Haag voor vlinders en insecten

Price From: € 49,00
€ 49,00" />

* Verplichte velden

Hoeveel planten heb je nodig?

Je kunt zowel stuks als meters invullen

* Verplichte velden

* Verplichte velden

  • Unieke: 100% Groeigarantie*
  • Gratis verzending boven €350,-
  • Onze klantenservice is ma t/m vrij van 07:00 tot 18:00 en za van 09:00 tot 12:00
Haag voor vlinders en insecten
€ 49,00

Prijsoverzicht

Formaat 1+
30-60 cm € 79,00
Formaat 25+
30-60 cm € 49,00

Omschrijving

Er zijn diverse types bloeiende haagplanten die een buitengewone aantrekkingskracht hebben op vlinders en andere insecten. Wie graag zijn tuin inzet om de plaatselijke vlinderpopulatie een handje te helpen en graag wat leven in zijn tuin heeft, zal zeker niet ontevreden zijn over het effect van een vlindervriendelijke haag. En vergeet ook vooral de bijen niet! Ook zij zullen veel profijt hebben van een speciaal voor hen samengestelde haag.

Een haag voor vlinders samenstellen

Vlinders zijn in Nederland graag geziene gasten in de tuin. Deze prachtig gekleurde, fladderende insecten spreken nu eenmaal tot de verbeelding met hun sierlijke vleugels. Je zou het misschien niet denken, maar vlinders zijn een bedreigde diersoort in ons land en hebben dus alle hulp nodig. Dat bijen en hommels ook in zwaar weer verkeren is wat bekender bij het grote publiek. Er is dus ruim voldoende reden om een insectvriendelijke haag aan te leggen in je tuin. Diverse soorten haagplanten lenen zich hier erg goed voor, waardoor je ook kunt kiezen om een samengestelde haag in je tuin aan te planten. Een van de meest voor de hand liggende keuzes is natuurlijk de Buddleja, oftewel vlinderstruik. Deze haagplant heeft niet voor niets zijn naam gekregen en is ook zeer geliefd bij tuiniers om zijn bloemenpracht. De spierstruik is ook een prima optie voor dit type haag, bijvoorbeeld in de varianten 'Grefsheim' of 'Goldflame', die respectievelijk witte en paarse bloemen hebben. Ondanks zijn naam is de gewone sering een uitzonderlijk mooie plant die zeer veel vlinders aantrekt met zijn lilakleurige bloesems. Tot slot willen wij de ribes 'King Edward VII' aanbevelen als onderdeel van gemengde hagen voor vlinders en insecten. Deze plant heeft mooie rode bloemen met een uitzonderlijke geur. Bij Haagplanten.nl vind je al deze planten in één handig pakket!

Kiezen voor een vlindervriendelijke haag

Wie graag iets doet voor de natuur zal uiteraard tevreden zijn met de kennis dat zijn of haar haag vlindervriendelijk is. Maar voor iedere tuinier zullen de genoemde haagplanten wel een hoge sierwaarde hebben. Kiezen voor de natuur hoeft helemaal niet te betekenen dat je niet een mooie haag kunt hebben. Kijk op onze site wat rond en kijk welke insectvriendelijke haagplanten je aanspreken.

Producteigenschappen