Bamboe

De snelgroeiende bamboe kan ook als haagplant grote hoogten bereiken. De bamboe is een bekende plant, geliefd in vele soorten tuinen, maar niet iedereen zal in de bamboe ook een haagplant vermoeden. Toch kan deze plant heel goed als afscheiding dienen. Bij Haagplanten.nl vind je bamboesoorten die door ons speciaal met dat doel zijn geselecteerd, en die je online kunt bestellen via ons bestelmenu; zo makkelijk en snel kun je een haag van bamboe kopen!

Bamboe uitstraling

Natuurlijk is de bamboe wel wat bijzonders. Het is een boom die een heel eigen uitstraling heeft. Strikt genomen is het ook geen boom, maar een gewas als graan of gras. Bamboe vertakt niet of nauwelijks, maar groeit wel met een indrukwekkende snelheid. Bamboe straalt kracht en onverzettelijkheid uit, sommige mensen zien daar een oerkracht in. Daarom is het belangrijk om te weten hoe bamboe gesnoeid moet worden.

De bamboe is een mysterieuze plant waar veel verhalen over worden verteld. De bloei van de bamboe, die niet voorspeld kan worden, maar wel per soort over de hele wereld tegelijk plaatsvindt, stelt wetenschappers voor een raadsel. In veel culturen wordt de bamboe een speciale betekenis toegedicht en speelt deze plant een rol in mythen en legenden. Dit draagt natuurlijk bij aan de aantrekking van de bamboe als haagplant. De soorten die wij aanbieden zijn allemaal geschikt als haagplant: bamboe nitida, bamboe jiuzhaigou, bamboe 'Simba' en bamboe 'Jumbo'.

Bamboe haagplant bestellen

Je kunt de bamboe als haagplant bestellen met behulp van onze webwinkel. Haagplanten.nl verkoopt haagplanten online, en ons assortiment beperkt zich niet tot enkele klassiekers – ook verrassende, minder traditionele haagplanten als de bamboe horen er wat ons betreft bij. Als je bij ons bestelt nemen wij voor jou contact op met de kwekerij, de planten worden daarna direct van de kwekerij geleverd. Je bamboe komt dus vers van de professionele kweker!

Na levering, zul je de bamboe moeten planten. Tips daarvoor vind je op onze website. Je bent natuurlijk vrij in hoe je de bamboe plaatst, in welke sfeer, in combinatie met welke andere tuinplanten, maar je kunt je wel laten inspireren door wat wij hier op onze website, en op de sociale media, over zeggen. Haagplanten.nl helpt je graag bij het vormgeven van je tuin!