Producten vergelijken
 1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
€ 22,70
Sluiten
Voeg toe aan verlanglijst

Reuzenlevensboom 'Excelsa' Pot 125-150 cm Extra kwaliteit

Thuja plicata 'Excelsa'
Leverbaar vanaf
Week 01 januari 2022

Deze prachtige conifeer is een gemakkelijke plant die bijzonder geschikt is als formele haag. Deze robuuste en winterharde plant is bovendien gemakkelijk in het onderhoud. Deze plant wordt met kluit in een pot geleverd en is gekweekt door een Europese topkweker. Zo garanderen we topkwaliteit. Bij levering is deze thuja 'Excelsa' tussen de 1,25 en de 1,5 meter hoog.

Toon meer Toon minder
 • Compacte groei Compacte groei
 • Geurend Geurend
 • Snelle groeier Snelle groeier
 • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
 • Zeer winterhard Zeer winterhard
Maximale breedte in cm
100 - 150
Maximale hoogte in cm
> 1000
Opmerking bij product
-
Formaat (bij levering)
125-150 cm
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Wortelsoort
In pot
Kwaliteit
Extra kwaliteit
Aantal per strekkende meter
2
Bladkleur
Geelgroen, Donkergroen
Giftig
Ja
Groei per jaar in cm
40 - 50
Groeiwijze
Kegelvormig, Opgaand
Latijnse naam
Thuja plicata 'Excelsa'
Eigenschappen
Weinig onderhoud, Snelle groeier, Zeer winterhard, Compacte groei, Geurend
Minimale besteleenheid
10
 • Aantal: Prijs:
 • 10+ € 22,70
 • 15+ € 19,30
 • 50+ € 17,00
 • 100+ € 16,00
Omschrijving

De levensbomen zijn een bijzonder populaire familie haagplanten. De thuja 'Excelsa' (Thuja plicata 'Excelsa') is een reuzenlevensboom met mooie donkergroene schubben. Het bijzondere aan deze plant is hoe dicht zijn vertakking is. Deze plant is dus heel compact en kan met goed snoeien mooi smal blijven, zonder dat er doorheen kan worden gekeken. Dat maakt de thuja 'Excelsa' onovertroffen als privacyhaag. Het dikke, wintergroene bladerdek en de rustige kleur geeft hem tevens een mooi formeel voorkomen. Met zijn groeisnelheid van rond de 30 cm per jaar hoef je niet al te vaak te snoeien, maar groeit deze plant van 1,25 tot 1,5 meter snel uit tot een zichtdichte haag.

Een bijzonder winterharde conifeer

Reuzenlevensbomen komen oorspronkelijk uit Noord Amerika, uit een streek die doorgaans warmer is dan West-Europa. De thuja 'Excelsa' is echter genaturaliseerd in Europa en kan eigenlijk alles hebben wat ons klimaat ze kan aandoen. Deze winterharde en wintergroene plant is zeer sterk en heeft geen bescherming nodig tegen de elementen. Ook qua standplaats is hij niet kieskeurig, hij gedijt goed op vrijwel alle grondsoorten. Let wel op dat de bodem goed water doorlaat. Bij zware grondsoorten is het aan te raden om deze goed te draineren voordat je de thuja 'Excelsa' plant.

Reuzenlevensbomen verschillen van andere levensbomen door hoe groot ze kunnen worden. Voor sommige soorten reuzenlevensboom betekent dit ook dat ze sneller groeien om die hoogte snel te bereiken. De thuja 'Excelsa' groeit echter minder snel, waardoor deze minder vaak gesnoeid hoeft te worden dan bijvoorbeeld de leylandii. Snoei de thuja 'Excelsa' bij voorkeur twee maal per jaar, tussen mei en september. Zorg dat je hem niet te ver terug snoeit, want thuja’s lopen niet meer uit vanaf het oude hout. Als je goed scherp gereedschap gebruikt groeit je plant sneller aan na het snoeien.

Eindeloos genieten van haag van reuzenlevensboom

Een goed verzorgde haag van thuja is een vriend voor het leven. Ga er niet vanuit dat je verouderde planten zult moeten vervangen, want reuzenlevensboom kan bijzonder oud worden. Deze reuzenlevensboom van extra kwaliteit heeft zijn gevoeligste tijd als jonge plant al overleefd en heeft van professionele kwekers een zo goed mogelijke start gekregen. Zodra de haag staat is er alleen het lichte onderhoud om over na te denken. Voor de rest kun je genieten van het mooie groen, de frisse geur die deze plant verspreidt en de privacy en beschutting die hij brengt.

Toon meer Toon minder