Bodembedekkers

Een van de grootste nadelen van het hebben van een tuin is dat onkruid dat altijd weer de kop opsteekt. Het kost je uren om je tuin weer helemaal onkruidvrij te krijgen en zodra het heeft geregend kun je weer aan de slag. Gelukkig is er een effectieve oplossing voor dit probleem: bodembedekkers. Eigenlijk zouden deze in geen enkele tuin mogen ontbreken, want ze maken je leven een stuk eenvoudiger en fleuren je tuin ook nog eens op.

Bodembedekkers plant je tussen andere planten of voor een haag. Zo zorg je ervoor dat onkruid daar niet de kans krijgt om te kunnen groeien. In het begin zal je misschien nog wat onkruid handmatig weg moeten halen, maar als de bodembedekker eenmaal goed in de grond geworteld is zal er geen onkruid meer bij kunnen komen! Zo zorg je ervoor dat je tuin er altijd goed verzorgd uitziet en je hoeft geen chemische middelen te gebruiken die je andere planten kunnen beschadigen en die gevaarlijk zijn voor dieren.

Er zijn een heleboel soorten planten die de functie van bodembedekker kunnen vervullen. Zo kun je een bodembedekker nemen die helemaal past in jouw tuin! Het kunnen plantjes met vrolijk gekleurde bloemetjes zijn of juist wat neutralere plantjes, zodat jouw andere planten beter uitkomen. Alles is mogelijk! Hoe dan ook ziet je tuin er vee mooier uit met bodembedekkers, want alle lege plekken worden opgevuld met een deken van groen. Wel moet je er rekening mee houden dat sommige bodembedekkers een andere soort verzorging nodig hebben dan anderen. Er zijn planten die zich prima thuis voelen in de volle zon, andere staan liever in de schaduw. Verder zijn sommige soorten bodembedekkers bladverliezend en andere niet. Als je het hele jaar door een groene tuin wilt, kun je dus beter voor een bladbehoudende bodembedekker kiezen.

Op onze site kom je meer te weten over bodembedekkers en hoe je ze moet aanplanten. Met onze tips en trucs kun je direct aan de slag in eigen tuin. Je kunt ook bodembedekkers planten in je plantenbakken, dus je kunt voor altijd afrekenen met onkruid, zelfs als je een terras of balkon hebt. Als je vragen hebt over bodembedekkers kun je natuurlijk ook altijd bij ons terecht.