Coniferen

Van alle haagplanten zijn de coniferen toch wel het meest klassiek. Er zijn verschillende soorten bomen geschikt om als coniferenhaag geplant te worden, dus het begrip "conifeer" is heel breed, maar tegelijk is het een begrip dat voor iedereen ontzettend herkenbaar is. Coniferen horen bij het straatbeeld, kun je wel zeggen, coniferenhagen zijn niet weg te denken uit tuinen waar ook in Nederland en Europa.

Coniferen soorten

Er zijn verschillende boomsoorten die als conifeer worden geplant. De bekendste zijn waarschijnlijk wel de taxus en de thuja (levensboom), maar ook cipressen als de Lawson en de Leylandii zijn klassiek. Gewild is ook de watercipres, een indrukwekkende plant die snel groeit, maar toch uitstekend in toom te houden valt in onze tuinen. Elke conifeer heeft een verhaal… Verhalen die wij bij Haagplanten.nl maar al te graag vertellen!

Op onze website leest u in detail over de groei, bloei en snoei van vele haagplanten, waaronder deze coniferen:

  • Thuja of Levensboom, een aantrekkelijke conifeer die gemakkelijk is in onderhoud, met relatief lage aanschafkosten en toch een groots resultaat
  • Taxus, de beroemdste conifeer, oersterk en extreem veerkrachtig, ook een radicale snoeibeurt overleeft de taxus zonder veel moeite.
  • Leylandii, mooie coniferen die snel groeien, en daar hun grote populariteit vast aan te danken hebben.
  • Watercipressen gedijen uitstekend in tuinen langs het water, zoals die in Nederland zo talrijk zijn.

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op via de sociale media, we helpen u dan graag verder.

Coniferen snoeien

Het snoeien van coniferen is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van deze plant. De populairste soorten zijn soorten die zich gemakkelijk laten snoeien en die er tegen kunnen, als ze iets te enthousiast worden teruggesnoeid; coniferen zijn in de regel sterke haagplanten die tegen een stootje kunnen.