Gewone sering Syringa vulgaris

De gewone sering is robuuste plant die in bijna elke tuin kan groeien. Door zijn mooie paarse bloemen is de gewone sering een erg geliefde sierplant. Maar door zijn snelle groei is hij ook uitermate geschikt als haagplant. Het is een haagplant met weinig eisen, alleen het snoeien vergt jaarlijks enige inspanning. Het is niet voor niets dat de gewone sering al sinds de zestiende eeuw in Europa wordt geplant.

Lees meer
€ 2,29
€ 2,29" />

* Verplichte velden

Hoeveel planten heb je nodig?

Je kunt zowel stuks als meters invullen

* Verplichte velden

* Verplichte velden

  • Unieke: 100% Groeigarantie*
  • Gratis verzending boven €350,-
  • Onze klantenservice is ma t/m vrij van 07:00 tot 18:00 en za van 09:00 tot 12:00
Gewone sering Syringa vulgaris
€ 2,29

Prijsoverzicht

Formaat 25+ 50+ 100+ 500+
40-60 cm € 2,29 € 1,99 € 1,79 € 1,69

Omschrijving

De gewone sering als haagplant

Omdat de gewone sering een vrij snel groeiende plant is, heeft hij binnen een mum van tijd de gewenste hoogte bereikt. Dit is enerzijds wel heel prettig, maar maakt het ook noodzakelijk om goed te snoeien zodat de gewone sering geen kans krijgt om te gaan woekeren. Dit is vooral in kleinere tuinen van belang. Het knippen kan het best in juni gedaan worden. Hierbij moet erop gelet worden dat er zowel oude als nieuwe takken aan de plant blijven zitten. De gewone sering is een uitbundig bloeiende plant die elk jaar prachtige paarse bloemtrossen voortbrengt. Deze bloesems zullen vlinders, bijen en andere insecten lokken. Hiermee brengt de gewone sering leven in de tuin. De gewone sering kan bijna overal groeien. Met betrekking tot zowel grondsoort als zon is het geen kieskeurige plant. Veel bloeiende haagplanten zijn alleen geschikt voor wat lagere hagen, maar gewone sering is hierin dus een uitzondering. Met zijn prachtige bloemen en natuurlijke uitstraling is de gewone sering helemaal geen gewone of saaie plant, zoals de naam misschien deed vermoeden.

Is de gewone sering geschikt voor mijn tuin?

Wanneer mensen aan een haag denken, denken ze vaak direct aan een strakke buxus- of coniferenhaag. Dat deze soorten door zoveel mensen geliefd zijn als haagplant betekent echter niet dat andere soorten haagplanten minder geschikt zijn. Immers, niet iedereen wil een formele haag. Een bloeiende haagplant zoals de gewone sering is een leuk alternatief voor wie de tuin wat origineler in wil gaan richten. Zelfs voor onervaren tuiniers is de gewone sering geen grote uitdaging om te verzorgen. En met vrij weinig moeite heb je een mooie én milieubewuste haag – de vlinders zullen je dankbaar zijn. Omdat de gewone sering bladverliezend is, zul je in de winter geen zichtdichte haag hebben. Maar wie dit geen bezwaar vindt, kan de gewone sering met een gerust hart planten.

Producteigenschappen

Geschikt als Groep, Haag, Solitair
Winterhardheid Goed winterhard
Groei Breed opgaand
Groei per jaar Snel (40 - 60 cm)
Grondvochtigheid Normaal
Grondtype Goed waterdoorlatend, Lichte klei, Voedselarm, Zand, Zoutig
Standplaats Kustregio, Halfschaduw, Zonnig
Eigenschappen Bladverliezend, Bloeiend, Diervriendelijk, Zonder doorns