Coniferenhaag

Coniferenhaag

Wie aan haagplanten denkt, denkt aan de coniferenhaag. Coniferen zijn ware klassiekers op het gebied van haagplanten en het is niet moeilijk om te zien waarom. Ze blijven het hele jaar groen, laten zich heel goed snoeien, stellen niet heel veel eisen aan de grond waarop ze geplant worden en de meeste soorten groeien sneller dan het gros van de wintergroene haagplanten die niet tot de orde van de coniferen behoren. Door al deze fantastische eigenschappen is de coniferenhaag niet meer weg te denken uit de hedendaagse Europese tuin. Geen wonder dus dat veel mensen bij haagplanten meteen aan coniferen denken. Wij hebben een aantal mooie groene, gele en zelfs blauwe coniferenhagen in ons assortiment waar wij u graag meer over vertellen.

Soorten coniferenhagen

Wereldwijd zijn er ruim zeshonderd verschillende coniferensoorten. Meestal wordt met het woord “conifeer” echter een levensboom, een leylandii cipres of een taxus bedoeld. Dat zijn ook precies de soorten die het meest geschikt als haagplant zijn, samen met de Japanse lariks en de watercipres, die overigens gemeen hebben dat hun naalden niet het hele jaar groen zijn. De Japanse lariks verliest zijn naalden zelfs aan het einde van het jaar, maar ziet er de rest van het jaar prachtig uit. Door hun vriendelijke uitstraling en dichte groei zijn coniferen ideale haagplanten. Ze beschermen uw privacy het hele jaar door en zijn bovendien veel mooier dan een schutting. Daar komt bij dat sommige coniferen, de Californische cipres in het bijzonder, een heerlijk frisse geur verspreiden.

Soorten coniferenhagen
Coniferenhaag planten en snoeien

Coniferenhaag planten en snoeien

Een coniferenhaag voelt zich thuis op een bodem die goed doorlatend is, hoewel de watercipres, zoals zijn naam al verraadt, wat beter tegen natte voeten kan dan andere coniferensoorten. Het is belangrijk om een coniferenhaag regelmatig te snoeien. In de meeste gevallen is een keer per jaar snoeien voldoende, maar als uw coniferenhaag heel snel groeit, raden wij u aan om uw haag minstens twee keer per jaar bij te werken. Vooral de leylandii, die per jaar tot maar liefst een meter groeit, dient twee keer per jaar aangepakt te worden. Dat is ook aan te raden als u uw coniferenhaag heel strak wilt houden. Overigens groeien niet alle coniferen heel snel; de taxus groeit maar zo’n 15 tot 20 centimeter per jaar en is daarmee zelfs een goed alternatief voor de buxus als u van vormsnoei houdt.

Online coniferenhaag bestellen

Online coniferenhaag bestellen

Een coniferenhaag bestelt u tegenwoordig heel gemakkelijk online. Wij hebben een groot assortiment aan coniferen die uiterst geschikt zijn als haagplanten. Dit varieert van klassieke soorten als de taxus baccata tot recenter ontdekte haagconiferen, zoals de westerse levensboom 'Brabant'. En als u op zoek bent naar een coniferenhaag die uw privacy direct beschermt, is het zelfs mogelijk om op onze site een kant-en-klare coniferenhaag te bestellen.