Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Tuinideeën voortuin

Veel mensen willen een huis met een voortuin, zodat ze iedere dag in een mooie, groene omgeving leven. Maar welke planten kunnen het best in de voortuin staan? Met deze tuinideeën voor de voortuin helpen we jou graag met de eerste stappen naar een mooie tuin voor je huis. Afhankelijk van jouw wensen en de mogelijkheden die de tuin zelf biedt is er namelijk een breed scala aan mogelijkheden om de voortuin te beplanten. En het maakt niet uit hoe groot jouw voortuin is. Voor kleine voortuinen zijn er net zoveel opties om de grond voor je huis op te sieren met wat mooie haagplanten als voor grotere tuinen. Ben jij op zoek naar een beetje tuininspiratie voor de voortuin? Lees dan snel verder.

Tuininspiratie voortuin
Haagplanten voor de voortuin online bestellen

Tuininspiratie voortuin

Voordat je besluit welke haagplanten jij in de voortuin gaat plaatsen, is het belangrijk om te weten wat je precies met de voortuin wilt doen. Wil je jouw privacy beschermen? Dan doe je er goed aan om een wintergroene haag in je tuin te planten die tot boven ooghoogte groeit. Coniferenhagen, zoals leylandiihagen of thujahagen, zijn hiervoor een geliefde keuze, maar er zijn ook andere wintergroene hagen die zich daarvoor lenen. De Japanse broodboom en de laurierkers zien er wat informeler uit, maar ook deze soorten worden hoog en dicht genoeg om als privacyhaag gebruikt te kunnen worden. Er zijn zelfs bladverliezende haagplanten die voor wat privacy zorgen. De beuk, de liguster en de haagbeuk verliezen bijvoorbeeld hun bladeren alleen als het extreem koud wordt, waardoor ze normaal gesproken ook in de winter tegen inkijk beschermen.

We kunnen het ons ook voorstellen als je juist geen hoge haag in je voortuin wilt, omdat dit soort hagen het daglicht uit de tuin en de woonkamer houden. Een lage borderhaag kan dan een goed alternatief zijn. Daarvoor zijn ontzettend veel opties. De taxus behoudt het hele jaar zijn naalden en kan opvallende rode bessen krijgen, terwijl de berberis en de zuurbes stevige doorns hebben en zo inbrekers buiten de tuin houden. Bovendien zijn er heel veel mooie bloeiende haagplanten, zoals de vlinderstruik, de rododendron, de hortensia, de weigela en de heesterganzerik, die op een prachtige wijze de grens van je voortuin aangeven en ook nog voor wat extra kleur in de tuin zorgen. De meeste van deze soorten trekken vlinders, vogels en bijen aan, waardoor de voortuin nog kleuriger en gezelliger wordt.

Haagplanten voor de voortuin bestellen

Haagplanten voor de voortuin online bestellen

Heb je al een idee hoe je wilt dat jouw voortuin eruit komt te zien? Bij ons kun je alle haagplanten die je nodig hebt gemakkelijk en snel online bestellen. Als je verschillende soorten haagplanten in de voortuin wilt, kun je zelf op zoek gaan naar een mooie combinatie, maar je kunt ook een van onze gemengde hagen bestellen. Dan weet je tenminste zeker dat de planten goed bij elkaar passen.