Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Coniferenhaag


Wie aan haagplanten denkt, denkt aan de coniferenhaag. Coniferen zijn ware klassiekers op het gebied van haagplanten en het is niet moeilijk om te zien waarom. Ze blijven het hele jaar groen, laten zich heel goed snoeien, stellen niet heel veel eisen aan de grond waarop ze geplant worden en de meeste soorten groeien sneller dan het gros van de wintergroene haagplanten die niet tot de orde van de coniferen behoren. Door al deze fantastische eigenschappen is de coniferenhaag niet meer weg te denken uit de hedendaagse Europese tuin. Geen wonder dus dat veel mensen bij haagplanten meteen aan coniferen denken. Wij hebben een aantal mooie groene, gele en zelfs blauwe coniferenhagen in ons assortiment waar wij u graag meer over vertellen.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een groene woonomgeving mensen gelukkiger maakt. Heb je uitzicht op een groene tuin? Dan heb je waarschijnlijk minder moeite om je te ontspannen dan mensen met een stedelijk uitzicht. Eigenlijk is dat ook niet zo vreemd: bomen produceren zuurstof, en dat is weer goed voor onze gezondheid. Genoeg redenen om een mooie haag aan te planten. Een coniferenhaag heeft een natuurlijke uitstraling en past goed thuis in veel verschillende tuinen. Aan groen in de tuin geen gebrek met een mooie tuinafscheiding van coniferen. Coniferen creëren een natuurlijke en serene sfeer in de tuin. Dat maakt een coniferenhaag erg fijn om tegenaan te kijken!

Soorten coniferenhagen
Coniferenhaag planten en snoeien

Soorten coniferenhagen

Wereldwijd zijn er ruim zeshonderd verschillende coniferensoorten. Meestal wordt met het woord “conifeer” echter een levensboom, een leylandii cipres of een taxus bedoeld. Dat zijn ook precies de soorten die het meest geschikt als haagplant zijn, samen met de Japanse lariks en de watercipres, die overigens gemeen hebben dat hun naalden niet het hele jaar groen zijn. De Japanse lariks verliest zijn naalden zelfs aan het einde van het jaar, maar ziet er de rest van het jaar prachtig uit. Door hun vriendelijke uitstraling en dichte groei zijn coniferen ideale haagplanten. Ze beschermen uw privacy het hele jaar door en zijn bovendien veel mooier dan een schutting. Daar komt bij dat sommige coniferen, de Californische cipres in het bijzonder, een heerlijk frisse geur verspreiden.

Omdat er zoveel verschillende coniferen bestaan, is er altijd wel een soort die perfect aansluit bij jouw wensen. Het is belangrijk om een conifeer uit te zoeken die goed bij jouw tuinstijl past. De taxus bijvoorbeeld past perfect bij een traditionele tuin met een formeel tintje. Doordat deze haagplant goed tot een strakke haag te snoeien is geeft hij je tuin een traditionele en prachtig onderhouden uitstraling. De leyandii coniferen doen het juist erg goed in natuurlijke en ietwat rustieke tuinen. Alle coniferen die je op onze website vindt zijn geschikt voor het creëren van een coniferenhaag. Er is niet vooraf te vertellen welke coniferenhaag het beste zal staan in jouw tuin. Dat is toch vooral afhankelijk van je eigen smaak. Wel kent de conifeer zoveel variaties, dat er zeker een coniferenhaag is die perfect in jouw tuin past.

Coniferenhaag planten en snoeien

Coniferenhaag planten en snoeien

Een coniferenhaag voelt zich thuis op een bodem die goed doorlatend is, hoewel de watercipres, zoals zijn naam al verraadt, wat beter tegen natte voeten kan dan andere coniferensoorten. Het is belangrijk om een coniferenhaag regelmatig te snoeien. In de meeste gevallen is een keer per jaar snoeien voldoende, maar als uw coniferenhaag heel snel groeit, raden wij u aan om uw haag minstens twee keer per jaar bij te werken. Vooral de leylandii, die per jaar tot maar liefst een meter groeit, dient twee keer per jaar aangepakt te worden. Dat is ook aan te raden als u uw coniferenhaag heel strak wilt houden. Overigens groeien niet alle coniferen heel snel; de taxus groeit maar zo’n 15 tot 20 centimeter per jaar en is daarmee zelfs een goed alternatief voor de buxus als u van vormsnoei houdt.

Online coniferenhaag bestellen

Online coniferenhaag bestellen

Een coniferenhaag bestelt u tegenwoordig heel gemakkelijk online. Wij hebben een groot assortiment aan coniferen die uiterst geschikt zijn als haagplanten. Dit varieert van klassieke soorten als de taxus baccata tot recenter ontdekte haagconiferen, zoals de westerse levensboom 'Brabant'. En als u op zoek bent naar een coniferenhaag die uw privacy direct beschermt, is het zelfs mogelijk om op onze site een kant-en-klare coniferenhaag te bestellen.

Een kant-en-klare haag biedt een uitkomst wanneer je snel een mooie, volle coniferenhaag in je tuin wilt hebben staan. Of je nu op zoek bent naar zo’n soort haag of naar jonge planten om zelf een coniferenhaag aan te leggen: je vindt het allemaal bij Haagplanten.nl. Wanneer je jouw bestelling geplaatst hebt, leggen wij direct contact met onze kweker. Wij werken samen met de allerbeste kwekerijen van Europa. Direct vanuit de kwekerij wordt je bestelling vervolgens bij je thuis afgeleverd. Onze haagplanten worden met liefde en een grote vakkundigheid gekweekt. Bestel je jouw coniferen bij Haagplanten.nl? Dan ben je verzekerd van een coniferenhaag van uitstekende kwaliteit, waar je nog zeer lange tijd van kunt genieten!

Heb je nog vragen over onze coniferen of de vele andere haagplanten die wij aanbieden? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze vakkundige medewerkers helpen je graag verder. Zij kunnen al je praktische vragen over haagplanten beantwoorden of je van goed advies voorzien. Onze klantenservice is zowel telefonisch bereikbaar als via het contactformulier op onze website. Als je ervoor kiest het contactformulier in te vullen nemen wij daarna zo spoedig mogelijk contact met je op. We helpen je graag bij het vinden van de coniferenhaag die perfect bij jouw tuin past!