Amberboom Liquidambar styraciflua

De Amberboom (Liquidambar styraciflua) is een bladverliezende haagplant die behoorlijk hoog kan groeien. Als je hem volledig laat uitgroeien kan hij wel 25 tot 30 meter hoog worden. De bladeren van de amberboom hebben een sierlijke gepunte vorm en kunnen zo groot groeien als een hand. De stam van deze boom is ook heel erg mooi. Als de boom ouder wordt ontstaan er diepe groeven in de stam, die de boom een interessant uiterlijk geven. De bladeren verkleuren voordat ze uitvallen van helder groen naar een prachtige kleur rood en geel. Het is dus zeker niet alleen een nadeel dat de amberboom niet wintergroen is. Zo breng je echt de seizoenen in je tuin!

Lees meer
€ 224,91
 • Unieke: 100% Groeigarantie*
 • Gratis verzending boven €350,-
 • Onze klantenservice is ma t/m vrij van 07:00 tot 18:00 en za van 09:00 tot 12:00
Amberboom Liquidambar styraciflua
€ 224,91

Prijsoverzicht

Kant en klaar haag Formaat 3+ 1+ 6+
200 cm € 224,91 € 224,91 € 192,78
  Formaat 3+ 1+ 6+
200 cm € 224,91 € 224,91 € 192,78

Omschrijving

De amberboom is een erg aantrekkelijke boom. Dit komt vooral door zijn prachtige kleuren, maar deze plant heeft nog veel meer goede eigenschappen. Zo heeft de amberboom gele hars in de stam zitten, die lijkt op amber, daar komt de naam ook vandaan. Er wordt wel gezegd dat deze hars gebruikt werd door Indianen in Noord-Amerika om een soort kauwgom van te maken. Ook is de hars een ingrediënt in sommige schoenpoetsmiddelen. De bladeren hebben een typische geur, wanneer je ze tussen je handen wrijft. Als de bladeren in de winter afgevallen zijn, houd je nog steeds een interessant gezicht over. De takken van de amberboom hebben namelijk kurklijsten, die er bijna schilderachtig uitzien.

Amberboom als haagplant

Er zijn verschillende vormen waarin de amberboom in de tuin gebruikt kan worden. Wij verkopen ze uiteraard als haagplanten, maar de amberboom is ook erg geschikt om als leiboom of als dakboom te planten. Dit laat zien dat deze haagplant erg geschikt is om in een bepaalde vorm te houden. De amberboom is een langzame groeier en verdraagt snoei vrij goed. Dit betekent dat hij makkelijk in toom gehouden kan worden. Je hoeft niet bang te zijn dat er opeens een boom van 20 meter in je tuin staat. Het wegsnoeien van kleine takjes kan het beste in de zomer gebeuren, voor een meer ingrijpende snoeibeurt is de winter een geschikter moment. De amberboom kan geplant worden op bijna elke tuingrond die niet al te droog is.

Op Haagplanten.nl verkopen wij de amberboom als kant-en-klaarhaag. Dit betekent dat de bomen bij ons al volledig uitgegroeid zijn tot een blikdichte haag, die in elementen verkocht wordt. De haagelementen zijn een meter lang. Het is dus erg gemakkelijk om erachter te komen hoeveel elementen je nodig hebt voor je tuin. Een voordeel aan een kant-en-klaarhaag is dat je niet hoeft te wachten totdat de haag goed dichtgegroeid is, wat zeker bij een langzame groeier als de amberboom zeker een paar jaar kan duren. Bij ons heb je meteen al een mooie volle haag en kun je het uiterlijk van je tuin in een ochtend compleet veranderen. Nodig 's ochtends wat vrienden uit om te helpen planten – want de haagelementen kunnen erg zwaar zijn, zeker bij regenachtig weer – en geniet 's middags al van een mooie haag van amberboom.

Producteigenschappen

Geschikt als Groep, Haag, Solitair
Winterhardheid Goed winterhard
Groei Opgaand
Groei per jaar Snel (40 - 60 cm)
Grondvochtigheid Normaal
Grondtype Goed waterdoorlatend, Lichte klei, Voedselrijk, Zand, Zware klei
Standplaats Kustregio, Halfschaduw, Zonnig
Eigenschappen Balkon geschikt, Bladverliezend, Herfstkleur, Kant en klaar, Privacy biedend, Windvangend, Zonder doorns

Plant instructies

Na het selecteren van een type haag, verschijnt hier de plantinstructie voor dit type.

Plantinstructies kant-en-klaarhagen

Kant-en-klaarhagen zijn even wat anders dan de meeste haagplanten. Ze worden namelijk geleverd in elementen van één meter lang en zijn al volledig uitgegroeid. Lees hier hoe je ze moet planten.

Wanneer moet ik planten?

Kant-en-klaarhagen kunnen op de meeste momenten van het jaar wel geplant worden. Wanneer de ideale periode hiervoor is, verschilt enigszins per plant. Kijk hiervoor op de pagina’s met informatie over de specifieke soorten. De leveringsperiode komt over het algemeen wel overeen met de plantperiode.

U kunt beter niet planten bij:

 • – Een periode van droogte 
 • – Vorst 
 • – Zware regenval (of hier vlak na) 
 • – Harde wind

Hoe bereid ik mijn tuin voor op de nieuwe haag?

 • Stap 1:    Let erop dat de soort grond in je tuin geschikt is voor de plantensoort. 
 • Stap 2:    Graaf een sleuf. Deze moet zo lang zijn als de haag wordt en ten minste 35 cm breed en diep. Als je gebruik maakt van het plantrek moet hij 50 cm diep zijn. 
 • Stap 3:    Woel de aarde in de sleuf goed los.

Wat moet ik doen als de planten geleverd zijn?

 • Stap 1:    Breng de planten naar de tuin. Dit kan behoorlijk zwaar zijn, dus vraag vrienden of familie om te helpen. 
 • Stap 2:    Kartonnen verpakkingen mogen blijven zitten. Plastic moet worden verwijderd. 
 • Stap 3:    Geef de planten water. 
 • Stap 4:    Als je de planten niet direct kunt gaan planten, zorg er dan voor dat ze genoeg water krijgen en zonlicht.

Hoe plant ik mijn haag?

 • Stap 1:    Zet de plantenelementen in de sleuf, op zo’n manier dat de doos en wortels volledig onder de grond zitten. 
 • Stap 2:    Plaats de druppel bevloeiingslang, die bij de planten geleverd wordt, op de bovenzijde van de wortelkluit of kartonnen doos. 
 • Stap 3:    Vul de sleuf weer met aarde en druk die net zo stevig aan dat de planten niet wiebelen.