Haagconiferen

Haagconiferen

Coniferen behoren tot de meest geliefde haagplanten ter wereld. Voor privacyhagen zijn er eigenlijk geen betere planten dan haagconiferen. Bijna alle coniferen zijn wintergroene haagplanten en daarmee vormen ze dus het hele jaar een zichtdichte, groene afscheiding die ook nog eens heel makkelijk in een strakke, formele vorm te snoeien is. Dat betekent niet dat coniferen alleen geschikt zijn om je tuin tegen inkijk te beschermen. Langzamer groeiende coniferen, zoals de razend populaire taxus, kunnen ook als een mooie lage haag onderhouden worden of zelfs als exemplaren voor de vormsnoei gebruikt worden. Daarnaast zijn coniferen over het algemeen niet heel veeleisend wat de grond waarop ze geplant worden betreft. Kortom: coniferen zijn ideale haagplanten die ook een waardevolle toevoeging aan jouw tuin kunnen zijn.

Soorten haagconiferen

Sommige mensen denken dat de conifeer een plantensoort is, maar in werkelijkheid is het een enorme plantenorde waar de meest uiteenlopende soorten onder vallen. Als wij het over haagconiferen hebben, gaat dat meestal om de taxus, de levensboom (ook wel bekend als thuja), de Californische cipres of de leylandii. Deze vier coniferensoorten hebben een aantal belangrijke eigenschappen gemeen. Ze behouden allemaal in de wintermaanden hun aantrekkelijke groene kleur en groeien allemaal vrij compact, en daardoor worden ze allemaal dicht genoeg om het hele jaar voor privacy te zorgen. Bovendien reageren ze allemaal heel goed op snoeien, waardoor al deze soorten heel geschikt zijn voor een formele haag. Als je een coniferenhaag ziet, is de kans groot dat hij uit een van deze coniferensoorten bestaat.

Soorten haagconiferen
Onderhoud haagconiferen

Onderhoud haagconiferen

Hoe vaak een haagconifeer precies gesnoeid moet worden is afhankelijk van welke soort je precies in de tuin hebt staan. Dit kan namelijk zeer sterk uiteen lopen. Om de mooie strakke vorm van een coniferenhaag te behouden is een à twee keer snoeien per jaar noodzakelijk, zelfs bij de langzaam groeiende taxus. De taxus is ook de enige conifeer die ter verjonging tot op het oude hout teruggesnoeid kan worden. Daarom is het bij de andere soorten belangrijk om het snoeien goed bij te houden, anders kunnen ze niet meer hersteld worden zonder dat de planten daarbij beschadigd worden. Er is nog een praktische reden om haagconiferen regelmatig te snoeien: sommige soorten groeien heel snel en moeten daarom onder controle gehouden worden. De leylandii kan per jaar bijvoorbeeld wel een meter groeien en moet daarom zeker drie keer per jaar worden gesnoeid.

Haagconiferen online bestellen

Haagconiferen online bestellen

In onze webwinkel kun je eenvoudig online haagconiferen kopen. Bij ons zijn alle belangrijke soorten makkelijk te bestellen en omdat de kwekerijen waarmee wij samenwerken tot de beste ter wereld behoren, garanderen wij dat je een topkwaliteit haagconifeer bij jou thuis geleverd krijgt. Deze coniferen kun je dan meteen planten, zodat de privacy van jouw tuin binnen de kortste keren door een prachtige coniferenhaag beschermd wordt.