Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Haag voor vlinders en insecten

-

Dit haagpakket is samengesteld om mooie vlinders en andere insecten naar uw haag te lokken. Echt een haag voor een natuurvriend of voor wie echt een bijzonder uiterlijk wil neerzetten bij de haag. Bovendien bloeit deze haag prachtig en geurt hij heel fijn in de zomer.

De planten in dit pakket worden tussen de 30 en de 60 centimeter hoog. Met de planten in dit haagpakket kun je een haag aanleggen van 4 tot 5 meter lang.

In dit pakket vind je de volgende planten:

Indien de aangegeven plantensoorten niet op voorraad zijn, behoudt Haagplanten.nl het recht om dit pakket te leveren met andere, vergelijkbare soorten van gelijke waarde.

Toon meer Toon minder
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
  • Geurend Geurend
  • Informele haag Informele haag
  • Insectenlokkend Insectenlokkend
Latijnse naam
-
Eigenschappen
Bladverliezend, Bloeiende plant, Informele haag, Geurend, Insectenlokkend
Stap 1Selecteer het soort wortel
Welke wortelsoorten zijn er
Haagpakket in pot
Haagpakket in pot
Vanaf € 86,10
Haagpakket blote wortel
Haagpakket blote wortel
Vanaf € 53,40
Stap 2Selecteer aantallen en meters
Haagpakket in pot
Haag voor vlinders en insecten Pot 30-60 cm
€ 86,10
Leverbaar vanaf
okt. 2021
Minimale besteleenheid
1
Haagpakket blote wortel
Haag voor vlinders en insecten Blote Wortel 30-60 cm
€ 53,40
Leverbaar vanaf
okt. 2021
Minimale besteleenheid
1

Er zijn diverse types bloeiende haagplanten die een buitengewone aantrekkingskracht hebben op vlinders en andere insecten. Wie graag zijn tuin inzet om de plaatselijke vlinderpopulatie een handje te helpen en graag wat leven in zijn tuin heeft, zal zeker niet ontevreden zijn over het effect van een vlindervriendelijke haag. En vergeet ook vooral de bijen niet! Ook zij zullen veel profijt hebben van een speciaal voor hen samengestelde haag.

Een haag voor vlinders samenstellen

Vlinders zijn in Nederland graag geziene gasten in de tuin. Deze prachtig gekleurde, fladderende insecten spreken nu eenmaal tot de verbeelding met hun sierlijke vleugels. Je zou het misschien niet denken, maar vlinders zijn een bedreigde diersoort in ons land en hebben dus alle hulp nodig. Dat bijen en hommels ook in zwaar weer verkeren is wat bekender bij het grote publiek. Er is dus ruim voldoende reden om een insectvriendelijke haag aan te leggen in je tuin. Diverse soorten haagplanten lenen zich hier erg goed voor, waardoor je ook kunt kiezen om een samengestelde haag in je tuin aan te planten. Een van de meest voor de hand liggende keuzes is natuurlijk de Buddleja, oftewel vlinderstruik. Deze haagplant heeft niet voor niets zijn naam gekregen en is ook zeer geliefd bij tuiniers om zijn bloemenpracht. De spierstruik is ook een prima optie voor dit type haag, bijvoorbeeld in de varianten 'Grefsheim' of 'Goldflame', die respectievelijk witte en paarse bloemen hebben. Ondanks zijn naam is de gewone sering een uitzonderlijk mooie plant die zeer veel vlinders aantrekt met zijn lilakleurige bloesems. Tot slot willen wij de ribes 'King Edward VII' aanbevelen als onderdeel van gemengde hagen voor vlinders en insecten. Deze plant heeft mooie rode bloemen met een uitzonderlijke geur. Bij Haagplanten.nl vind je al deze planten in één handig pakket!

Kiezen voor een vlindervriendelijke haag

Wie graag iets doet voor de natuur zal uiteraard tevreden zijn met de kennis dat zijn of haar haag vlindervriendelijk is. Maar voor iedere tuinier zullen de genoemde haagplanten wel een hoge sierwaarde hebben. Kiezen voor de natuur hoeft helemaal niet te betekenen dat je niet een mooie haag kunt hebben. Kijk op onze site wat rond en kijk welke insectvriendelijke haagplanten je aanspreken.

Toon meer Toon minder