Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Haagplanten kopen

Haagplanten kopen is tegenwoordig veel eenvoudiger dan vroeger. Vroeger moest je naar een tuincentrum toe, de planten mee terug naar huis nemen en dan maar hopen dat ze onderweg niet beschadigd raakten. Met de mogelijkheden die het internet vandaag de dag biedt, neemt online haagplanten bestellen veel van die tijdrovende ongemakken weg. Zonder afhankelijk te zijn van de openingstijden van een tuincentrum zoek je op een moment dat het jou goed uitkomt de planten die het beste bij jouw tuin passen uit en vervolgens worden ze door experts bij jou thuis afgeleverd. Als je geluk hebt, hoef je niet eens je hoofd te breken over hoeveel planten je precies nodig hebt. Ons bestelmenu heeft daar bijvoorbeeld een handige rekentool voor.

Haagplanten soorten

Voor aanschaf van je haagplanten is het natuurlijk belangrijk dat je besluit welke haagplanten je in de tuin wilt hebben. Dat hangt onder meer af van wat voor soort haag je precies wilt hebben. Wil je een haag die hoog en dicht genoeg wordt om het hele jaar voor privacy te zorgen? Dan ben je bijna automatisch op een wintergroene haag aangewezen, omdat die het hele jaar hun bladeren behouden. Coniferen zijn populaire planten voor formele groenblijvende hagen, maar er zijn ook informelere opties, zoals de laurierkers of de Japanse broodboom. De beuk, de haagbeuk en de liguster staan weliswaar bekend als bladverliezend, maar kunnen ook als beschutting tegen inkijk dienen, omdat hun bladeren wel verkleuren, maar normaal gesproken aan de plant blijven hangen.

Haagplanten soorten
Verzending haagplanten

Verzending haagplanten

Wil je liever een haag met prachtige bloemen? Dan is een bloeiende haag de beste optie. Voor wie niet wil wachten tot de planten hoog genoeg zijn is er zelfs de mogelijkheid om een kant-en-klaarhaag te bestellen die op de kwekerij al de juiste hoogte heeft bereikt. Bij de bestelling kun je aangeven naar welke soort je voorkeur uitgaat: met kluit, met blote wortels of in pot. Daarna volgt op de kwekerij een kwaliteitscontrole en worden de planten in dozen of op pallets bij jou thuis bezorgd. Op de dag dat ze geleverd kun je dus rustig je tuin voorbereiden op de komst van de planten, zodat ze bij levering meteen de grond in kunnen. Haagplanten in pot kunnen eventueel wat langer blijven staan, maar de overige soorten moeten allemaal meteen geplant worden.

Haagplanten voor elke tuin

Wat het ontwerp van jouw tuin ook is, bij Haagplanten.nl vind je altijd de haagplant die daar perfect bij past. Of je nu op zoek bent naar een laurierhaag, een coniferenhaag of een ligusterhaag: je bestelt ze eenvoudig en snel via onze website. Doordat ons assortiment zo uitgebreid is, zit er voor elke tuin wel een perfecte haagplant tussen. Op onze website vind je daarnaast een schat aan informatie over onze verschillende haagplanten. Van hoe je een haag aanplant tot hoe de planten verzorgd en gesnoeid dienen te worden. We vinden het belangrijk om je hierover goed te informeren, zodat je optimaal kunt genieten van jouw heg.

Kijk eens rustig rond op onze website welke verschillende haagplanten we allemaal hebben. Of je nu een formele Franse tuin hebt, een moderne tuin of een natuurlijke tuin waar overal wel wat groeit of bloeit: hier kun je zeker vinden wat je zoekt. Kijk goed naar het ontwerp van je eigen tuin en kies eenvoudig de haagplanten die daar mooi bij staan. Wacht je liever niet tot jonge haagplanten zijn uitgegroeid tot een volle, blikdichte haag? Werp dan eens een blik op onze mooie selectie van kant-en-klaarhagen. Daarvoor betaal je weliswaar iets meer, maar het scheelt dan ook ontzettend veel tijd en verzorging!

Haagplanten ter vervanging van buxus

Een bijzonder populaire haagplant was lange tijd de buxus. Deze klassieker op het gebied van haagplanten leende zich uitstekend voor vormsnoei en het creëren van strakke en symmetrische hagen met een statige, zelfs ietwat majestueuze uitstraling. Nu de buxus echter in veel delen van ons land belaagd wordt door de buxusrups, zijn veel mensen op zoek naar alternatieven voor de in ongenade geraakte haagplant. Gelukkig bestaan er haagplanten die op dezelfde manier toepasbaar zijn als de buxus. Ze zijn geschikt voor het aanleggen van strakke, formele haagjes en om in diverse mooie vormen te snoeien.

Op Haagplanten.nl vind je verscheidene haagplanten ter vervanging van de buxus. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende soorten Japanse hulst, Chinese kamperfoelie of aan een taxushaag. De laatste is weliswaar een coniferenhaag die op het eerste gezicht niet veel gemeen lijkt te hebben met een buxushaag, maar schijn bedriegt: ook de taxus is prima in staat om een strakke haag te vormen met dezelfde klassieke uitstraling als de buxus. Een taxushaag is overigens ook wintergroen. Met onze buxusalternatieven kun je de statige sfeer van de buxus in je tuin doen voortleven, maar houd je nare buxusziekten buiten de deur!

Haagplanten online kopen

De kwaliteit van onze haagplanten

Bestel je jouw haagplanten op Haagplanten.nl? Dan maak je kennis met de bijzondere kwaliteit van onze planten. Al onze planten zijn in topconditie en hebben een dichte vertakking. De basis van een goede plantgezondheid ligt al bij de kwekerij. De manier waarop een haagplant wordt gekweekt bepaalt voor een deel zijn verdere gezondheid. In sommige kwekerijen worden haagplanten snel opgekweekt omdat dit gunstig is voor de verkoop. Ze krijgen geen tijd om rustig op te groeien en staan dicht op elkaar, waardoor ze vatbaar worden voor bepaalde ziekten en schimmels. Onze kwekers doen dat anders.

De kwekerijen waarmee wij samenwerken behoren tot de allerbesten van Europa. Onze kwekers zijn liefhebbers van haagplanten in hart en nieren. Deze passie combineren zij met een gedegen vakkennis en een jarenlange expertise op het gebied van haagplanten. Onze planten krijgen rustig de tijd om uit te groeien tot sterke, vitale haagplanten. Daarnaast hebben ze voldoende ruimte en worden ze voorzien van de juiste voedingsstoffen en mineralen. Dit geld voor onze kant-en-klaarhagen, maar ook voor alle jongere planten met kluit, in pot of met blote wortel die je bij ons koopt.

Haagplanten online kopen

Onze webshop Haagplanten.nl is een uitkomst voor iedereen die haagplanten bestellen wil, maar nog even de tijd nodig heeft om uit te zoeken welke planten goed bij zijn of haar wensen passen. Naast een goede service en hele aantrekkelijke prijzen bieden wij namelijk ook een grote hoeveelheid informatie over haagplanten. Zo laten we jou graag zien welke planten voor welk doel geschikt zijn, zodat jouw bestelling niets minder dan de perfecte haagplanten voor jouw tuin bevat.