Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Wintergroene struiken

Veel mensen houden van de lente en de zomer, als de natuur op haar hoogtepunt is en alles lijkt te groeien en bloeien. Dieren zijn uit hun winterslaap, mensen komen hun huizen uit en gaan lekker in het park zitten. Het zou mooi zijn als dat het hele jaar door zou kunnen duren. Dat kan helaas niet, maar er is wel een oplossing om toch een beetje die sfeer vast te houden: zet wintergroene struiken in je tuin! Als je tuin een gezellige groene uitstraling houdt, lijkt het zelfs in de winter een beetje zonniger.

Wintergroene struiken in de tuin
Wintergroene struiken kopen

Wintergroene struiken in de tuin

Het heeft meerdere redenen dat veel mensen voor wintergroene struiken kiezen. Voornamelijk als haagplanten zijn ze erg populair. Dit komt niet alleen door de zomerse uitstraling die ze het hele jaar vasthouden, maar ook vanwege de privacy die de bladeren bieden. Mensen die een haag als tuinafscheiding gebruiken, hebben het liefst het hele jaar door een volle, blikdichte haag. Wintergroene struiken zijn daar natuurlijk erg geschikt voor. Bladverliezende struiken zijn in de winter veel kaler en vaak kun je daar doorheen kijken als de bladeren eraf gevallen zijn.

Er bestaan verschillende soorten wintergroene struiken. Als haag zijn coniferen erg populair, met name thuja en taxus. Deze coniferen hebben een erg dichte groeiwijze en zijn daardoor makkelijk formeel te snoeien. Ze zijn het hele jaar door zichtdicht en zien er altijd netjes uit. Maar ook struiken met grote bladeren kunnen wintergroen zijn. Dat bewijzen onze laurier, viburnum en Japanse broodboom wel. Deze planten hebben vrij dikke bladeren, waar veel water in opgeslagen wordt. Zo overleven zij de winter zonder hun bladeren af te hoeven werpen.

Wintergroene struiken kopen

Wintergroene struiken kopen

Bij Haagplanten.nl kun je zowel wintergroene als bladverliezende struiken kopen. Deze twee zijn uiteraard ook goed met elkaar te combineren. Onze struiken zijn niet alleen bruikbaar als vervanging voor een schutting. De wintergroene buxus is bijvoorbeeld niet hoog genoeg om een goede afscheidingshaag te vormen, maar kan heel mooi gebruikt worden als sierhaagje of voor vormsnoei. Een struik als de rhododendron is juist voor veel tuinen nogal groot als haag, omdat hij vaak breed groeit. Als een rhododendronhaag teveel ruimte in zou nemen, maar je toch gecharmeerd bent van deze plant, kun je hem ook prachtig solitair planten.

Wij verkopen dus zeker niet alleen maar struiken voor hagen, maar ook struiken die heel goed los in de tuin kunnen staan. Vaak worden wij echt verrast door de creativiteit van onze klanten en wij willen die dan ook zeker stimuleren. Tuinieren is namelijk een creatieve bezigheid. Toch zijn we voornamelijk gericht op haagplanten en we kunnen jw verzekeren dat onze wintergroene struiken hier erg geschikt voor zijn.