Producten vergelijken
 1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Leliegras

Leliegras (Liriope muscari) is zeer geliefd als bodembedekker of als borderplant. Ook als vakbeplanting of in een plantenbak slaat leliegras een ijzersterk figuur. Liriope muscari is een fraaie plant met slanke opstaande bladeren en kleurige bloemen die bij elkaar groeien in elegante aren. Leliegras slaat in bijna elke tuin een goed figuur, maar bij moderne tuinontwerpen sluit hij bijzonder goed aan! Leliegras wordt ongeveer 30 centimeter hoog en is beschikbaar in verschillende kleuren, zoals leliegras 'Ingwersen' en leliegras 'Monroe White'. Leliegras 'Monroe White' heeft witte bloemen, die van leliegras 'Ingwersen' zijn lichtpaars van kleur, waardoor ze wel aan blauwe druifjes doen denken. Leliegras is een sterke vaste plant die goed groeit, maar niet woekert.

Voordelen:

 • gemakkelijk in het onderhoud
 • winterhard
 • bruikbaar als vakbeplanting, in bloembakken, als randbeplanting en meer
 • wintergroen
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op
Leliegras 'Monroe White'

Leliegras 'Monroe White'

Liriope muscari 'Monroe White'
Vanaf € 9,10
 • Bloeiende plant Bloeiende plant
 • Geschikt als lage haag Geschikt als lage haag
 • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
Leliegras 'Ingwersen'

Leliegras 'Ingwersen'

Liriope muscari 'Ingwersen'
Vanaf € 7,10
 • Bloeiende plant Bloeiende plant
 • Geschikt als lage haag Geschikt als lage haag
 • Weinig onderhoud Weinig onderhoud

Waar komt leliegras het meest tot zijn recht?

De Liriope muscari is een plant waarvan je het hele jaar door kunt genieten. Hij bloeit pas laat maar de bloemen blijven van de nazomer tot het najaar aanwezig. Bovendien is deze wintergroene plant ook zonder bloemen echt een toevoeging aan de tuin. Leliegras komt het beste tot zijn recht in grote groepen, of wanneer hij in een gemengd gezelschap staat. Omdat leliegras zo laat in het jaar groeit geeft hij nog kleur wanneer de andere planten om hem heen al lang zijn uitgebloeid. Zo vult leliegras de andere planten in een gemengde border of plantenbak perfect aan. Wanneer Liriope muscari in een vak samen staan kun je echt genieten van een ritselende zee van kleurrijke bloemaren.

Liriope muscari plaatsen en verzorgen

Liriope muscari is een sterke plant die niet veel zorg nodig heeft. Hij is wintergroen en winterhard. Alleen bij strenge of late vorst ondervindt hij soms schade van de kou. Daarom kun je hem bij zulk weer beter wel beschermen tegen de kou. Leliegras groeit op vrijwel elke grondsoort. Leliegras gedijt goed in de zon of in de halfschaduw. De zon kan soms wel teveel worden, daarom is het het beste als die zonnige plek wel een deel van de dag beschut is. Als je voor vakbeplanting gaat, is het goed om ongeveer 9 planten leliegras per vierkante meter te plaatsen.

In tegenstelling tot sommige siergrassen bloeit leliegras elk jaar, ook wanneer je hem niet snoeit. Dat maakt het onderhoud wel heel makkelijk. Het snoeien is ook vrij simpel, je kunt de bladeren van leliegras in het voorjaar afknippen tot ongeveer 5 centimeter boven de grond. Hoewel hij wintergroen is, kunnen de bladeren van leliegras in de winter verkleuren. Snoeien is daarvoor de gemakkelijkste oplossing. We noemden eerder het moderne uiterlijk van Liriope muscari. Daarom staat hij extra mooi in een rotstuin of een Japanse tuin, maar eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos.