Japanse bottelroos Rosa rugosa

De Japanse bottelroos is een uit Japan afkomstige haagplant die behoort tot de wilde rozensoorten. Kenmerkend voor deze haagplant zijn de opvallende roze bloemen en de rozenbottels die erop volgen. De bloemen van de Japanse bottelroos trekken vlinders en bijen aan terwijl de bottels het goed doen bij de vogels.

Lees meer
€ 1,49
€ 1,49" />

* Verplichte velden

Hoeveel planten heb je nodig?

Je kunt zowel stuks als meters invullen

* Verplichte velden

* Verplichte velden

  • Unieke: 100% Groeigarantie*
  • Gratis verzending boven €350,-
  • Onze klantenservice is ma t/m vrij van 07:00 tot 18:00 en za van 09:00 tot 12:00
Japanse bottelroos Rosa rugosa
€ 1,49

Prijsoverzicht

Formaat 10+
40-60 cm € 1,49
Formaat 25+ 50+ 100+ 500+
40-60 cm € 1,49 € 1,29 € 1,19 € 1,09

Omschrijving

Japanse bottelrozen als haagplanten

De Japanse bottelroos is een makkelijk te verzorgen plant die goed weerbaar is tegen kou en ziektes. Deze haagplant geeft prachtige en natuurlijk uitziende informele hagen. Doordat hij vlinders en vogels aantrekt zal de Japanse bottelroos je tuin een stuk levendiger maken. Maar wist je dat de rozenbottels ook voor menselijke consumptie geschikt zijn? Ze zijn namelijk heerlijk om jam of siroop van te maken en bevatten veel vitamine C. Met zijn prachtige bloemen en zijn nut voor dieren is de Japanse bottelroos echt een allemansvriend. Maar deze haagplant is ook uitgerust met scherpe doorns, waardoor hij ook uitermate geschikt is om inbrekers en andere indringers uit je tuin te weren. De Japanse bottelroos kan het best in de herfst geplant worden en elk jaar aan het begin van de lente gesnoeid worden. Behalve een jaarlijkse knipbeurt heeft de Japanse bottelroos weinig onderhoud nodig. Hij zal een maximale hoogte en breedte van 1,5-2 m bereiken. Dit maakt de Japanse bottelroos geschikt voor lage en informele hagen. Omdat de Japanse bottelroos weinig onderhoud behoeft en zeer resistent is, kunnen wij hem met overtuiging aanraden voor onervaren tuiniers.

Kiezen voor de Japanse bottelroos

Wanneer je een nieuwe tuin aan moet leggen of een bestaande tuin opnieuw wilt inrichten, komt er nogal veel op je af. Zeker als je weinig ervaring hebt met tuinieren, zul je misschien voor het eerst moeten nadenken wat je eigenlijk wilt. Als je nog helemaal niet zo bekend bent met haagplanten, dan ben je bij Haagplanten.nl op het goede adres. Wij bieden hier een overzicht van onze kennis over haagplanten, opgedaan tijdens jarenlange ervaring in de haagplantensector. Is Japanse bottelroos de juiste keuze voor je tuin? Als je op zoek bent naar een makkelijk te onderhouden haagplant die een hoge sierwaarde heeft, is het dat zeker. En wanneer je geen behoefte hebt aan een al te hoge haag, maar toch wilt dat de haag ondoordringbaar is, moet je de Japanse bottelroos zeker in overweging nemen. Het enige minpuntje is dat de Japanse bottelroos voorzichtig gesnoeid moet worden in verband met de doorns. Maar wie een goed paar tuinhandschoenen heeft, zal veel plezier aan de Japanse bottelroos kunnen beleven.

Producteigenschappen

Geschikt als Groep, Haag
Winterhardheid Goed winterhard
Groei Bossig
Groei per jaar Normaal (20 - 40 cm)
Grondvochtigheid Normaal
Grondtype Goed waterdoorlatend, Lichte klei, Voedselarm, Zand
Standplaats Beschut, Kustregio, Halfschaduw, Zonnig
Eigenschappen Bladverliezend, Bloeiend, Diervriendelijk, Eetbaar, Inbraakwerend, Met doorns, Vruchtdragend