Boerenjasmijn Philadelphus virginal

De boerenjasmijn - Latijnse naam: philadelphus virginal - is een bloemrijke bladverliezende plant. De voornaamste troef van de boerenjasmijn zit 'm in de talrijke witte bloemetjes die in juni-juli uit de knoppen tevoorschijn komen. Deze bloemen scheiden een verrukkelijke geur af die sterk doet denken aan oranjebloesems. Als je de boerenjasmijn als haag plant levert dat een snelgroeiende haag die ongeveer 2-3 meter hoog wordt. De boerenjasmijn is niet erg bescheiden en past daarom alleen in grotere tuinen. De boerenjasmijn vormt geen blikdichte haag. De bladeren van de boerenjasmijn zijn donkergroen en hebben een ovale vorm.

Lees meer
Price From: € 1,49
€ 1,49" />

* Verplichte velden

Hoeveel planten heb je nodig?

Je kunt zowel stuks als meters invullen

* Verplichte velden

* Verplichte velden

  • Unieke: 100% Groeigarantie*
  • Gratis verzending boven €350,-
  • Onze klantenservice is ma t/m vrij van 07:00 tot 18:00 en za van 09:00 tot 12:00
Boerenjasmijn Philadelphus virginal
€ 1,49

Prijsoverzicht

Formaat 10+ 50+ 100+ 200+
40-60 cm € 5,90 € 4,90 € 4,50 € 4,30
Formaat 25+ 50+ 100+ 500+
40-60 cm € 1,49 € 1,29 € 1,19 € 1,09

Omschrijving

De boerenjasmijn als haagplant is terecht populair. Voor een grote, forse en levenslustige haag met heerlijk geurende bloesems hoef je niet verder te zoeken dan de boerenjasmijn. Er zijn bijna geen mensen te vinden die niet van de friszoete sinaasappelgeur houden. Wij kennen ze in ieder geval niet. Ook voor bijen, vlinders, hommels en andere vliegende insecten zijn ze onweerstaanbaar. En wat moet je daar allemaal voor doen? Erg weinig - over kwesties als 'grondsoorten' maakt de boerenjasmijn zich niet zo druk. De boerenjasmijn voelt zich het meest thuis in een enigszins vruchtbare, goed waterdoorlatende grond in de volle zon of halfschaduw. De boerenjasmijn kan goed tegen armere grond, droogte, vervuiling, zoute zeelucht en is nauwelijks gevoelig voor ziektes.

Alleen op het gebied van onderhoud is er iets om op te letten. De boerenjasmijn groeit graag lekker door en moet moet elk jaar stevig gesnoeid worden. Oudere takken mogen tot de grond teruggesnoeid worden, jonger hout met ongeveer een kwart. Als je een keer uitschiet komt deze robuuste, energieke plant er altijd wel bovenop. Je kunt het best snoeien in de nazomer als de plant uitgebloeid is.

Boerenjasmijn kopen bij Haagplanten.nl

Haagplanten.nl is een platform voor kennis over het planten en verzorgen van hagen, maar je kunt bij ons ook haagplanten als de boerenjasmijn online kopen. Om het je zo eenvoudig mogelijk te maken hebben we alles wat je moet weten over haagplanten overzichtelijk over onze site verspreid. Wij hopen dat je na je bezoek aan onze site een stuk wijzer over haagplanten bent geworden!

Producteigenschappen

Geschikt als Groep, Haag
Winterhardheid Goed winterhard
Groei Opgaand
Groei per jaar Snel (40 - 60 cm)
Grondvochtigheid Normaal
Grondtype Goed waterdoorlatend, Lichte klei, Voedselarm, Voedselrijk, Zand
Standplaats Kustregio, Landelijk, Halfschaduw, Zonnig
Eigenschappen Bladverliezend, Bloeiend, Diervriendelijk, Zonder doorns