Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Olijfwilg

De olijfwilg of zilverbes is een altijdgroene, redelijk winterharde plant met geurige bloemen in oktober/november. Na de bloesems komen er oranjerode eetbare bessen tevoorschijn. Deze mooie besjes hebben een zilverachtige glans die doet denken aan olijven, vandaar de naam olijfwilg. De Latijnse naam van de olijfwilg is Elaeagnus ebbingei. Deze plant is dus niet echt verwant aan olijven, zoals de schijnhulst (ondanks de verwarrende naam) wel is. De olijfwilg heeft mooie grijsgroene bladeren - een sierlijke aanwinst voor je tuin. Een extra pluspunt van de olijfwilg is dat hij goed tegen zoute grond kan, een geruststellende gedachte als je tuin dicht bij de kust ligt.

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Weergeven
per pagina
Sorteer op
Olijfwilg (elaeagnus)

Olijfwilg (elaeagnus)

Elaeagnus ebbingei
Vanaf € 10,70
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
  • Geschikt voor tuinen aan zee Geschikt voor tuinen aan zee
  • Grootbladig Grootbladig
  • Vruchtdragend Vruchtdragend
  • Wintergroen Wintergroen

Olijfwilg als haagplant in je tuin

Op Haagplanten.nl vind je een groot aantal populaire haagplanten, maar ook bijzondere soorten. De haagplant olijfwilg is zo’n bijzondere plant. De olijfwilg wordt vaak toegepast vanwege zijn aantrekkelijke grijsgroene bladeren met zilverachtige onderkant. Een olijfwilg groeit 20-40 centimeter per jaar en bereikt een hoogte van 1,60 tot 1,80 meter. Dankzij het mooie blad is de zilverbes prachtig als formele haag.

Door te snoeien komen er vaak geen bloemen en bessen aan de plant. Als je dat wel wilt, dan kun je de olijfwilg ook als informele haag gebruiken. Dat is een keuze die door veel mensen wordt gemaakt. Een informele haag hoeft niet of zelden gesnoeid te worden. Alleen als je vindt dat de haag te hoog of breed wordt kun je ervoor kiezen om ‘m een beetje bij te punten. Een groot voordeel van deze aanpak is dat je haag volop bloesems en besjes zal produceren. Een olijfwilg snoeien is niet moeilijk en kan gewoon met een snoeischaar.

De olijfwilg is een veelzijdige en makkelijke plant die het ook in kustgebieden prima doet. De zilverbes houdt niet van al te natte, slecht doorlatende grond, maar is zeer goed bestand tegen droogte. Als echte kustplant is de olijfwilg bovendien windbestendig. Een plek in volle zon is ideaal, maar deze sterke struik heeft geen problemen met een beetje schaduw. De olijfwilg is geheel winterhard in milde (zee)klimaten.

Olijfwilg of zilverbes online kopen

De opvallende olijfwilg is vandaag de dag ook online te koop. Haagplanten.nl heeft verschillende formaten in het assortiment. Kleinere planten zijn extra voordelig. Aangezien de olijfwilg lekker snel groeit heb je al snel een volwassen haag. Wel heeft de olijfwilg de eerste jaren een open groeivorm, waardoor je haag niet meteen helemaal zichtdicht zal zijn. Grotere planten zullen sneller een dichte haag creëren, dus die hebben we natuurlijk ook bij Haagplanten.nl!

Is de olijfwilg de eerste plant die je op onze site bekijkt? Wij hebben nog veel meer mooie wintergroene haagplanten, zoals de laurierkers, berberis, de vuurdoorn, semi-wintergroene liguster en ga zo maar door.