Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Schijnhulst

De schijnhulst, die ook vaak met zijn Latijnse naam Osmanthus aangeduid wordt, is een geslacht van bloeiende heesters en bomen oorspronkelijk afkomstig uit Azië. De schijnhulst is verwant aan de olijfboom. Sommige soorten worden gebruikt als haagplant, onder andere de Osmanthus heterophyllus en Osmanthus x burkwoodii, waarvan de laatste een hybride is tussen twee verschillende soorten Osmanthus. De schijnhulst ‘heterophyllus’ is bijna niet te onderscheiden van de hulst en heeft dezelfde gekartelde bladeren. Het voornaamste verschil is dat de bladeren van de schijnhulst minder glanzen dan die van de echte hulst. Bovendien zijn de glanzend rode bessen - zo kenmerkend voor hulst - afwezig bij de schijnhulst.

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op
Schijnhulst heterophyllus

Schijnhulst heterophyllus

Osmanthus heterophyllus
Vanaf € 10,00
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
  • Insectenlokkend Insectenlokkend
  • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
  • Wintergroen Wintergroen
Schijnhulst burkwoodii

Schijnhulst burkwoodii

Osmanthus x burkwoodii
Vanaf € 3,60
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
  • Geschikt als lage haag Geschikt als lage haag
  • Geurend Geurend
  • Insectenlokkend Insectenlokkend
  • Wintergroen Wintergroen

Een haag van schijnhulst

De twee soorten osmanthus die je op deze site kunt vinden zijn langzaam groeiende wintergroene haagplanten. De langzame groei brengt een compacte groeivorm met zich mee. De schijnhulst is gemiddeld van formaat en bereikt een hoogte van ongeveer 1,20 tot 1,50 meter. Schijnhulst wordt om deze reden vooral toegepast in borders en in kleine tuinen, waar grotere hagen teveel ruimte vereisen. De weelderige, geurige bloesems zijn één van de grootste kwaliteiten van deze plant. Bijen en andere insecten komen massaal op de verleidelijke geuren af en veranderen je tuin in een oase van leven!

Schijnhulst planten en verzorgen

Qua verzorging en plantinstructies is de schijnhulst erg laagdrempelig: schijnhulst groeit in elke vruchtbare, waterdoorlatende grond en je hoeft nauwelijks te snoeien. Zet je schijnhulst liefst niet vol in de wind of op een plek waar de zon niet of nauwelijks bij kan komen. Zorg er bij het snoeien van je haag voor dat je de witte bloemen laat zitten.

Burkwoodii of heterophyllus?

Het is ook interessant om even kort te kijken naar de verschillen tussen de osmanthus burkwoodii en de osmanthus heterophyllus. De burkwoodii is een vroege bloeier, veel vroeger dan de heterophyllus. Halverwege de lente kunnen de bloesems al tevoorschijn komen, waar de heterophyllus liever nog even wacht tot de herfst. Burkwoodii heeft bovendien een sterkere geur dan de heterophyllus, een geur die erg doet denken aan jasmijn. Een groot voordeel van de heterophyllus is dat de bladeren er echt uitzien als hulst, terwijl die van de burkwoodii niet gekarteld zijn.

Als je nu al weet welke soort je voorkeur geniet, aarzel dan niet met bestellen! Schijnhulst kopen mensen steeds vaker online, net als andere haagplanten. Haagplanten.nl maakt het je daarom graag makkelijk. Voor mooie, verse planten kun je gewoon op onze site terecht. Voor je het weet staan ze bij je voor de deur en kun je beginnen met planten. Na een paar jaar is je haag al aardig op hoogte en kun je beginnen met genieten!

Wij kunnen ons zomaar voorstellen dat je andere eisen aan je haag stelt. Heb je liever een hogere, wintergroene haag die snel groeit en het hele jaar mooi groen blijft? Kijk dan vooral eens bij de laurier, de liguster of kies een van onze vele coniferen! Wij zien bij hetzelfde type klant ook veel vraag naar o.a. de bladverliezende beukenhaag of haagbeuk, dus die hebben we natuurlijk ook.