Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Soorten hagen

Op Haagplanten.nl verkopen wij hagen voor elke soort tuin. Of je nu een moderne tuin, een natuurlijke tuin, een kindvriendelijke tuin of wat voor tuin dan ook wilt, wij hebben de juiste planten voor jouw haag. Maar welke planten zijn dit dan eigenlijk? Op deze pagina gaan we in op verschillende soorten hagen die passen bij verschillende soorten tuinen. Op onze site vindt je ook allemaal leuke tuinideeën voor de voortuin, tuinideeën voor de achtertuin en tuinideeën voor een rijtjeshuis. Meer dan genoeg inspiratie dus om een prachtige tuin te maken!

Een mooie haag is voor elke tuin weggelegd. Wij adviseren je graag over welke haagplanten goed in welke soort tuin passen. Ons assortiment van haagplanten is zo ruim, dat er altijd wel een exemplaar tussen zit dat perfect matcht met jou en je tuin. Haagplanten.nl is meer dan een webwinkel waar je haagplanten kunt kopen. We informeren en inspireren je ook graag. Daarom vertellen we je met plezier welke hagen er allemaal zijn en welke soort goed samengaat met jouw tuinontwerp en de ruimte die je tot je beschikking hebt.

Welke haag past bij mijn tuin?
Haagplanten kiezen

Welke haag past bij mijn tuin?

Bij het kiezen van een haag zijn een paar dingen belangrijk: hoeveel ruimte je hebt, waar de haag voor gebruikt wordt en natuurlijk je eigen smaak. Daarnaast zijn er soms nog andere factoren die meespelen. Om een kindvriendelijke tuin moet natuurlijk geen zuurbes of meidoorn met lange doornen staan. Ook een taxushaag, met zijn giftige besjes, is niet zo geschikt. Het is dan een beter idee om bijvoorbeeld een haag van levensboom of Californische cipres te hebben, die beide lekker zacht aanvoelen.

Zoek je haagplanten voor een landelijke tuin, bijvoorbeeld als erfafscheiding om een grote tuin heen? Dan is een natuurlijke haag wel zo mooi. Voornamelijk grote, inheemse haagplanten passen goed bij een landelijke tuin. Kies bijvoorbeeld een sleedoorn. Door zijn vele wortelopschot is deze haagplant niet geschikt voor kleine tuinen, maar wanneer hij de ruimte krijgt is het een prachtige haag. Daarbij is de sleedoorn door zijn doornen ook erg geschikt als inbraakwerende haag. Voor grote tuinen kan de rhododendron ook een prachtige haagplant zijn. In kasteeltuinen wordt deze plant vaak gebruikt als blikvanger, met zijn mooie gekleurde bloemen in het voorjaar.

Natuurlijk heeft niet iedereen een kasteeltuin. Ook haagplanten voor een kleine tuin bestaan. Voor wie echt heel weinig ruimte heeft is een hederahaag (of klimophaag) een perfecte oplossing. Doordat deze plant langs een raamwerk omhoog groeit, neemt hij erg weinig ruimte in. Ook groeit de hedera goed in de schaduw. Een perfecte plant dus om in kleine of schaduwrijke tuinen te planten. Ook buxushagen kunnen erg smal gesnoeid worden. Deze worden niet zo hoog als klimophagen, maar zijn wel geschikt als sierhaag in een kleine tuin. Wil je nou alsnog het kasteeltuin-effect, maar heb je geen ruimte voor een rhododendron? Dan kun je ook een haag van hortensia’s planten: net zulke mooie bloemen als de rhododendron, maar dan een veel kleinere plant.

verzorging hagen

De verzorging van de verschillende hagen

Bij het uitzoeken van een haagplant letten veel mensen ook op de verzorging die de plant in kwestie nodig heeft. De verschillende hagen vereisen natuurlijk allemaal een ander soort onderhoud. Ben je een rasechte tuinier met groene vingers en breng je het liefst dagelijks de nodige tijd in je tuin door? Dan kun je makkelijk kiezen voor een haag die bijzonder of veel onderhoud vereist. Ben je echter niet zo dol op tuinieren of heb je weinig tijd? Dan zul je eerder kiezen voor een onderhoudsarme haag. Ben je benieuwd welke hagen welke verzorging nodig hebben? Je vind alle informatie op onze overzichtelijke website.

