Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Sierheesters

Met enkele sierheesters in de tuin kun je je tuin op een natuurlijke en vrij eenvoudige wijze een stuk mooier maken. Of je er nu voor kiest om ze als haag te planten of ze liever als losse struik in de tuin zet, sierheesters maken uw tuin hoe dan ook een stuk levendiger. Sommige soorten sierheesters zullen dat tijdens hun bloeiseizoen doen, omdat er dan prachtig gekleurde en geurende bloemen aan de takken verschijnen. Andere soorten vallen juist weer op omdat ze een opvallend blad hebben. Waar je ook naar op zoek bent, een sierheester zorgt voor een mooi uitzicht in de tuin. Anders hadden ze de naam “sierheester” natuurlijk nooit gekregen. Wij vertellen je graag meer over de mooiste groenblijvende en bloeiende sierheesters.

Groenblijvende sierheesters
Bloeiende sierheesters

Groenblijvende sierheesters

Bij het woord “sierheester” denken mensen vaak aan een bloeiende struik die de tuin in de lente of de zomer wat meer kleur geeft. Maar een heester hoeft niet per se te bloeien om heel erg mooi en sierlijk te zijn. Er zijn genoeg groenblijvende sierheesters die vanwege hun blad of hun groeivorm wat extra schoonheid aan de tuin toevoegen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de laurierkers, die met zijn glanzende blad als prachtige laurierhaag aangeplant kan worden. Ook het blad van de Japanse broodboom heeft zo’n mooie glans. De buxus en de Japanse hulst vallen daarentegen juist op omdat ze als sierlijke lage haag gebruikt kunnen worden. En wie zegt dat bloei en de hele winter groene bladeren elkaar uitsluiten? De rhododendron en de vuurdoorn zijn het hele jaar groen, maar krijgen ook kleurige bloemen of vruchten.

sierheesters bloeiend

Bloeiende sierheesters

Eerlijk is eerlijk: de meeste bloeiende sierheesters verliezen als het kouder wordt hun bladeren. Dat hoeft niet erg te zijn, want je krijgt er tijdens het bloeiseizoen een hoop moois voor terug. De vlinderstruik en de hortensia staan bijvoorbeeld bekend om hun grote, felgekleurde bloementrossen. Maar ook de knalgele bloemen van het Chinees klokje, de roze bloemen en felrode vruchten van de Japanse bottelroos en de elegante bloemen van de weigela maken jouw tuin tot een spectaculair kleurenspel. Wil je zoveel mogelijk van gekleurde bloemen genieten, dan kun je er zelfs voor kiezen om een gemengde bloeiende haag in de tuin te planten. Het mooiste wordt die als je haagplanten combineert waarvan de bloeiseizoenen elkaar opvolgen. Zo heb je van de vroege lente tot de late herfst een bonte bloemenshow in de tuin.

Online sierheesters kopen

Online sierheesters kopen

Wie op zoek is naar de mooiste sierheesters kan ze natuurlijk even in het tuincentrum gaan bekijken, maar je kunt tegenwoordig ook online je favoriete sierheesters bestellen. Doe je dat bij ons, dan weet je tenminste zeker dat de planten vervoerd worden door experts die weten hoe ze met de heesters om moeten gaan. Zo kun jij ervan op aan dat je de mooiste sierheesters in de tuin krijgt.