Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Rootgrow

Rootgrow is een middel dat haagplanten helpt om een goed, gezond wortelstelsel te vormen. Dit doet Rootgrow met behulp van nuttige schimmels. Deze vormen een soort van secundair wortelstelsel, waardoor uw haagplanten efficiënter vocht en voedingsstoffen opnemen. Ook groeien planten sneller en wordt de kans op uitval aanzienlijk lager als u Rootgrow gebruikt bij het planten van uw haag. We leggen daarom graag uit wat Rootgrow precies is en hoe u het kunt gebruiken om uw haagplanten een goede start in uw tuin te geven.

Schimmels die goed zijn voor uw haagplanten

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Rootgrow geen meststof. In plaats daarvan helpt het planten met een samenwerkingsproces dat bekend staat als mycorrhiza. Dit woord is afgeleid van de Griekse woorden “mykes” (schimmel) en “rhiza” (wortel). Hierbij staan de schimmels nuttige mineralen af aan de wortels van de planten, die op hun beurt suikers afstaan aan de schimmels. Dit proces bestaat al miljoenen jaren. Naar schatting maakt zo’n 90 procent van alle planten wereldwijd gebruik van zo’n samenwerking met schimmels, wat wel laat zien hoe nuttig het voor beide organismen is.

Schimmels laten ons dus niet alleen zien dat ons eten bedorven is; nuttige schimmels zijn juist goed voor planten. Sterker nog: mycorrhiza heeft ervoor gezorgd dat planten op het land kunnen overleven. De wortelstelsels van de eerste landplanten waren nog niet sterk genoeg om zonder de hulp van deze schimmels te overleven. Door deze samenwerking kunnen planten genoeg voedingsstoffen opnemen om uit te groeien tot sterke, gezonde planten. Rootgrow helpt uw haagplanten bij dit proces.

Zo gebruikt u Rootgrow voor uw haagplanten

Rootgrow bij uw haagplanten wordt geleverd in een zak. Lees de instructies op deze verpakking goed voordat u aan het planten van uw haag begint. In de verpakking zitten korrels, maar er kan ook een zakje geldip in zitten. Deze geldip is zakje poeder dat speciaal ontwikkeld is voor haagplanten met blote wortels. Dit poeder mengt u met een emmer water. Vervolgens roert u de korrels door de gelmix heen. In dit mengsel kunt u de blote wortels van uw planten dopen om ze vervolgens in de plantgeul of plantgaten in uw tuin te zetten.

Heeft u haagplanten met kluit of in een pot besteld? Dan kunt u de korrels met het meegeleverde maatschepje in de juiste verhouding over de bodem van de plantgaten of geul verspreiden. Daar kunt u de haagplanten met hun kluiten bovenop zetten en bedekken met de uitgegraven aarde. U hoeft Rootgrow alleen bij het planten op de wortels aan te brengen. Daarna zullen de schimmels gewoon met de planten mee groeien, met een gezonde haag als gevolg.

Rootgrow-gebruik Rootgrow-gebruik Rootgrow-gebruik Rootgrow-gebruik

Droge Rootgrow™ korrels gebruiken:

  • Zie de tabel voor informatie over doseringen.
  • Sprenkel de Rootgrow™ korrels gelijkmatig onderin het plantgat zodat de wortels rechtstreeks in contact komen met de korrels.
  • Plaats de plant bovenop de korrels en plant hem verder op de normale wijze

Rootgrow tabel haagplanten geleverd met blote wortel

Verbruik
per verpakking
Korrels Korrels + gel Korrels + gel Korrels + gel Korrels + gel
Verpakkingsgrootte 150g 360g 1kg 2,5 liter 5 liter
Inclusief gel nee ja ja ja ja
Aantal planten 30-60 cm hoog 40 planten 110 planten 350 planten 875 planten 1750 planten
Aantal planten 60-100 cm hoog 20 planten 75 planten 250 planten 625 planten 1250 planten
Aantal planten 100-150 cm hoog 12 planten 50 planten 150 planten 375 planten 750 planten
Aantal planten 150-200 cm hoog 5 planten 25 planten 70 planten 175 planten 350 planten

Rootgrow tabel haagplanten geleverd kluit

Verbruik
per verpakking
Korrels Korrels + gel Korrels + gel Korrels + gel Korrels + gel
Verpakkingsgrootte 150g 360g 1kg 2,5 liter 5 liter
Inclusief gel nee ja ja ja ja
Aantal planten 60-100 cm hoog 8 planten 20 planten 55 planten 140 planten 280 planten
Aantal planten 100-150 cm hoog 4 planten 9 planten 25 planten 60 planten 120 planten
Aantal planten 150-200 cm hoog 2 planten 4 planten 8 planten 22 planten 44 planten
Aantal planten 200-250 cm hoog - 2 planten 6 planten 16 planten 32 planten

Nazorg:

Rootgrow™ kan worden gebruikt in combinatie met natuurlijke meststoffen met trage afgifte. Hoewel de mycorrhizaschimmels ongevoelig zijn voor de meeste in de handel verkrijg- bare fungiciden, is het raadzaam dergelijke schimmeldodende stoffen de eerste vier weken niet te gebruiken.

Bevat:

Natuurlijke mineraaldragers. Gemengde soorten arbusculaire mycorrhizaschimmels en ectomycorrhizaschimmels.
Rootgrow™ werkt niet op kool (Brassica), rododendrons, azalea's, hei, cranberry's (veenbessen) of bosbessen.

Opslag:

Na opening koel en droog bewaren; bij correcte bewaring kan het product tot 1 jaar na openen gebruikt worden. Verwijderd houden van kinderen en huisdieren. Adem geen Rootgrow™ stof in.

Bekijk de video’s op deze pagina voor precieze plantinstructies. Heeft u daarna nog vragen? Dan helpt onze klantenservice u graag verder.

Rootgrow soorten

Rootgrow als Korrel

Rootgrow als Korrel inclusief Gel

Rootgrow als Korrel inclusief Gel

Rootgrow Professional Korrel inclusief Gel (volgt)