Ook is niet elke soort haag even geschikt voor elk gebied. Sommige haagplanten kunnen niet goed tegen veel harde wind. Kustgebieden zijn voor deze planten dus minder geschikt. Andere haagplanten kunnen weer heel goed gedijen in een vochtige grond, terwijl weer andere planten daar juist helemaal niet zo dol op zijn. Op onze website lees je precies welke grondsoort en welk gebied de haagplant van jouw keuze prefereert. Gelukkig kunnen veel van onze haagplanten overal wel goed groeien, maar voor de zekerheid hebben we alle informatie op een overzichtelijke manier voor je gerangschikt.

Wanneer je een haagplant hebt uitgekozen kun je je op Haagplanten.nl eerst goed inlezen. Zo kom je erachter of de haagplant is wat je ervan verwacht en of hij aansluit op je wensen. Ben je daarna nog steeds overtuigd? Dan kun je een aanplantadvies op onze website vinden. Hierin staat uitgelegd hoe je de verschillende haagplanten kunt planten. Ook lees je hoe je jouw haag het beste kunt snoeien en bemesten. Wij informeren je graag zo goed mogelijk over onze diverse haagplanten en wat je daarvan kunt verwachten. Want alleen zo kun jij een weloverwogen keuze maken voor de juiste haagplant. We zijn pas tevreden als jouw ideale haag je tuin omlijst!

Haagplanten kiezen met Haagplanten.nl

Gezonde, krachtige hagen voor iedere tuin

Ook vinden we het belangrijk dat onze haagplanten in topconditie zijn wanneer ze jou bereiken. Daarom worden ze met de grootst mogelijke zorg verpakt en naar je toe vervoerd. Je ontvangt altijd verse haagplanten die direct vanuit de kwekerij naar je toe zijn gekomen. Maar de basis van gezonde, krachtige hagen ligt natuurlijk al bij de kwekerij. De manier waarop een haagplant is gekweekt is erg belangrijk voor zijn verdere gezondheid. Een vitale haagplant groeit gemakkelijk uit tot een prachtige, volle en blikdichte haag waarvan je nog vele jaren tot tientallen jaren plezier van zult hebben. De gezondheid van een haagplant wordt voor een deel bepaald door de manier waarop hij is gekweekt.

In onze kwekerijen krijgen de haagplanten alle tijd en ruimte om zich te ontwikkelen tot gezonde en krachtige struiken. Bestel je jouw haagplanten via onze website? Dan weet je zeker dat je haagplanten in huis haalt die in goede conditie zijn en nog een zeer lange tijd mooi en gezond blijven. Met de juiste verzorging en snoei gaat je haag dan nog een lang en vitaal leven tegemoet!

haagplanten haagplanten.nl

Haagplanten kiezen met Haagplanten.nl

Naast de haagplanten die hier genoemd staan, hebben wij nog veel meer in ons assortiment. Een haag van laurierkers misstaat in bijna geen enkele tuin en ook ligusterhaag is in veel tuinen een graag geziene plant. Beide zijn makkelijke haagplanten, die op een jaarlijkse snoeibeurt na maar weinig onderhoud nodig hebben. Lees bij onze afzonderlijke producten meer over de plantensoorten, of scroll naar beneden op deze pagina om in onze haagplantenencyclopedie terecht te komen voor meer informatie.

Online haagplanten kopen

Online haagplanten kopen

Het online kopen van een haag kan vanzelfsprekend heel spannend zijn. Bereiken de haagplanten je huis in goede staat? Zijn de planten wel echt van de topkwaliteit die je is beloofd? Wanneer je online haagplanten koopt op onze website hoef je je daarover gelukkig geen zorgen te maken. Daarnaast is het online bestellen van de diverse soorten haagplanten heel overzichtelijk gemaakt voor je. Op die manier kun je snel en eenvoudig de ideale tuinafscheiding voor jouw tuin aanschaffen. Dat scheelt je een heleboel tijd en zorgen. Heb je nog vragen, of wens je een persoonlijk advies voor je tot een aankoop overgaat? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Ons enthousiaste en vakkundige team helpt je met veel plezier verder!