Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Kant en klaar haag

Voor wie snel een mooie haag in zijn tuin wil hebben, zijn kant-en-klaarhagen een uitstekende oplossing. Als je Haagplanten haagplanten in je tuin plant, betekent dat namelijk niet dat je meteen een dichte haag op de juiste hoogte hebt. Vooral langzaam groeiende plantensoorten, zoals de buxus, de taxus en de vuurdoorn, laten even op zich wachten.

Niet iedereen heeft die tijd. Daarom verkopen wij kant-en-klaarhagen van verschillende bladverliezende en wintergroene haagplanten, zodat ook mensen met een druk, hectisch leven kunnen genieten van een mooie haag in de tuin. Ook als u direct op zoek bent naar bescherming tegen nieuwsgierige blikken, kunt u op een kant-en-klaarhaag vertrouwen. Zoek een mooi, hoog exemplaar uit, plant deze in uw tuin en uw privacy is direct gewaarborgd.

Kant-en-klaarhagen: snel resultaat

Geduld is een schone zaak, maar het geduld van de liefhebber van mooie heggen en hagen wordt toch wel erg op de proef gesteld. Haagplanten hebben nu eenmaal tijd nodig om te groeien. Bij sommige langzaamgroeiende plantensoorten kan het wel een paar jaar duren voordat de haag echt dichtgegroeid is. Niet iedereen heeft daar zin in en soms kiezen mensen zelfs voor een houten schutting, omdat ze niet willen wachten. Dat is echter helemaal niet nodig, want wij hebben een prima oplossing voor mensen die op korte termijn een dichte haag willen.

De tijd die je normaal moet wachten tot de haag volgroeid is, wordt namelijk voor jou genomen door de kwekers met wie wij samenwerken: zij laten de planten op de kwekerij tot volle wasdom komen en kunnen die – dankzij moderne technieken – in goede gezondheid bij jou thuis laten leveren. Zo heb je direct een volle, blikdichte haag! Het is de ideale oplossing voor iedereen die wel een mooie, levendige tuin wil, maar geen zin of tijd heeft om jaren op puberende plantjes te wachten.

Wij leveren echter niet alleen langzaamgroeiende planten als kant-en-klaarhagen. Zelfs soorten die wat sneller groeien, zoals de beukenhaag, de laurierhaag of de haagbeuk, hebben niet meteen de hoogte en de dichtheid die van ze verlangd wordt. Zelfs de razendsnel groeiende klimop is in ons kant-en-klaarassortiment te vinden. Wij hebben dus voor iedere tuin een passende kant-en-klaarhaag.

Soorten kant-en-klaarhagen

Kant-en-klaarhagen zijn een bijzonder product. Een oude boom verplant je niet, maar door innovatieve technieken is het nu toch mogelijk om haagplanten na hun groei nog te vervoeren. Uiteraard is dat wel een investering in tijd, ruimte en verzorging. De kwekers moeten de planten veel langer dan normaal op hun velden laten staan en er ook nog eens voor zorgen dat ze daarna nog te verplaatsen zijn, wat betekent dat de wortels compact gehouden moeten worden.

Daarom is het nog niet mogelijk om iedere haagplant als kant-en-klaarhaag te leveren. Op dit moment zijn in ieder geval de populairste haagplanten ook op deze manier leverbaar. Denk aan de buxus, de Japanse lariks, taxus of de amberboom. De planten die wij nu als kant-en-klaarhaag aanbieden geven in ieder geval al een ruime hoeveelheid aan mogelijkheden. Er zitten formele, blikdichte afscheidingshagen tussen, maar ook sierhaagjes, die tussen terrassen of borders geplaatst kunnen worden. We hopen in de toekomst meer soorten kant-en-klaarhagen aan te kunnen bieden!

Omdat niet iedereen op zoek is naar dezelfde soort haag, bieden wij kant-en-klaarhagen in verschillende formaten aan. Onze kleine haagelementen zijn maximaal 70 centimeter hoog en perfect voor mensen die een stijlvolle lage haag om hun tuin heen willen. Zo bakent u de grens van uw tuin op een heel natuurlijke manier af zonder dat u daarmee het zonlicht blokkeert en met een donkere huiskamer zit. Zoekt u een haag om privacyredenen? Geen probleem. Dan kunt u ook bij ons terecht voor grote haagelementen tot zo’n tweeënhalve meter. Dan weet u zeker dat niemand uw tuin meer in kijkt.

