Soorten laurierhaag

Soorten laurierhaag

Voordat we je iets over de laurierhaag vertellen, willen we eerst een misverstand uit de wereld helpen: de laurier waar wij over spreken, de haagplant, is niet dezelfde laurier als het befaamde keukenkruid. Het zou handig zijn als je gewoon wat blaadjes van je haag kon plukken en die in je soep of ovenschotel kon doen om je gerecht extra smaak te geven, maar we raden het niet aan. Dan nu over de ‘echte’ laurier: deze staat ook wel bekend als de laurierkers en is populair als haagplant, maar wel giftig. Je kunt hem herkennen aan zijn langwerpige, donkergroene en vrij gladde blaadjes. De laurier is een fijne haagplant omdat hij snel groeit tot een dichte en volle haag. Graag vertellen we je over de soorten laurierhaag die in de webshop worden verkocht!

Soorten laurierhaag: in de tuin

Op Haagplanten.nl verkopen we alleen de soorten laurierkers die het ontzettend goed doet in de Nederlandse tuin. Waarom juist deze soorten? Omdat deze laurierhagen snel groeien, maar toch compact blijven. Dat betekent dat deze lauriersoorten ook langer hun vorm behouden. Je laurierhaag snoei je zo’n twee keer per jaar, voor en na de bloeiperiode. Een laurier snoeien is heel eenvoudig: snoei altijd van links naar rechts en van onder naar boven, waarbij je de uitstekende takjes en blaadjes wegknipt. Snoei met mate, anders ontstaan er gaten in je laurierhaag en het duurt lang voordat de haag zich hiervan kan herstellen.

Soorten laurierhaag: in de tuin
Laurierhaag online kopen in de webshop

In principe kan de laurier zich uitstekend goed aanpassen aan zijn omgeving, maar staat het liefst in een waterdoorlatende grond. Wanneer hij in een waterdoorlatende grond staat hoef je ook niet veel water te geven. Het enige waar een laurier echt niet tegen kan is harde zeewind. Mocht je dus aan de kust wonen, zorg er dan voor dat je je laurier tegen de harde wind beschermt, bijvoorbeeld door hem in te pakken. Verder is er wat betreft verzorging weinig te doen, je hebt dus niet veel werk aan een laurierhaag.

Laurierhaag online kopen in de webshop van Haagplanten.nl

Laurierhaag online kopen in de webshop van Haagplanten.nl

Niets is eenvoudiger dan laurierstruiken bestellen via onze webshop! Je kunt een laurierhaag kopen in verschillende groottes en wanneer je ze ontvangt kunnen ze onmiddellijk geplant worden. Onze laurierhagen hebben hun volwassen vorm nog niet bereikt en moet dus nog een tijdje doorgroeien in de tuin. Door regelmatig snoeien en de goede verzorging zul je een gezonde, brede haag krijgen. Ook voor tips voor het planten van een laurier kun je natuurlijk op onze site terecht, wat had je anders verwacht! Wanneer je onze informatie goed doorleest, heb je al de nodige basiskennis te pakken die je nodig zult hebben om met haagplanten te kunnen omgaan.