Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Haagplanten voor beschutting

Haagplanten zijn niet alleen mooi, ze zijn ook nog eens erg nuttig. Dat wist men honderden jaren geleden al. Haagplanten maken dus al lange tijd deel uit van de menselijke geschiedenis. Ze perken grondgebied in, zorgen voor privacy, houden ongewenste bezoekers weg en zorgen voor beschutting. Beschutting is een brede term, maar waar we hier vooral op ingaan in beschutting tegen weersomstandigheden. Haagplanten voor beschutting koop je uiteraard in onze webshop, maar misschien vind je het prettig om er eerst wat meer kennis over op te doen.

Haagplanten voor beschutting in de tuin

Waar kan een haag je zoal tegen beschutten? Een haag kan windvlagen tegenhouden en dus zorgen voor beschutting tegen kou. Ook kan een haag je juist tegen zon en warmte beschutten. Om dit te kunnen bewerkstelligen moet de haag echter wel een redelijke hoogte kunnen bereiken, oftewel een snelgroeiende haag zijn. Goede voorbeelden hiervan zijn de meeste coniferensoorten, zoals de leylandii, maar ook de beukenhaag. Deze kunnen, mits zij goed verzorgd worden én regelmatig een snoeibeurt krijgen, wel twee meter hoog worden. In de schaduw van zo’n haag ben je beschermd tegen de stralen van de zon en kan de wind niet in je tuin komen. Dit is ook prettig voor je andere planten.

Haagplanten voor beschutting in de tuin
Haagplanten voor beschutting kopen

Het zijn dus vooral de haagplanten die snel groeien en waar je een formele haag mee kunt maken die beschutting bieden. Informele hagen zoals de meidoorn worden niet hoog genoeg. Ook kun je de categorie ‘bladverliezende hagen’ eigenlijk ook al direct overslaan, want dan heb je in de koudere maanden van het jaar alsnog niet de beschutting waar je naar op zoek bent. Kijk daarom vooral bij onze wintergroene haagplanten voor geschikte planten.

Haagplanten voor beschutting online kopen

Haagplanten voor beschutting online kopen

Op Haagplanten.nl kun je zowel populaire als minder bekende soorten haagplanten voor een zacht prijsje bestellen. Wanneer je een haag zoekt voor beschutting voor je tuin kun je het beste kijken naar twee verschillende eigenschappen: maximale hoogte en of een haag wintergroen is. Deze informatie kun je terugvinden op de productpagina’s. Heb je een keuze gemaakt, dan kun je onmiddellijk naar de bestelpagina door op de foto van de gewenste haag te klikken. Zo simpel is het om haagplanten bij ons te bestellen! Een extra motivatie om in de webshop van Haagplanten.nl te bestellen is dat wij erg op kwaliteit gericht zijn en daarom alleen de allerbeste haagplanten in ons assortiment terecht komen. Zo hoort dat ook, vinden wij. Want tevreden klanten, daar doen wij het allemaal voor!