Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Laurierstruiken

De laurierkers (of eigenlijk: prunus laurocerasus) hoort thuis in het rijtje ‘allstars’ van de haagplanten. Het is een plant die je in ontzettend veel tuinen terugziet. Dat vinden we niet zo vreemd, het is een prachtige haagplant die er het hele jaar door mooi uitziet. Plant je een laurier, dan levert dat een grote, brede struik op. Daarom zijn Laurierstruiken helaas niet voor alle tuinen even geschikt. Een laurier moet de ruimte krijgen om goed te kunnen groeien. Heeft hij dat niet, dan zal hij ruimte gaan innemen van je andere tuinplanten en je tuin overwoekeren.

Wel passen laurierstruiken bij nagenoeg iedere tuinstijl. Zowel in de klassieke als in de wat modernere tuinen staan laurierstruiken prachtig. Ook laten deze haagplanten zich goed combineren met andere struiken en planten. Laurierstruiken creëren sfeer en geven je tuin een natuurlijke en verzorgde uitstraling. Van strak gesnoeide laurierhagen met een enigszins chique uitstraling tot een wilde haag met een rustieke touch: het kan allemaal. Daarom is de laurierkers ook zo’n geliefde haagplant onder veel tuinliefhebbers. Dus heb je voldoende ruimte in de tuin en wil je een haag met een schitterend uiterlijk aanplanten? Dan zijn laurierstruiken zeker het overwegen waard.

laurierstruiken tuin

Laurierstruiken in de tuin

Zoals je in onze webshop kunt zien verkopen we een groot aantal laurierstruiken. Op het eerste gezicht lijken deze verschillende lauriersoorten veel op elkaar, maar er zijn toch meerdere verschillen te benoemen. Over het algemeen groeit de laurier vrij snel, soorten als de Portugese laurier en de laurier ‘Zabeliana’ groeien juist in een langzamer tempo. Deze laatste laurierstruiken hoef je daarom maar één keer per jaar te snoeien, in plaats van twee keer. Dat scheelt een hoop werk en is zeker voor mensen die niet al te vaak in de tuin willen staan de soort haagplant die we van harte aanraden. De snelgroeiende soorten kunnen wel rond de drie meter hoog worden en bereiken deze hoogte in aanzienlijk korte tijd.

Laurierstruiken in de tuin
Laurierstruiken online kopen in de webshop

Er zijn ook laurierstruiken die vrij laag blijven. Deze zijn dus bij uitstek geschikt voor het creëren van lage en middelhoge tuinafscheidingen. De soorten ‘Otto Luyken’ en ‘Herbergii’ zijn hier voorbeelden van. Ook de laurierkers ‘Zabeliana’ is zo’n soort laurierstruik. Deze laurierkers is overigens erg geschikt voor het maken van een strakke haag met een formele uitstraling. Met de laurierkers ‘Zabeliana’ voorzie je je tuin dan ook direct van een verzorgd uiterlijk. Bij Haagplanten.nl heb je de keuze uit diverse soorten laurierkers. Als je echt een grote tuin hebt, zou je zelfs enkele verschillende soorten kunnen combineren. Zo ontstaat er een mooi, natuurlijk effect. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat we ons gelukkiger voelen wanneer we uitzicht op een groene tuin hebben. Een groene leefomgeving zorgt ervoor dat we ons beter voelen én beter kunnen ontspannen. Alleen dat is al een hele goede reden om laurierstruiken in je tuin te overwegen.

Wat alle laurierstruiken die wij verkopen wel met elkaar gemeen hebben is dat ze wintergroen zijn, dus het hele jaar door hun prachtige, groene blad behouden. Het zijn sterke planten die goed kunnen tegen allerlei weertypes, ook tegen strenge vorst. Het liefst staan ze in een bodem die goed waterdoorlatend is. Een laurierhaag is, eenmaal volgroeid, een imposante, majestueuze haag die dankzij het mooie blad nooit verveelt. Gelukkig zijn er ook enkele soorten die wat kleiner blijven, die eventueel in een kleine tuin geplant zouden kunnen worden. Doordat een laurierhaag hoog kan worden, ben je in je tuin altijd beschermd tegen de blikken van anderen en is privacy een garantie.

Laurierstruiken online kopen in de webshop van Haagplanten.nl

Vormsnoei bij laurierstruiken

Sommige soorten laurierstruiken lenen zich uitstekend om in allerlei vormen te snoeien. De Portugese laurier is hiervan een goed voorbeeld. Wel is voorzichtigheid geboden: je wilt immers niet door het prachtige blad van de laurier snoeien. Laurierstruiken zijn prima solitair te planten en bijvoorbeeld in bolvorm te snoeien. Op deze manier kun je ook een wolkenhaag realiseren van laurierstruiken. Het resultaat zal iets minder strak en formeel zijn dan bij een haagplant als de buxus, maar desalniettemin geeft dit een prachtig effect. Voor heel precieze en wat meer ingewikkelde vormen is de laurierstruik wellicht minder geschikt.

laurierstruiken online kopen webshop

Laurierstruiken online kopen in de webshop van Haagplanten.nl

Een laurierkers kopen in onze webshop betekent dat je keuze hebt uit maar liefst negen verschillende soorten! Zo kun je én een populaire haagplant aanschaffen én toch iets unieks in huis halen. Het beste van twee werelden, want je wilt natuurlijk niet dezelfde haag hebben als alle buren in de straat. Voor je een bestelling plaatst, kun je op de site alles lezen wat je over de laurierstruik van je keuze moet weten. Bijvoorbeeld hoe je laurierkers moet planten of hoe je laurierkers moet verzorgen en snoeien. Zo ben je goed voorbereid op de komst van je nieuwe aanwinst. Voor overige vragen kun je altijd contact opnemen met de klantenservice, onze vriendelijke medewerkers helpen je graag verder.

Onze klantenservice is zowel telefonisch te bereiken als via het contactformulier op onze website. Na het verzenden van het formulier nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Ook wanneer je persoonlijk advies op maat wilt of vragen hebt over de verschillende soorten laurierstruiken kun je bij ons terecht. Onze medewerkers zijn vakkundige mensen met een gezonde passie voor haagplanten. Zij delen hun kennis graag met jou. Ook helpen we onze klanten graag door met ze mee te denken over welke laurierstruiken het beste bij hun tuin zouden passen. Zo weten we zeker dat jij straks heel tevreden bent met je nieuwe, frisse haag!