Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Pijpenstrootje

Molinia Caerulea, ook wel bekent als Pijpenstrootje, is een siergras met donkerbruine bloeiwijze en rechtopstaande stengels. De Molinia Cearulea heeft een smal, licht afhangend blad. Bij Haagplanten.net bieden wij diverse soorten pijpenstrootjes aan, 'Edith Dudszus', ‘Heidebraut’ en ‘Moorhexe’. De verschillende soorten pijpenstrootjes hebben ieder hun eigen prachtige kleur en uitstraling. Zo is bijvoorbeeld het blad van de Molinia Cearulea 'Edith Dudszus' grijsgroen en verkleurd het blad in de herfst naar goudgele kleur. Kijk voor meer informatie op de productpagina’s.

Voordelen

  • Woekert niet
  • Groeit snel
  • Winterhard
  • Rechtopstaande groei

Nadelen

  • niet wintergroen
Geen producten gevonden voor deze selectie.
Verzorging Molinia caerulea

Verzorging Molinia caerulea

Het siergras groeit naar genoeg op alle bodemsoorten, echter groeit het pijpenstrootje het beste op een licht zure bodem en een droge tot waterhoudende bodem in de volle zon of in halfschaduw. In de vrije natuur verdraagt de Molinia caerulea ook drassige grond, waar de structuur van de bodem snel veranderd.

 Molinia caerulea winterhard

Winterhard

De Molinia caerulea is een winterhard, maar geen wintergroen grassoort, waardoor de bladeren in de winter zullen afvallen of verkleuren. Wanneer u het pijpenstrootje in het voorjaar goed terugsnoeit tot ongeveer 15 cm boven de grond, dan zal het weer opnieuw uitlopen tot een prachtig siergras. Ondanks zijn bladverlies behoudt deze siergras zijn kleurenpracht in de winter. De Molinia caerulea soorten die wij aanbieden worden tussen de 60 en 120 cm hoog, afhankelijk van het soort.

Molinia caerulea vlakbeplanting

Vlakbeplanting

De Molinia caerulea is in uw tuin ideaal voor vlakbeplanting, echter ook solitair komt het pijpenstrootje heel mooi tot zijn recht. Wanneer u het siergras met meerdere planten bij elkaar plant, is het pijpenstrootje geschikt voor een laag haagje of voor een tuinafscheiding tot 120 cm.