Laurierstruiken

Laurierstruiken

De laurierkers (of eigenlijk: prunus laurocerasus) hoort thuis in het rijtje ‘allstars’ van de haagplanten. Het is een plant die je in ontzettend veel tuinen terugziet. Dat vinden we niet zo vreemd, het is een prachtige haagplant die er het hele jaar door mooi uitziet. Plant je een laurier, dan levert dat een grote, brede struik op. Daarom zijn Laurierstruiken helaas niet voor alle tuinen even geschikt. Een laurier moet de ruimte krijgen om goed te kunnen groeien. Heeft hij dat niet, dan zal hij ruimte gaan innemen van je andere tuinplanten en je tuin overwoekeren.

Laurierstruiken in de tuin

Zoals je in onze webshop kunt zien verkopen we een groot aantal laurierstruiken. Op het eerste gezicht lijken deze verschillende lauriersoorten veel op elkaar, maar er zijn toch meerdere verschillen te benoemen. Over het algemeen groeit de laurier vrij snel, soorten als de Portugese laurier en de laurier ‘Zabeliana’ groeien juist in een langzamer tempo. Deze laatste laurierstruiken hoef je daarom maar één keer per jaar te snoeien, in plaats van twee keer. Dat scheelt een hoop werk en is zeker voor mensen die niet al te vaak in de tuin willen staan de soort haagplant die we van harte aanraden. De snelgroeiende soorten kunnen wel rond de drie meter hoog worden en bereiken deze hoogte in aanzienlijk korte tijd.

Laurierstruiken in de tuin
Laurierstruiken online kopen in de webshop

Wat alle laurierstruiken die wij verkopen wel met elkaar gemeen hebben is dat ze wintergroen zijn, dus het hele jaar door hun prachtige, groene blad behouden. Het zijn sterke planten die goed kunnen tegen allerlei weertypes, ook tegen strenge vorst. Het liefst staan ze in een bodem die goed waterdoorlatend is. Een laurierhaag is, eenmaal volgroeid, een imposante, majestueuze haag die dankzij het mooie blad nooit verveelt. Gelukkig zijn er ook enkele soorten die wat kleiner blijven, die eventueel in een kleine tuin geplant zouden kunnen worden. Doordat een laurierhaag hoog kan worden, ben je in je tuin altijd beschermd tegen de blikken van anderen en is privacy een garantie.

Laurierstruiken online kopen in de webshop van Haagplanten.nl

Laurierstruiken online kopen in de webshop van Haagplanten.nl

Een laurierkers kopen in onze webshop betekent dat je keuze hebt uit maar liefst negen verschillende soorten! Zo kun je én een populaire haagplant aanschaffen én toch iets unieks in huis halen. Het beste van twee werelden, want je wilt natuurlijk niet dezelfde haag hebben als alle buren in de straat. Voor je een bestelling plaatst, kun je op de site alles lezen wat je over de laurierstruik van je keuze moet weten. Bijvoorbeeld hoe je laurierkers moet planten of hoe je laurierkers moet verzorgen en snoeien. Zo ben je goed voorbereid op de komst van je nieuwe aanwinst. Voor overige vragen kun je altijd contact opnemen met de klantenservice, onze vriendelijke medewerkers helpen je graag verder.