Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
€ 9,50
Sluiten
Voeg toe aan verlanglijst

Laurier 'Rotundifolia' Pot 60-80 cm

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Leverbaar vanaf
Week 23 juni 2022

Productinformatie

Deze laurierkers is ideaal om snel een sfeervolle hoge haag mee aan te leggen. Deze plant is robuust, onderhoudsarm, wintergroen en veelzijdig. Met zijn grote frisse bladeren en brede natuurlijke groeivorm is hij ideaal als informele privacyhaag. Bij levering is deze plant in pot tussen de 60 en de 80 cm hoog.

Toon meer Toon minder
  • Grootbladig Grootbladig
  • Snelle groeier Snelle groeier
  • Snel zichtdicht Snel zichtdicht
  • Wintergroen Wintergroen
Maximale breedte in cm
250 - 300
Maximale hoogte in cm
400 - 500
Formaat (bij levering)
60-80 cm
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Wortelsoort
In pot
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
4
Bladkleur
Groen
Giftig
Ja
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Eigenschappen
Wintergroen, Snelle groeier, Grootbladig, Snel zichtdicht
Minimale besteleenheid
10
  • Aantal: Prijs:
  • 10+ € 9,50
  • 15+ € 8,50
  • 50+ € 7,50
  • 200+ € 7,10

Productinformatie

Omschrijving

De laurier 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') is een populair soort laurierkers met een aantal bijzondere eigenschappen. Hij groeit snel, wordt erg hoog, heeft mooie grote bladeren en heeft een brede groeivorm. Daarmee is hij ideaal als privacyhaag. Daarnaast is het een bijzonder stabiele en gemakkelijke plant die bijna overal goed gedijt. Hoewel hij snel groeit hoeft hij niet zo vaak gesnoeid te worden, omdat hij een diepere snoei goed verdraagt.

Een wintergroene informele haag

Wat maakt een haag informeel? Een formele haag is een zo strak mogelijke groene muur waar mensen wel van genieten, maar die eigenlijk niet veel aandacht naar zich toe trekt. Een informele haag kenmerkt zich door levendigheid, verandering, een duidelijke aanwezigheid. De laurier 'Rotundifolia' heeft een mooie brede groeivorm en grote, glanzende bladeren waarmee hij de aandacht trekt. Zo geeft hij echt het gevoel geeft dat je in een bos bent. Veel informele hagen zijn bladverliezend, vruchtdragend, bloeiend. De laurier 'Rotundifolia' is echter wintergroen. Daardoor is hij heel het jaar goed zichtdicht.

Doordat hij zo zichtdicht is en dat als wintergroene plant heel de winter blijft, is de laurier 'Rotundifolia' een ideale informele privacyhaag. Door zijn snelle groei bereikt hij al snel de hoogte die nodig is om inkijk in de tuin tegen te houden. Door zijn brede vorm en dichte vertakking met grote bladeren vallen er nooit gaten in deze privacyhaag.

Een sterke haag die overal kan groeien

De laurier 'Rotundifolia' is veelzijdig in een aantal opzichten. Ten eerste in waar je hem kunt planten. Hij is goed opgewassen tegen alle weersomstandigheden en ook zeer winterhard. Vervuilde lucht of een verarmde bodem verdraagt hij ook prima, dus stedelijk tuinen vormen geen probleem. Bovendien is deze plant niet kieskeurig wat grondsoort betreft. Bovendien gedijt hij goed op een zonnige plaats maar doet het ook prima in de schaduw. Dat betekent dat het geen probleem is als je haag dicht langs een schuur of het huis van de buren loopt.

Doordat deze laurierkers in een pot geleverd wordt hoef je hem niet meteen te planten. Je kunt hier dan even mee wachten als er onverwacht slecht weer is, of als je een hectisch leven hebt waarbij je wat extra flexibiliteit wel kunt gebruiken. Haal voor het planten voorzichtig de pot van de kluit af en plaats je nieuwe laurier 'Rotundifolia' in een plantgeul die diep genoeg is dat de kluit net onder de grond eindigt.

Toon meer Toon minder
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!