Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Japanse Broodboom

De Japanse broodboom, of Aucuba japonica is een plant met een nogal opvallend uiterlijk. Zijn grote gevlekte bladeren zullen bij veel mensen direct de aandacht trekken. De Japanse broodboom is al lange tijd behoorlijk populair als losstaande tuinplant, maar wordt tegenwoordig ook steeds vaker gebruikt als haagplant. Daar kunnen wij bij Haagplanten.nl natuurlijk alleen maar blij van worden, want waarom zou je je tuin niet omlijsten met deze prachtige plant? De Japanse broodboom heeft alle eigenschappen die een goede haagplant zou moeten hebben en is nog wintergroen ook.

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op
Japanse broodboom 'Crotonifolia'

Japanse broodboom 'Crotonifolia'

Aucuba japonica 'Crotonifolia'
Vanaf € 8,50
  • Grootbladig Grootbladig
  • Wintergroen Wintergroen
  • Zeer winterhard Zeer winterhard
Japanse broodboom 'Variegata'

Japanse broodboom 'Variegata'

Aucuba japonica 'Variegata'
Vanaf € 7,10
  • Langzame groeier Langzame groeier
  • Vruchtdragend Vruchtdragend
  • Wintergroen Wintergroen
  • Zeer winterhard Zeer winterhard

Japanse broodboom als haag

Dat de Japanse broodboom oorspronkelijk uit Japan komt mag geen verrassing zijn. De Latijnse naam ‘aucuba’ komt van het Japanse “aoki ba” wat “groen blad” betekent. Ondanks zijn exotische afkomst kan de Japanse broodboom erg goed tegen ons klimaat. Deze plant kan op bijna elke plaats wel groeien, en heeft geen problemen met schaduwrijke plekken. Hij is daarom erg geschikt om onder bomen te planten, of in tuinen waar sowieso niet zoveel zonlicht komt. Afhankelijk van de omstandigheden kan de Japanse broodboom iets meer dan twee meter hoog worden. Als de omstandigheden echter niet zo goed zijn, kan het ook zijn dat hij op een meter blijft steken. Als afscheidingshaag kan het dus soms gebeuren dat hij net niet hoog genoeg is om alle nieuwsgierige blikken buiten te houden. De aucuba japonica is wel erg geschikt als sierhaag, of als afscheiding op plekken waar het niet zo erg is als mensen er nog overheen kunnen kijken. Bedenk wel dat deze plant behoorlijk grote bladeren heeft, en als sierhaag dus een heel ander effect geeft dan bijvoorbeeld een buxushaagje.

De Japanse broodboom is tweehuizig, net als de taxus en de hulst. Dat betekend dat er vrouwelijke en mannelijke varianten van deze soort zijn. Beide varianten krijgen bloemen in de lente. Wanneer er een mannelijke en een vrouwelijke plant bij elkaar in de buurt staan, zullen de bloemen van de vrouwelijke broodboom vervangen worden door rode besjes. Dit geeft een gezellig gezicht, zeker omdat de Japanse broodboom zo goed in de schaduw groeit. Deze plant vrolijkt echt je tuin op.

In principe is de Japanse broodboom geen veeleisende plant. Hij groeit op de meeste plekken wel en is goed winterhard. Het enige waar hij niet zo goed tegen kan is droogte. Als de grond in je tuin dus erg droog is kun je beter een andere plant kiezen. Soms kan het lijken alsof de Japanse broodboom helemaal niet winterhard is, omdat hij soms als het vriest zijn bladeren slap laat hangen. Gooi hem dan nog niet meteen weg, want als de temperatuur weer boven nul komt, komt de Japanse broodboom ook meteen weer tot leven en zijn zijn bladeren weer mooi groen!

Japanse broodboom kopen op Haagplanten.nl

Bij ons op Haagplanten.nl kun je gemakkelijk en snel je Japanse broodboom bestellen. Zo hoef je voor een mooie haag niet eens in de auto te stappen. Haagplanten.nl doet er alles aan om de prijzen van de planten zo laag mogelijk te houden en op onze website vind je alle nodige informatie over de planten zelf. Kijk nog even rond, of kies direct voor een mooie Japanse broodboom.