Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Kant-en-klaarhaag snoeien

Meestal is een haagplant, wanneer je deze bij ons bestelt, nog niet volgroeid. Het duurt even voordat een haag hoog en blikdicht is. Hoe lang je precies moet wachten verschilt natuurlijk per soort. Bij snelgroeiende soorten zul je enkele maanden moeten wachten, maar bij andere soorten al snel een heel jaar. Dit is vervelend wanneer je een haag in je tuin plant omdat je niet wil dat je buren of mensen die langs je huis lopen naar binnen kunnen kijken. Gelukkig is er een simpele oplossing voor dit probleem: een kant-en-klaarhaag kopen. Omdat kant-en-klaarhagen net even een andere soort verzorging nodig hebben dan gewone haagplanten, informeren we je graag. Bijvoorbeeld over kant-en-klaarhaag snoeien.

 snoei kant-en-klaarhaag
snoei haagplanten

Hoe snoei je een kant-en-klaarhaag?

Dat een kant-en-klaarhaag volgroeid is betekent niet dat hij niet gesnoeid moet worden. We verkopen verschillende soorten kant-en-klaarhagen die verschillende behoeftes hebben. Het verschilt per soort hoe vaak deze gesnoeid moet worden. Sommige haagplanten hoef je maar één keer per jaar te snoeien, andere meerdere keren per jaar, zoals een kant-en-klare coniferenhaag. Meestal snoei je haagplanten op dezelfde manier: je knipt overtollige zijscheuten weg met een snoeischaar of een elektrische heggenschaar. De elektrische heggenschaar is wat praktischer wanneer je een groot oppervlak moet snoeien, maar we raden aan om hier wel een paar keer mee te oefenen, anders snoei je misschien te veel weg, waardoor de haag zich niet goed van de snoei kan herstellen en verzwakt.

Naast de jaarlijkse snoeibeurt(en) ben je altijd vrij om ook op andere momenten wat zijscheuten weg te knippen. Zo houd je de vorm van je haag in stand en hoef je niet ontzettend veel te snoeien in één keer. Een andere tip is om nooit te gaan snoeien op een hete dag, omdat de blaadjes van je haag dan misschien kunnen verbranden. Je moet ook niet in de winter gaan snoeien, zeker niet wanneer de vorst is opgetreden. Draag altijd handschoenen, want bij sommige soorten, zoals de taxus, zijn het blad en de vruchtjes giftig.

kant-en-klaarhaag online kopen webshop

Kant-en-klaarhaag online kopen via de webshop van Haagplanten.nl

Waarom zou je te veel betalen voor tuinplanten als dat absoluut niet nodig is? In de webshop van Haagplanten.nl vindt je de mooiste haagplanten voor de laagste prijzen. Er zijn webshops en ook tuincentra die je veel laten betalen voor planten van kwaliteit, maar daar geloven wij niet in. We willen onze producten betaalbaar houden en toch kwaliteit leveren. Dat is ook wat onze klanten van ons verwachten. Een haagplant mag niet verkocht worden als hij niet aan onze maatstaven voldoet, zo hebben wij dat bepaald met onze kwekers. We willen ervoor zorgen dat je het resultaat krijgt dat je verwacht. Daarnaast kun je op onze site alles lezen wat je moet weten over het planten, verzorgen en snoeien van al onze hagen, dus ook de kant-en-klaarhagen.