Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Weigela

De weigela komt oorspronkelijk uit Azië en komt in Europa niet in het wild voor. De weigela kan hier echter wel prima groeien en is een veelvoorkomende plant in veel tuinen en parken. Weigela staat bekend om zijn grote trossen rode, roze en witte bloemen, die te zien zijn in mei en juni. Deze bloemen hebben nauwelijks geur, maar zijn toch erg aantrekkelijk voor vlinders.

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op
Weigela 'Bristol Ruby'

Weigela 'Bristol Ruby'

Weigela 'Bristol Ruby'
Vanaf € 1,80
  • Grootbladig Grootbladig
  • Informele haag Informele haag
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
Weigela 'Rosea'

Weigela 'Rosea'

Weigela 'Rosea'
Vanaf € 1,91
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
  • Groeit breed uit Groeit breed uit
  • Informele haag Informele haag

De weigela als haagplant

Weigela heeft een zeer opvallend uiterlijk – met zijn uitbundige bloei zal de weigela in elke tuin een blikvanger zijn. Het is echter ook mogelijk om weigela gemengd te planten met andere soorten haagplanten. Dit geeft een nog indrukwekkender scala aan kleuren en bloemsoorten. Door weigela afwisselend te planten met soorten die een andere bloeiperiode hebben, zoals de hortensia of de vlinderstruik, kun je bovendien nog langer genieten van een kleurrijke tuin. De weigela groeit met een gemiddeld tempo tot een maximale hoogte en breedte van ongeveer 2 m. Dit maakt weigela uitermate geschikt voor brede informele hagen. Om optimaal van de bloemen te kunnen genieten, moet je weigelahagen vrij laag houden. Weigela kan op alle grondtypen groeien, mits humusrijk en goed doorlatend. Een beetje kunstmest is noodzakelijk indien je weigela op zandgrond plant. Verder is weigela het meest gebaat bij een positie in zon tot halfschaduw. Weigela is winterhard in het ons klimaat.

Weigela in jouw tuin

Wanneer je besloten hebt een haag aan te leggen kan het nog best lastig zijn om een haagplant uit te kiezen. Daarom hebben wij op Haagplanten.nl een mooi overzicht samengesteld van wat er zoal op de markt is. Weigela is een prachtig uitziende plant die niet veel onderhoud nodig heeft. Als je tuin geschikte grond heeft en je geen behoefte hebt aan een al te hoge haag kun je weigela zeker wel in overweging nemen. De bloemenpracht van de weigela heeft deze haagplant niet voor niets zo populair gemaakt. Maar als een brede haag voor je tuin niet wenselijk is, kun je ook overwegen een weigela als losstaande struik achterin een border te planten. Hoe dan ook zal de weigela je tuin opfleuren met zijn bloesems en levendiger maken door vlinders aan te trekken.

Ben je juist wel op zoek naar een blikdichte afscheidingshaag? Kijk dan even bij bijvoorbeeld de coniferen, laurier of Japanse broodboom.