Haagplanten kopen

Haagplanten kopen is tegenwoordig veel eenvoudiger dan vroeger. Vroeger moest je naar een tuincentrum toe, de planten mee terug naar huis nemen en dan maar hopen dat ze onderweg niet beschadigd raakten. Met de mogelijkheden die het internet vandaag de dag biedt, neemt online haagplanten bestellen veel van die tijdrovende ongemakken weg. Zonder afhankelijk te zijn van de openingstijden van een tuincentrum zoek je op een moment dat het jou goed uitkomt de planten die het beste bij jouw tuin passen uit en vervolgens worden ze door experts bij jou thuis afgeleverd. Als je geluk hebt, hoef je niet eens je hoofd te breken over hoeveel planten je precies nodig hebt. Ons bestelmenu heeft daar bijvoorbeeld een handige rekentool voor.

Haagplanten soorten

Voor aanschaf van je haagplanten is het natuurlijk belangrijk dat je besluit welke haagplanten je in de tuin wilt hebben. Dat hangt onder meer af van wat voor soort haag je precies wilt hebben. Wil je een haag die hoog en dicht genoeg wordt om het hele jaar voor privacy te zorgen? Dan ben je bijna automatisch op een wintergroene haag aangewezen, omdat die het hele jaar hun bladeren behouden. Coniferen zijn populaire planten voor formele groenblijvende hagen, maar er zijn ook informelere opties, zoals de laurierkers of de Japanse broodboom. De beuk, de haagbeuk en de liguster staan weliswaar bekend als bladverliezend, maar kunnen ook als beschutting tegen inkijk dienen, omdat hun bladeren wel verkleuren, maar normaal gesproken aan de plant blijven hangen.

Haagplanten soorten
Verzending haagplanten

Verzending haagplanten

Wil je liever een haag met prachtige bloemen? Dan is een bloeiende haag de beste optie. Voor wie niet wil wachten tot de planten hoog genoeg zijn is er zelfs de mogelijkheid om een kant-en-klaarhaag te bestellen die op de kwekerij al de juiste hoogte heeft bereikt. Bij de bestelling kun je aangeven naar welke soort je voorkeur uitgaat: met kluit, met blote wortels of in pot. Daarna volgt op de kwekerij een kwaliteitscontrole en worden de planten in dozen of op pallets bij jou thuis bezorgd. Op de dag dat ze geleverd kun je dus rustig je tuin voorbereiden op de komst van de planten, zodat ze bij levering meteen de grond in kunnen. Haagplanten in pot kunnen eventueel wat langer blijven staan, maar de overige soorten moeten allemaal meteen geplant worden.

Haagplanten online kopen

Haagplanten online kopen

Onze webshop Haagplanten.nl is een uitkomst voor iedereen die haagplanten bestellen wil, maar nog even de tijd nodig heeft om uit te zoeken welke planten goed bij zijn of haar wensen passen. Naast een goede service en hele aantrekkelijke prijzen bieden wij namelijk ook een grote hoeveelheid informatie over haagplanten. Zo laten we jou graag zien welke planten voor welk doel geschikt zijn, zodat jouw bestelling niets minder dan de perfecte haagplanten voor jouw tuin bevat.