Prunus

De prunus wordt ook wel ‘laurierkers’ of ‘laurier’ genoemd (niet te verwarren met het keukenkruid laurier) en is één van de meest populaire haagplanten. Hij hoort thuis in het rijtje waar ook buxus, taxus en beukenhaag niet in mogen ontbreken. Een haagplant als de Prunus wordt dan ook erg vaak geplant. Nu denk je misschien: waarom zou ik een laurierkers moeten kopen als deze toch al in zoveel tuinen staat? Het antwoord is heel simpel. Op Haagplanten.nl verkopen we maar liefst negen verschillende prunussoorten, dus je kunt makkelijk iets unieks vinden om jouw tuin mee te decoreren of omheinen. Want de laurier wordt vaak ingezet om voor privacy in de tuin te zorgen.

Soorten prunus
Prunus online kopen

Soorten prunus

Het zou te lang duren om uitvoerig op alle unieke kenmerken van de verschillende soorten in te gaan, dus we houden het algemeen. Je kunt natuurlijk op de foto’s al zien dat bladvorm- en kleur per soort weer anders is. De prunus laurocerasus, de meest bekende laurier, heeft langwerpig en donkergroen blad. Andere soorten laurierhaag hebben blad met een andere kleur groen of een andere vorm. De laurierkers ‘Etna’ heeft bijvoorbeeld rond, lichtgroen blad met diepe nerven. Je kunt zelf kiezen wat voor uiterlijke kenmerken van de laurier het mooist vindt. Ook kun je kijken of je een hoge of juist een lage haag in je tuin wilt hebben. Soorten als de laurierkers ‘Zabeliana’ en laurierkers ‘Herbergii’ blijven laag en zijn geschikt om lage tot middelgrote hagen mee te maken.

Wat alle soorten van de prunus wel met elkaar gemeen hebben is dat het erg sterke hagen zijn. Ze kunnen tegen de meeste weersomstandigheden, met uitzondering van een sterke zeewind. Zelfs vorst is geen probleem. Laurierstruiken zijn dus winterhard en ook nog eens wintergroen, waardoor je het hele jaar door een zichtdichte en volle haag in je tuin hebt staan, die je beschermt tegen nieuwsgierige blikken van buren of voorbijgangers. Ze groeien vrij snel, dus je zult wel zeker twee keer per jaar de snoeischaar erbij moeten pakken om je heg te trimmen. Dat is gelukkig niet moeilijk, zeker niet met onze tips voor het planten en snoeien van haagplanten bij de hand.

Prunus online kopen op Haagplanten.nl

Prunus online kopen op Haagplanten.nl

Prunushagen koop je natuurlijk in de webshop van Haagplanten.nl! Hier vind je de beste haagplanten voor de laagste prijzen. Dat komt omdat wij samenwerken met een kweker die de haagplanten zorgvuldig verzorgt totdat ze klaar zijn om naar onze klanten verzonden te worden. Wij controleren regelmatig de haagplanten op de kwekerij om er zeker van te zijn dat alleen de allerbeste exemplaren de kwekerij verlaten. Iedere keer als wij een bestelling ontvangen wordt er een dergelijke controle uitgevoerd. Het heeft ons een heleboel tevreden klanten opgeleverd. Dat is de service van Haagplanten.nl!