De buxus leent zich uitstekend voor de vormsnoei en wordt daarom vaak door creatieve tuiniers in geometrische vormen geknipt. Heeft u altijd al eens zo’n mooie buxuskubus in uw tuin gewild, maar heeft u niet de vormsnoeivaardigheden om er zelf een te snoeien? Kijk dan eens bij onze kleine haagelementen voor buxushaagjes die al in een kubusvorm gesnoeid zijn.

Kant-en-klaarhagen in de tuin

Kant-en-klaarhagen zijn de snelste en makkelijkste manier om een mooie, volle haag om je tuin te krijgen. Wij leveren de planten voor je deur af. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is de haagelementen naar de goede plek in de tuin te brengen en ze te planten. Dit kun je het beste samen met wat vrienden of familieleden doen. Het is handig om van tevoren al een geul te graven waar de planten in kunnen staan. Je zet de haagelementen erin en gooit de geul weer dicht.

Let erop dat de haagelementen behoorlijk zwaar kunnen zijn. Hier kan kan een klant-en-klaarhaag planten uitdagend zijn. Vooral de elementen die al verder uitgegroeid zijn, kunnen soms wel meer dan honderd kilo wegen. Als de aarde vochtig of nat is, komen daar zelfs nog wat kilo’s bovenop. Het is dus niet aan te raden om de haagelementen zonder hulp te tillen.

Als je met vier mensen bent, moet het mogelijk zijn om een haag van 30 meter in een halve dag neer te zetten. Dat betekent dat je ’s ochtends kunt planten en ’s middags in een tuin met een prachtige heg kunt genieten van je harde werk. Omdat de wortels opnieuw moeten groeien, is het verstandig om de haag de eerste tijd extra water te geven. Zorg er wel voor dat het water goed weg kan lopen. Je wilt immers niet dat de wortels verdrinken.

Onderhoud kant-en-klaarhagen

Een kant-en-klaarhaag bespaart u een hoop tijd die u normaal kwijt zou zijn aan het wachten tot de haag hoog en dicht genoeg is. Maar ook een kant-en-klaarhaag moet gesnoeid worden. Om de mooie, strakke vorm van uw haag te behouden, is het zelfs bij de onderhoudsarme plantensoorten nodig dat u uw haag ieder jaar snoeit.

Sommige hagen hebben ook als ze minder vaak gesnoeid worden een mooi uiterlijk, maar omdat sommige soorten – zoals verschillende levensbomen – niet verjongd kunnen worden als ze gaan woekeren, is het belangrijk om hun onderhoudseisen in gedachten te houden.

In de regel moeten groenblijvende haagplanten vaker gesnoeid worden dan bladverliezende soorten, die als gevolg daarvan een wat wildere, meer natuurlijke look hebben. Voor meer informatie over het onderhoud van de verschillende soorten haagplanten die als kant-en-klaarhaag verkrijgbaar zijn verwijzen wij u graag naar de informatiepagina’s van deze planten.

Kant-en-klaarhagen bestellen

Kant-en-klaarhagen kopen kan gewoon online. Onze webwinkel maakt het je gemakkelijk. Je hebt waarschijnlijk wel al een idee over welke haag je wilt hebben. Zo niet, dan vind je op onze site volop informatie die je helpt om een keuze te maken. Hier kun je bekijken of jouw favoriete haag ook als kant-en-klaarhaag geleverd wordt. Is dat het geval, dan kun je gaan bestellen. Het menu wijst zich vanzelf.

Zodra je bestelling binnen is, nemen wij contact op met de kweker die je haag heeft grootgebracht. De planten worden vervolgens bij je afgeleverd, zodat je ermee aan de slag kunt. Dat is nog best een karwei. Zorg dus dat je op buren of vrienden kunt rekenen. Dan gaat het planten snel genoeg. Op onze site vind je uiteraard veel tips.

Haagplanten.nl verkoopt hagen in alle soorten en maten. Mocht het nou zo zijn dat de haagplant die jij in gedachten had nog niet als kant-en-klaarhaag leverbaar is, dan kun je die bij ons natuurlijk wel als “gewone” plant bestellen. Bekijk ons assortiment van wintergroene haagplanten, bladverliezende haagplanten en coniferen voor inspiratie. Maar houd vooral ook onze site in de gaten. Wie weet wordt over een tijdje de haagplant waar je je oog op hebt laten vallen wel verkocht als kant-en-klaarhaag.