Producten vergelijken
 1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
€ 28,90
Sluiten
Voeg toe aan verlanglijst

Reuzenlevensboom 'Excelsa' Pot 150-175 cm Extra kwaliteit

Thuja plicata 'Excelsa'
Beschikbaar

Productinformatie

De thuja 'Excelsa' is een compacte en winterharde schubconifeer met een rustig groeitempo. Hij is daarom bijzonder geschikt als hoge formele haag die ook privacy biedt. Deze thuja 'Excelsa' wordt met kluit in een pot geleverd en is bij levering tussen de 1,50 en de 1,75 meter hoog.

Toon meer Toon minder
 • Zeer winterhard Zeer winterhard
 • Compacte groei Compacte groei
 • Geurend Geurend
 • Snelle groeier Snelle groeier
 • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
Maximale breedte in cm
100 - 150
Maximale hoogte in cm
> 1000
Opmerking bij product
-
Formaat (bij levering)
150-175 cm
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Wortelsoort
In pot
Kwaliteit
Extra kwaliteit
Aantal per strekkende meter
2
Bladkleur
Geelgroen, Donkergroen
Giftig
Ja
Groei per jaar in cm
40 - 50
Groeiwijze
Kegelvormig, Opgaand
Latijnse naam
Thuja plicata 'Excelsa'
Eigenschappen
Weinig onderhoud, Snelle groeier, Zeer winterhard, Compacte groei, Geurend
Minimale besteleenheid
10
 • Aantal: Prijs:
 • 10+ € 28,90
 • 15+ € 26,50
 • 50+ € 23,90
 • 100+ € 22,70

Productinformatie

Omschrijving

Thuja is een prachtige coniferen soort met frisse geschubde bladeren. Hij wordt ook wel levensboom genoemd. Er bestaan verschillende soorten thuja met allerlei unieke eigenschappen. De thuja 'Excelsa' (Thuja plicata 'Excelsa') valt onder reuzenlevensbomen. In het wild kan thuja 'Excelsa' wel 50 meter hoog worden. Tegenover andere reuzenlevensbomen zoals de thuja 'Atrovirens' en de thuja 'Martin' heeft de 'Excelsa' een compactere groei met zeer dichte vertakking. Dat geeft hem een mooi dicht bladerdek dat er strak uitziet en erg zichtdicht is. Deze thuja 'Excelsa' in pot is bij levering al minstens 1,5 meter hoog. Je hebt al snel na aankoop een zichtdichte, hoge haag.

Een hoge haag met lage eisen qua onderhoud

De thuja 'Excelsa' is een gemakkelijke plant om te onderhouden. Hij gedijt goed in de zon en in de schaduw en groeit op bijna alle grondsoorten. Deze plant heeft zijn veelzijdigheid al goed bewezen door zich als populaire haagplant in Europa te vestigen. Hoewel hij inheems is een warmer deel van Noord Amerika, is hij perfect aangepast aan het Nederlandse klimaat. Ook qua grondsoorten is hij niet veeleisend, zorg alleen wel dat de grond waarin hij staat niet teveel vocht vasthoudt. Wil je hem toch plaatsen op een plaats met een zware ondergrond? Zorg dan dat de ondergrond goed gedraineerd is zodat je nieuwe thuja’s niet beschadigd worden door stilstaand water.

Een groot voordeel van de thuja 'Excelsa' is dat hij niet zo snel groeit. Haagplanten die heel hoog kunnen worden, zoals de leylandii, groeien meestal erg snel. Dat betekent enerzijds dat ze snel hoog genoeg worden om privacy te kunnen bieden. Anderzijds betekent het echter dat ze vaker gesnoeid moeten worden. Zeker omdat deze thuja 'Excelsa' al minstens 1,50 meter hoog is bij levering, hoeft hij niet zo hard te groeien om snel privacy te bieden. De thuja 'Excelsa' groeit sneller dan bijvoorbeeld de taxus, maar minder snel dan de reuzenlevensboom 'Atrovirens'. Met 30 centimeter groei per jaar is hij gemakkelijk bij te houden. Zorg bij het snoeien dat je niet tot op het oude hout snoeit, want dan groeien de bladeren niet meer terug.

Een strakke, formeel ogende haagplant

De thuja 'Excelsa' is een mooie haagplant met allerlei mooie toepassingen. Wintergroene coniferen worden veel gebruikt als formele haag, omdat ze heel betrouwbaar zichtdicht blijven. Met zijn hoogte, zijn langzamere groei, en zijn dichte vertakking past de thuja 'Excelsa' nog beter in deze rol dan veel van zijn soortgenoten. Zijn dichte bladerdek maakt hem nog dichter dan andere thuja’s. Dat hij niet zo vaak gesnoeid hoeft te worden is een bijkomend voordeel. De beste tijd om thuja te snoeien is tussen mei en september. Bekijk ook onze andere coniferen zoals de taxus en de leylandii. Met vragen over bijvoorbeeld verzorging of plantkeuze kun je altijd terecht bij de experts van onze klantenservice.

Toon meer Toon minder