Chinees klokje Forsythia intermedia 'Spectabilis'

Het Chinees klokje, oftewel Forsythia intermedia 'Spectabilis', is een sierlijke, bladverliezende haagplant met prachtige gele bloemen. Zoals de naam al doet vermoeden komt deze plant oorspronkelijk uit China. Maar er zijn ook varianten die inheems zijn in Zuid-Europa. In het Nederlands klimaat heeft het Chinees klokje iets meer aandacht nodig, maar daar krijg je dan ook wat voor terug.

Lees meer
Price From: € 1,49
€ 1,49" />

* Verplichte velden

Hoeveel planten heb je nodig?

Je kunt zowel stuks als meters invullen

* Verplichte velden

* Verplichte velden

  • Unieke: 100% Groeigarantie*
  • Gratis verzending boven €350,-
  • Onze klantenservice is ma t/m vrij van 07:00 tot 18:00 en za van 09:00 tot 12:00
Chinees klokje Forsythia intermedia 'Spectabilis'
€ 1,49

Prijsoverzicht

Formaat 10+ 50+ 100+ 200+
40-60 cm € 5,90 € 4,90 € 4,50 € 4,30
60-80 cm € 17,20 € 14,60 € 13,20 € 12,60
Formaat 25+ 50+ 100+ 500+
40-60 cm € 1,49 € 1,29 € 1,19 € 1,09

Omschrijving

Veel sierplanten kunnen uitstekend ook als haagplant gebruikt worden en zo ook het Chinees klokje. Het Chinees klokje zal rond april gaan bloeien. De bloemen zijn felgeel en een genot voor het oog. Om elk jaar opnieuw te kunnen genieten van deze blikvangers, zul je het Chinees klokje wel correct moeten snoeien. Ieder jaar nadat de bloemen zijn uitgebloeid en verwelkt snoei je de takken weg tot net boven de grond. Zo maak je ruimte voor de nieuwe scheuten die het jaar erop zullen gaan bloeien. Het Chinees klokje is volledig winterhard. In volle zon tot halfschaduw zal hij het beste tot zijn recht komen. Op vrijwel alle soorten voedselrijke grond zal het Chinees klokje goed gedijen. De jaarlijkse snoei na de bloei is daarmee het belangrijkste aspect van het onderhoud, verder heeft Chinees klokje geen hoge eisen. Chinees klokje leent zich uitstekend voor informele en natuurlijke hagen die niet al te hoog hoeven zijn. Voor tuinen met een natuurlijk of landelijk karakter is hij daarom prima geschikt. Hoewel Chinees klokje geen zichtdichte haag oplevert, zal hij wel enige afscherming bieden.

Is Chinees klokje geschikt voor mijn tuin?

Voor zover het Chinees klokje bekend is bij het grote publiek, wordt hij vooral gezien als een sierplant. Laat dit je er echter niet van weerhouden om het Chinees klokje in overweging te nemen voor je nieuwe haag. Als je erg op je privacy gesteld bent, is het belangrijk om op te merken dat Chinees klokje geen blikdichte haag zal geven. En voor wie graag een strak geknipte haag met een nette uitstraling wil hebben, zal het informele karakter van deze haagplant misschien ook afschrikken. Maar wie graag een speelse en originele haagplant zoekt, is bij Chinees klokje allicht wel aan het juiste adres.

Producteigenschappen

Geschikt als Groep, Haag
Winterhardheid Goed winterhard
Groei Breed opgaand
Groei per jaar Snel (40 - 60 cm)
Grondvochtigheid Normaal
Grondtype Goed waterdoorlatend, Lichte klei, Voedselarm, Zand, Zware klei
Standplaats Kustregio, Landelijk, Halfschaduw, Zonnig
Eigenschappen Bladverliezend, Bloeiend, Zonder doorns