Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Schermvorm

Versgeleide leibomen in schermvorm zijn leibomen die op de kwekerij klaar zijn gemaakt om in jouw tuin verder te groeien tot leibomen met een dicht scherm aan bladeren. Leibomen in schermvorm hebben een dichtere vertakking en dus ook een dichter pak bladeren dan leibomen in een traditionele leivorm. Hiermee zorgen deze leibomen uiteindelijk zelfs voor enige beschutting in de tuin. Met hun afwijkende vormen zorgen leibomen er altijd voor dat uw tuin er bijzonder uitziet.

Voordelen:

  • Leibomen geven een tuin een unieke uitstraling
  • Voordeliger dan voorgeleide leibomen in schermvorm
  • Extra dikke en rechte stam

Nadelen:

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op
Carpinus betulus Leiboom

Carpinus betulus Leiboom

Carpinus betulus
Vanaf € 156,70
  • Kleinbladig Kleinbladig
  • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
Fagus sylvatica

Fagus sylvatica

Fagus sylvatica
Vanaf € 182,60
  • Formele haag Formele haag
  • Populair bij vogels Populair bij vogels
  • Prachtige herfstkleur Prachtige herfstkleur

Versgeleide leibomen in schermvorm in de tuin

De bijzondere vorm die leibomen hebben, heeft geen enkele plantensoort van nature. Om de planten zo te leiden dat ze een lange rechte stam met alleen bovenin bladeren in een bepaalde vorm krijgen, moeten de planten zorgvuldig verzorgd worden. Bovendien kunnen niet alle planten zomaar als leiboom ingezet worden. Als de takken niet flexibel genoeg zijn, is het bijna niet mogelijk om ze een bepaalde kant op te leiden. Bovendien is het een pre als de planten niet al te snel groeien en goed te snoeien zijn. Per vorm verschilt het welke planten het meest geschikt zijn. Bij onze versgeleide leibomen in schermvorm vind je de beuk (Fagus sylvatica) en de haagbeuk (Carpinus betulus), beide ook uitstekende haagplanten.

Als je deze leibomen vers geleid bij ons besteld, zijn ze er op de kwekerij al op voorbereid dat ze in jouw tuin verder gaan uitgroeien tot mooie leibomen. De takken zijn al in de richting van de schermvorm geleid en op een raster gebonden. Verder hebben alle versgeleide leibomen uit ons assortiment, ongeacht de vorm, een extra dikke, rechte stam. Dit vergroot de kans dat de leibomen in jouw tuin tot een mooi geheel uitgroeien. Het resultaat bij leibomen in schermvorm is een dicht netwerk aan takken en bladeren. Hiermee is hij van de traditionele leivorm te onderscheiden, waarin de lijnen nog duidelijk te zien zijn.

Versgeleide leibomen in schermvorm planten en verzorgen

Bij het afronden van je bestelling kies je bij ons een bezorgweek. We laten je in die week weten wanneer we precies komen, zodat je je tuin alvast op de komst van je nieuwe leibomen kunt voorbereiden. Houd de grond rondom de plek die je in gedachten hebt onkruidvrij en graaf de plantgaten waar de leibomen in kunnen staan. Na levering plant je de leibomen zo snel mogelijk. Ze gedijen op iedere goed gedraineerde grond. De haagbeuk kan zelfs natte grond aan. Staan de planten eenmaal, dan snoei je ieder najaar de scheuten van de takken af. Het rek waar de takken aan gebonden zijn kan na enkele jaren verwijderd worden.