanneer je een bestelling plaatst, zullen de planten speciaal voor jou worden gerooid door de kweker. Als je planten in een pot hebt besteld, zal de kweker deze voor jou selecteren. De haagplanten worden door ons nog een keer gecontroleerd op kwaliteit en vervolgens verpakt en op pallets geladen. Met ons logistieke systeem worden de planten dan bij jou aan de deur afgeleverd. Afhankelijk van je bestelling zal deze op pallets of in dozen worden afgeleverd.

Na de levering laurier

Na de levering

Nu heb je je bestelling dan eindelijk in huis, maar wat is de volgende stap? Je kunt ervoor kiezen om direct te gaan planten of je haagplanten nog even te laten liggen. Pak daarbij de wortels goed in, zodat ze beschermd zijn tegen weersomstandigheden en vocht. In principe geldt bij het planten van een haagplant, of het nu een taxus is of een haagbeuk, hetzelfde: je moet een geul graven die diep genoeg is voor je haagplant, de aarde mengen met plantenvoeding of mest (verschilt per haagplant) en de geul opvullen met aarde terwijl je er tegelijk voor zorgt dat de haagplant goed overeind staat.

Tijdens hun verblijf in de kwekerij zijn onze haagplanten goed verzorgd door de kwekers. Soms zijn ze al voor je in een strakke haagvorm geknipt (dit zijn de zogenaamde kant-en-klaarhagen), maar meestal moet je zelf aan de slag met een snoeischaar. Eén keer per jaar snoeien is meestal voldoende om ervoor te zorgen dat je haag er netjes uit blijft zien, maar je kunt je haag altijd een klein beetje bijknippen, mocht hij er slordig bijstaan. Het is vooral erg belangrijk dat je vooraf uitzoekt wat een specifieke haagplant allemaal nodig heeft. Coniferen moeten in een ander soort bodem geplant worden dan een laurierhaag of buxus. Ook maakt het veel verschil of een haagplant in de zon of in de schaduw geplant moet worden.