Producten vergelijken
 1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Boerenjasmijn

Philadelphus virginal

De boerenjasmijn - Latijnse naam: Philadelphus virginal - is een bloemrijke bladverliezende plant. De voornaamste troef van de boerenjasmijn zit 'm in de talrijke witte bloemetjes die in juni-juli uit de knoppen tevoorschijn komen. Deze bloemen scheiden een verrukkelijke geur af die sterk doet denken aan oranjebloesems. Als je de boerenjasmijn als haag plant levert dat een snelgroeiende haag die ongeveer 2-3 meter hoog wordt. De boerenjasmijn is niet erg bescheiden en past daarom alleen in grotere tuinen. De boerenjasmijn vormt geen blikdichte haag. De bladeren van de boerenjasmijn zijn donkergroen en hebben een ovale vorm.

Toon meer Toon minder
 • Geurend Geurend
 • Groeit breed uit Groeit breed uit
 • Informele haag Informele haag
 • Snelle groeier Snelle groeier
Winterhardheid
Goed winterhard
Latijnse naam
Philadelphus virginal
Eigenschappen
Bladverliezend, Snelle groeier, Groeit breed uit, Informele haag, Geurend
Stap 1Selecteer het soort wortel
Welke wortelsoorten zijn er
Blote wortel
Blote wortel
Vanaf € 1,43
Pot
Pot
Vanaf € 4,50
Stap 2Selecteer aantallen en meters
Blote wortel
Boerenjasmijn blote wortel 40-60 cm
€ 2,27 Vanaf € 1,43
Leverbaar vanaf
okt. 2021

Boerenjasmijn blote wortel 40-60 cm

 • 25+ € 2,27
 • 50+ € 1,81
 • 100+ € 1,67
 • 500+ € 1,43
Minimale besteleenheid
25
Pot
Boerenjasmijn pot 40-60 cm
€ 6,40 Vanaf € 4,50
Leverbaar vanaf
aug. 2021

Boerenjasmijn pot 40-60 cm

 • 10+ € 6,40
 • 50+ € 5,30
 • 100+ € 4,80
 • 200+ € 4,50
Minimale besteleenheid
10

De boerenjasmijn als haagplant is terecht populair. Voor een grote, forse en levenslustige haag met heerlijk geurende bloesems hoef je niet verder te zoeken dan de boerenjasmijn. Er zijn bijna geen mensen te vinden die niet van de friszoete sinaasappelgeur houden. Wij kennen ze in ieder geval niet. Ook voor bijen, vlinders, hommels en andere vliegende insecten zijn ze onweerstaanbaar. En wat moet je daar allemaal voor doen? Erg weinig - over kwesties als grondsoorten maakt de boerenjasmijn zich niet zo druk. De boerenjasmijn voelt zich het meest thuis in een enigszins vruchtbare, goed waterdoorlatende grond in de volle zon of halfschaduw. De boerenjasmijn kan goed tegen armere grond, droogte, vervuiling, zoute zeelucht en is nauwelijks gevoelig voor ziektes.

Alleen op het gebied van onderhoud is er iets om op te letten. De boerenjasmijn groeit graag lekker door en moet moet elk jaar stevig gesnoeid worden. Oudere takken mogen tot de grond teruggesnoeid worden, jonger hout met ongeveer een kwart. Als je een keer uitschiet komt deze robuuste, energieke plant er altijd wel bovenop. Je kunt het best snoeien in de nazomer als de plant uitgebloeid is.

Boerenjasmijn kopen bij Haagplanten.nl

Haagplanten.nl is een platform voor kennis over het planten en verzorgen van hagen, maar je kunt bij ons ook haagplanten als de boerenjasmijn online kopen. Om het je zo eenvoudig mogelijk te maken hebben we alles wat je moet weten over haagplanten overzichtelijk over onze site verspreid. Wij hopen dat je na je bezoek aan onze site een stuk wijzer over haagplanten bent geworden!

Toon meer Toon minder