Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Amberboom

Liquidambar styraciflua
Vanaf € 240,00
  • Unieke groeigarantie*

  • Gratis advies van experts

  • Vers van de kwekerij

  • Milieubewust transport

  • Diverse betaalmogelijkheden

  • TrustedShops beoordeling: 4.49/5.00

Maximale breedte in cm
> 500
Maximale hoogte in cm
> 1000
Standplaats
Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Bladkleur
Donkergroen, Lichtgroen
Giftig
Nee
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Liquidambar styraciflua
Eigenschappen
Bladverliezend, Geschikt in kleine tuinen, Prachtige herfstkleur, Vruchtdragend

Advies nodig of een andere vraag?

Productinformatie

De Amberboom (Liquidambar styraciflua) is een bladverliezende haagplant die behoorlijk hoog kan groeien. Als je hem volledig laat uitgroeien kan hij wel 25 tot 30 meter hoog worden. De bladeren van de amberboom hebben een sierlijke gepunte vorm en kunnen zo groot groeien als een hand. De stam van deze boom is ook heel erg mooi. Als de boom ouder wordt ontstaan er diepe groeven in de stam, die de boom een interessant uiterlijk geven. De bladeren verkleuren voordat ze uitvallen van helder groen naar een prachtige kleur rood en geel. Het is dus zeker niet alleen een nadeel dat de amberboom niet wintergroen is. Zo breng je echt de seizoenen in je tuin!

Toon meer Toon minder

Specificaties

  • Geschikt in kleine tuinen Geschikt in kleine tuinen
  • Prachtige herfstkleur Prachtige herfstkleur
  • Vruchtdragend Vruchtdragend
Kant-en-klaarhagen
Amberboom Kant-en-klaar Hagen 200 cm Extra kwaliteit
€ 240,00 Vanaf € 206,70
Beschikbaar
Minimale besteleenheid
3

Productinformatie

De amberboom is een erg aantrekkelijke boom. Dit komt vooral door zijn prachtige kleuren, maar deze plant heeft nog veel meer goede eigenschappen. Zo heeft de amberboom gele hars in de stam zitten, die lijkt op amber, daar komt de naam ook vandaan. Er wordt wel gezegd dat deze hars gebruikt werd door Indianen in Noord-Amerika om een soort kauwgom van te maken. Ook is de hars een ingrediënt in sommige schoenpoetsmiddelen. De bladeren hebben een typische geur, wanneer je ze tussen je handen wrijft. Als de bladeren in de winter afgevallen zijn, houd je nog steeds een interessant gezicht over. De takken van de amberboom hebben namelijk kurklijsten, die er bijna schilderachtig uitzien.

Amberboom als haagplant

Er zijn verschillende vormen waarin de amberboom in de tuin gebruikt kan worden. Wij verkopen ze uiteraard als haagplanten, maar de amberboom is ook erg geschikt om als leiboom of als dakboom te planten. Dit laat zien dat deze haagplant erg geschikt is om in een bepaalde vorm te houden. De amberboom is een langzame groeier en verdraagt snoei vrij goed. Dit betekent dat hij makkelijk in toom gehouden kan worden. Je hoeft niet bang te zijn dat er opeens een boom van 20 meter in je tuin staat. Het wegsnoeien van kleine takjes kan het beste in de zomer gebeuren, voor een meer ingrijpende snoeibeurt is de winter een geschikter moment. De amberboom kan geplant worden op bijna elke tuingrond die niet al te droog is.

Op Haagplanten.nl verkopen wij de amberboom als kant-en-klaarhaag. Dit betekent dat de bomen bij ons al volledig uitgegroeid zijn tot een blikdichte haag, die in elementen verkocht wordt. De haagelementen zijn een meter lang. Het is dus erg gemakkelijk om erachter te komen hoeveel elementen je nodig hebt voor je tuin. Een voordeel aan een kant-en-klaarhaag is dat je niet hoeft te wachten totdat de haag goed dichtgegroeid is, wat zeker bij een langzame groeier als de amberboom zeker een paar jaar kan duren. Bij ons heb je meteen al een mooie volle haag en kun je het uiterlijk van je tuin in een ochtend compleet veranderen. Nodig 's ochtends wat vrienden uit om te helpen planten – want de haagelementen kunnen erg zwaar zijn, zeker bij regenachtig weer – en geniet 's middags al van een mooie haag van amberboom.

Toon meer Toon minder