Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Inbraakwerende haag

-

5x Zuurbes
5x Meidoorn
5x Sleedoorn
5x Japanse bottelroos

Toon meer Toon minder
  • Dichtbegroeid Dichtbegroeid
  • Inbraakwerend Inbraakwerend
  • Informele haag Informele haag
Latijnse naam
-
Stap 1Selecteer het soort wortel
Welke wortelsoorten zijn er
Haagpakket in pot
Haagpakket in pot
Vanaf € 80,50
Haagpakket blote wortel
Haagpakket blote wortel
Vanaf € 49,90
Stap 2Selecteer aantallen en meters
Haagpakket in pot
Inbraakwerende haag Pot 30-60 cm
€ 80,50
Beschikbaar
Haagpakket blote wortel
Inbraakwerende haag Blote Wortel 30-60 cm
€ 49,90
Beschikbaar

Dat diverse soorten haagplanten doorns hebben is wel bekend. En als je daarbij ook te maken hebt met een plantensoort die een erg dichte groeiwijze heeft, dan zal er een haag ontstaan waar niet doorheen te komen is. Van oudsher werden dergelijke hagen vaak op het platteland ingezet om vee tegen te houden. Maar tegenwoordig kom je ze steeds vaker tegen in stedelijke tuinen om de kans op inbraak te helpen verkleinen.

Haagplanten voor een inbraakwerende haag

Er zijn diverse soorten haagplanten geschikt om een inbraakwerende haag mee aan te leggen. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan de Japanse bottelroos, meidoorn of sleedoorn. Deze haagplanten bloeien ook nog eens mooi – je hoeft dus helemaal niet te kiezen tussen sierwaarde aan de ene kant en praktische eigenschappen aan de andere! De hierboven genoemde soorten hebben allemaal flinke doorns en een ondoordringbare, dichte groeiwijze. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat een inbraakwerende haag nog beter ongenode gasten af kan weren dan de gemiddelde schutting. Om je haag nog een beetje origineler te maken kun je er ook voor kiezen om twee of meer verschillende soorten haagplant afwisselend te planten.

Hierbij moet wel opgemerkt worden dat de sleedoorn veel wortelopschot geeft en dus vooral geschikt is voor houtwallen en landelijke tuinen. De Japanse bottelroos en de meidoorn kunnen daarentegen juist in bijna elke tuin geplant worden. Deze twee soorten kunnen flink hoog groeien en zullen daarom beide een mooie, stevige afscheidingshaag vormen. Een inbraakwerende haag hoeft echter helemaal niet zo hoog te zijn. Je zou namelijk ook kunnen kiezen voor de zuurbes, een plant die maximaal 1,5 meter hoog wordt. Dit klinkt misschien niet zo logisch voor een inbraakwerende haag, maar een lage haag van zuurbes onder de ramen van de benedenverdieping is wel degelijk een goede verdediging tegen potentiële insluipers. De sleedoorn is verkrijgbaar met rode of groene bladeren, net wat je het mooist vind.

Kiezen voor een inbraakwerende haag

Een ondoordringbare haag rondom je tuin of onder je ramen geeft een gevoel van extra veiligheid. Zeker voor wie midden in de stad woont. Je zou ervoor kunnen kiezen om de meidoorn of de Japanse bottelroos als omheining om de tuin aan te leggen en nog een haagje van zuurbes langs het huis. Zo heb je een geheel natuurlijke dubbele verdediging tegen inbraak. En voor wie juist een landelijke tuin heeft of een afscheiding voor het boerenerf zoekt kan prima terecht bij de sleedoorn.

Toon meer Toon minder