Heesterganzerik

Heesterganzerik, of Potentilla fruticosa, is een haagplant uit de rozenfamilie die zich prima leent voor lage, informele hagen. Deze haagjes blijven rond de 70 cm hoog, maar doordat ze zo uitbundig bloeien zijn Heesterganzerikhagen toch echte blikvangers. Deze haagjes hoeven nauwelijks gesnoeid te worden, eventueel een knipbeurt in de lente is al voldoende. Potentillasoorten kunnen het best in zon of halfschaduw geplant worden en zijn totaal niet kieskeurig als het om grondsoort gaat. Er zijn erg veel kleuren Heesterganzerik verkrijgbaar, die zich onderling goed laten combineren.

De Heesterganzerik als haagplant

De Heesterganzerik heeft als haagplant veel te bieden. De rijkelijk bloeiende planten trekken elk jaar weer vlinders aan, wat meer leven in de tuin brengt en de natuur een handje helpt. Omdat de Heesterganzerik niet erg hoog groeit, overschaduwt hij de andere planten en bloemen niet. Kleine sierhagen van Heesterganzerik vormen een mooie, groene achtergrond voor borders. En wanneer ze zelf in bloei staan dragen ze alleen maar bij aan de kleurenpracht. Heesterganzerik-varianten kunnen bijvoorbeeld ook om en om geplant worden voor een mooi effect. De Heesterganzerik is onderhoudsarm. Jaarlijks snoeien om het bloeien te stimuleren is aan te raden maar niet noodzakelijk. De Heesterganzerik kan in elk type grond geplant worden en is bestand tegen alle temperaturen.

Heesterganzerik in jouw tuin

Een tuin inrichten kan heel uitdagend lijken, zeker voor wie weinig tuinierervaring heeft. Daarom hebben wij bij Haagplanten.nl uitgebreide informatie voor je verzameld. Een haag wordt de omlijsting van je tuin en legt zodoende de basis voor de rest. Wij delen graag onze kennis en expertise, zodat ook jij de tuin van je dromen in kunt richten.

Is Heesterganzerik de juiste keuze voor je tuin? Wanneer er behoefte is aan een hoge, ondoordringbare afscheidingshaag, is Heesterganzerik niet de beste kandidaat. Bekijk dan eens onze coniferen, zoals de taxus, de thuja of de Californische cipres. Maar als je naast een afscheidingshaag nog een formele bloementuin aan wil leggen, moet je Heesterganzerik toch niet links laten liggen. De Heesterganzerik kan bijna overal wel geplant worden en vergt zeer weinig onderhoud. En wat krijg je er veel voor terug! Deze klein-maar-krachtige haagplant zal je tuin prachtig versieren.